avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate Petrina l

Activitate Petrina l

Mulțumesc.
Da exista dosar penal.
Bună ziua ! Tatăl meu a murit recent în urma unui accident de munca(mai exact era sudor și nu avea paravane de protectie si peste el a venit un val de pamant de 4 m ) cu ce sfaturi ma puteți ajuta? Ce pot face eu in acest moment? Legal am vre-o șansă să primesc vre-o despăgubire în acest sens? Angajatorul cum v-a fi pedepsit? Multumesc
Bună! Sunt agent de intervenție la o firma de paza,am luat 2 amenzi în 6 luni ceea ce nu am voie în urma la 2 amenzi mi se retrage avizul de paza.o amenda este pe bună dreptate iar cea de-a doua amenda am luat-o nu am luat-o pe bună dreptate.
Amenda "falsa "sa ii spun asa am contestat-o având luna trecuta proces ce a dus la o amânare pentru începutul lunii decembrie,între timp din partea politiei la municipiu s-a hotărât retragerea avizului meu de paza! Am contestat și acest lucru la municipiu și vineri am avut proces în urma contestației am primit răspuns pe portalul tribunalului ca mi se va retrage avizul de paza și v-oi fi dat afara de la servici.
Întrebarea mea este dacă eu deja sunt intr-un proces care nu a fost soluționat și este în amânare (gândesc eu ca amenda contestata este nula cât nu am primit un răspuns concludent)cum.se poate sase ia în seama amenda 2 care practic este nula și sa se ajungă sa mi se retragă avizul? Practic dacă amenda 2 este nula nu se poate retrage avizul cu o singura amenda.si dacă un proces nu este soluționat amenda este nula sau nu?
Cred ca nu ați înțeles în contrac s-a făcut o greșeală imensa pământul era la alta adresa și contractul era făcut pe o alta adresa

adriandimitriu a scris:

intr-un an de la atribuire trebuia sa incepeti constructia. nu e nici o greseala

Bună seara! Anul trecut am primit un teren de la primărie în baza legii 15/2003 adică legea de ajutor cu terenuri pentru tineri pana în 35 de ani pentru construirea unei case nu am apucat sa ma încadrez cu actele (am scos toate cele necesare pentru autorizație cu excepția avizului e.on care a mai dura 2 săptămâni) pe data de 11.10.2022 s-a făcut un an de zile și mi s-a spus din cadrul primăriei ca terenul îmi va fi luat ca nu am scos autorizația de construcție pana la aceasta data.
Mai pot face ceva pentru a îmi salva un proiect de casa plus restul actelor care m-au costat 120 de milioane și am rămas cu buza unflata și o cheltuiala de atâția bani și fără teren? Exista o clauza în aceasta lege pe care eu nu o știu? Sau nu știu ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o parere?Menționez ca și cei din primărie au greșit contractul a fost făcut pe o alta adresa și ca schimb mi s-a oferit un certificat de nomenclatura stradala.va multumesc
Buna ziua nu doresc să deschidă deoarece cică ei nu ar rămâne în casă și să deschidă cel care ramane

Petrina l a scris:

Petrina l a scris:

Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si ai lor părinți au decedat (mama lor recent de 2 ani.problema este ca doi din cei 4 doresc să facă succesiune si doi nu...intrebarea este se vor face 4 succesiuni(asa precizează 2 din frati) sau cel care dorește a rămâne în casă batraneasca sau cel putin dorește a păstra casa va deschide succesiunea?în acest moment nimeni nu sta in casa respectivă.si daca se deschide succesiune cum se face daca cei nu se inteleg.multumesc

Petrina l a scris:

Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si ai lor părinți au decedat (mama lor recent de 2 ani.problema este ca doi din cei 4 doresc să facă succesiune si doi nu...intrebarea este se vor face 4 succesiuni(asa precizează 2 din frati) sau cel care dorește a rămâne în casă batraneasca sau cel putin dorește a păstra casa va deschide succesiunea?în acest moment nimeni nu sta in casa respectivă.si daca se deschide succesiune cum se face daca cei nu se inteleg.multumesc

Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si albi lor părinți au decedat (mama lor recent de 2 ania.problema este ca doi din cei 4 doresc să facă succesiune si doi nu...intrebarea este se vor face 4 succesiuni(asa precizează 2 din frati) sau cel care dorește a rămâne în casă batraneasca sau cel putin dorește a păstra casa va deschide succesiunea?în acest moment nimeni nu sta in casa respectivă.si daca se deschide succesiune cum se face daca cei nu se inteleg.multumesc
Discuție Amenda
Bună seara lucrez la o firma de paza de 16 ani și în afară de șeful meu la controale sunt supus și de către un polițist care se ocupa de toate firmele de paza din orașul meu.în seara de 28.01 am fost de servici de noapte am mers la munca și apoi am fost invitat de către un prieten de al meu la un suc intr-un bar ...Unde am și mers și am servit 2 sucuri și o cafea,intre prietenul meu și o alta persoana din bar s-a produs o altercație apoi am despărțit părțile și am plecat eu la munca și amicul meu acasa.la o zi am fost chemat la secție pt a da declarație despre ce s-a intamplat acolo ceea ce am și făcut spunând totul cum s-a intamplat. Dupa zece zile după declarație am fost invitat de acest polițist pt a fi amendat dîn motiv ca am consumat bauturi alcoolice (scotandu-mi ochii cu o fotografie în care am sticla la gura el spunând ca este bere Heineken și eu spunând ca este suc mountain dew) susținând sus și tare ca eu nu am consumat bauturi alcoolice și el răspunzând ca nu îl interesează. Fapt care l-am mentionat la obervatiile din procesul verbal unde am fost sanctinat cu amenda contraventionala in valoare de 100lei Astazi am fost contactat de către șeful meu zonal și mi-a spus ca sunt dat afară . Filmarea de la barul respectiv se găsesc la polițistul care cercetează cazul altercației dintre prietenul meu și cealaltă persoana .întrebarea mea este ce pot face în aceasta situație? Țin sa specific ca acest polițist Da amenzi paznicilor fără sa aibă dovezi și fără motive neexistente!eu consider ca face abuz în serviciu! Ma persecuta de 16 ani de zile și acum m-a dat afara pe motiv ca am indraznit sa ridic capul sa spun ca nu este adevarat ce spune el vreau sa depun o contestație la amenda..Va rog ajutati-mă orice sfat este bine primit! !!