avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate Remus Mindru

Activitate Remus Mindru

cum a ramas speta de fata? ceva detalii? In cazul meu exista un tert cumparator, care a achizitionat autoturismul de buna credinta iar acum a fost chemat in judecata impreuna cu primul pro[prietar care datoreaza taxa.
rog colegii mai experimentati sa ne ajute cu materiale pentru definitivat: spete/ modele de spete (sa sesizam complexitatea), sfaturi, ponturi, si orice alte informatii utile.
Răspuns la discuția registre in format electronic
va salut,

am citit cu atentie cele mai sus expuse.

inclin spre a crede ca registrele de intrare-iesire nu pot fi tinute in format electronic, decat pentru o mai usoara gestionare a informatiilor, in paralel cu registrul in forma tiparita. avand invedere ca serveste ca proba in instanta impotriva celui care il tine, este evident ca acesta trebuie sa se regaseaqsca intr-o forma in care nimeni sa nu-l poata "manarii".

si totusi, nu vad reglementarea exacta. ne ajuta cineva?

Răspuns la discuția Foaie de parcurs
stimati colegi,

pai si pana la urma, avocatii pot deduce cheltuielile cu combustibilul ori ba? spre rusinea mea, nu am avut timp sa ma documentez.

salutare
Andreea Lisievici a scris:



Sediul formei de exercitare va fi si sediul tau profesional, deci cel cu care te vei identifica din punct de vedere fiscal. Administratia financiara de la sediu este cea care iti va elibera codul de identificare fiscala scop in care aici vei depune declaratia 070 in 2 exemplare (din care unul ti se inapoiaza cu nr de inregistare), copia actului de identitate şi copia hotararii de inscriere in tabloul avocatilor. In aproximativ 2 saptamani iti ridici de aici codul de identificare fiscala. Dupa acest moment, ca avocat te vei identifica prin cod fiscal si sediu, in loc de CNP si domiciliu. Numai in obligatiile de plata a impozitului vei folosi in continuare CNP-ul.



O nelamurire Andreea,

Ce se intampla daca m-am inregsitrat doar intr-o singura parte iar domiciliul nu coincide cu sediul profesional, cum spuneai?

caz concret:

in 2009 (martie) cand mi-au iesit deciziile, am facut urmatoarele:

- m-am dus la Miercurea Ciuc (domiciliu) unde am depus declaratia estimativa de venit si 070. Cabinetul de avocat cu care colaboram la momentul respectiv avea sediul in Bucuresti, Sector 3. Eu fiind convins ca e bine ce fac iar cei de la adm fin din m-ciuc fiind lipsiti de practica in acest domeniu, mi-au eliberat ei CIF-ul cu "sediul profesional" pe adresa de domiciliu.

deci, am si cif eliberat de adm fin de la domiciliu nu de la sediul cab av.

din cate stii, cam ce ar fi de facut, caci aia de la m-ciuc sunt pe langa subiect
mersi mult!

astea le aveam deja, si m-am si uitat pe ele. intradevar sunt temeiul juridic pe care ma bazez.

intrebam daca cineva a mai facut asa ceva, in ideea daca a intalnit probleme specale sau daca cineva are ceva jurisprudenta in domeniu.

in plus, exista problema dovedirii prejudiciului efectiv, unde as dori un sfat.

ms mult!
Salutare!

solicit urgent o parere avizata:

s.c x s.r.l detine proprietatea unui autoturism implicat intr-un accident. Culpa apartine celuilalt participant la trafic, drept urmare repararea masinii se face pe rca-ul lui. Dupa intocmitrea formalitatilor de constatare amiabila, deschiderea dosarului de daune si eliberarea notei de constatare (prima), autoturismul a fost dus in service (un service agreat de compania de asigurari - omniasig). Dupa o lunga perioada de timp in care proprietarul cu buna-credinta a crezut ca lucrurile merg pe drumul cel bun, intr-un ritm decent, am constatat ca asiguratorul nu accepta anumite elemente comunicate de catre service (o piesa pe care, zic ei, nu trebuie sa o acopere). Toata cacealmaua asta dureaza de aprox 6 saptamani, iar dupa interventia mea (cu amenintarile de rigoare) i-am convins sa accepte tot (s-a efectuat o reconstatare). Cu promisiunile celor de la service si de la asigurator, am dedus ca lucrurile se rezolva intr-un final, dar n-as miza pe cuvantul lor. proprietarul vrea o actiune in instanta pentru recuperares prejudiciilor cauzate de asigurator din lipsa folosintei autoturismului. din cate am apucat sa studiez, legea imi permite actiune directa impotriva asiguratorului.

poate cineva sa-mi dea vreun hint pe tema asta? practica nu am gasit in sensul acesta.

a mai intalnit careva o situatie asemanatoare?

multumesc
Răspuns la discuția Avocat stagiar 2008
stimatii mei colegi,

intrebare: cati dintre voi platiti asigurari de sanatate? aud pareri diverse cum ca nu merita sa platim. Ca sa anticipez orice replica nepotrivita, ma intereseaza care e solutia cea mai buna pentru nu, lasand deoparte morala si alte asemenea. Stiu de cazul de la cluj. Si totusi?

salutare / sarut mainile
Răspuns la discuția Avocat stagiar 2008
sa fim seriosi. ar fi un gest rar.
Răspuns la discuția Avocat stagiar 2008
hello,

in mod normal trebuia sa platesti deja suma 2400 ron, alta nu vad care ar mai fi cu exceptia celei pentru card.

ref la rolul fiscal, mergi la Administratia Financiara de care aparti cu domiciliul (daca nu ai flotant de bucuresti si esti din provincie, mergi acolo). sa ai la tine cele doua decizii (ultimele, in fotocopii), fotocopie dupa buletin, fotocopie dupa contractul de colaborare. pentru siguranta ta, ia-le si in original pentru confruntare. o sa iti dea domnitza de la ghiseu formularul 070 in 2 exemplare. completezi si bifezi corespunzator (numai in prima parte si la sectiunea ref la profesie, de a doua pg nici nu te atingi doar o semnezi).

cica a doua zi ai certificatul.

"succesuri"