avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Activitate Petra2018

Activitate Petra2018

Bună seara, va rog sa ma ajutați cu o îndrumare sau sfat, dacă se poate. Soțul meu este cetățean non-european, de curând vrea sa depună dosarul pt cetățenie, problema este una dintre cerințe, referitor la extras Carte Funciara a proprietății unde locuim (după moștenire este al tatălui și unchiului meu, act de moștenire din 1997) unde nu s-a făcut succesiunea deci nu exista aceasta Carte Funciara. Bineînțeles ca tatăl meu va face contract de comodat încheiat la notar dar cum pot obține un număr cadastral sau o dovadă că locuință este a tatălui meu, fără sa fiu nevoita sa plătesc un topologist sa îmi facă cadastrul la casa. Sper ca m- am exprimat corect și se înțelege problema. Va rog un răspuns, mulțumesc anticipat!
Discuție Proces cu ANAF
Buna ziua, soțul meu este acuzat de ANAF sector 2 ca este asociat unic la o firma și îi cere sa achite suma de 22.000 de euro. El nu are nici o firma și nici bani sa întrețină o firma, am dus dovezi la tribunalul București ca nu a avut venit (el fiind student cu bursa din 2013 pana in 2019) din 2013 de când figurează ca asociat unic. In urma dovezilor atașate la dosar, Tribunalul București a respins cererea de atragerea a răspunderi patrimoniale pe care ANAF a făcut-o împotriva soțului meu. Sentința s-a pronunțat la 1.04.2021, acum aflu ca pe 06.05.2021 ANAF a depus Apel la Curtea de apel București cu privire la decizia tribunalului București. Întrebarea mea este ce exact se va judeca la curtea de apel? Ce altceva mai putem zice/face sa dovedim ca soțul meu nu are cum sa aibe o firma cu datorii atât de mari pe numele lui. Nu ne permitem nici avocat. Va rog sa ma ajutați cu un sfat sau măcar sa înțeleg ierarhic cum funcționează curtea de apel. Multumesc anticipat!
Multumesc de idee, ar urma in Ianuarie sa avem primul proces, ma voi documenta cu privire la aceasta metoda. Multumesc mult. Sanatate și spor in toate!
Buna ziua, cum pot dovedi ca soțul meu (cetățean străin) nu deține de fapt nici o companie pe numele lui și nici nu a avut vreodată! Am descoperit pe forumjust.ro ca soțul meu are proces intentat de ANAF in cadrul tribunalului sector 2 București sub motivul de insolventa, obiectul cauzei fiind atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă (art. 169 Legea 85/2014). Și mai ales ca acasă nu ne-a sosit nici o Înștiințare legată de acest proces. Din ce am căutat pe internet apare o firma care îl are pe soț administrator din 2013, cu 3 angajați și câștig de aprox 180$, evident, probabil este o firma fantoma, dar știu sigur ca soțul nu are nici o firma pe numele lui. Așadar, va rog cu un ajutor unde și cui sa ma adresez și ce acte mi-ar trebui sa infirm aceste acuzații? Sau măcar un număr la care pot suna sa programez o audiență la ANAF sa vad care este situația! Multumesc anticipat!
Buna ziua, as avea o intrebare si sper sa pot gasii pe cineva sa ma lamureasca, daca am 29 ani, studenta la master la facultate de stat si am si un copil in varsta de 4 ani si nu am nici un venit asigurat lunar, pot beneficia sau nu de asigurare medicala? daca da, ce ar trebuui sa fac?

Multumesc anticipat.
Va multumesc Dle. Alberto Kurtyan, mi-ati dat o veste extraordinara.
buna ziua, as dori sa stiu daca numele sotului din certificatul de casatorie se poate modifica, mai exact daca se pot inversa prenumele, (el fiind de nationalitate nigerian) in permis de sedere, pasaport si certificatul de nastere al copilului ce-l avem are numele scris cu numele de familie O. urmat de cele doua prenume D. si O. dar pe certificatul de nastere al lui,apar inversate prenumele, adica O.D. Intrebarea mea este, daca isi schimba certificatul de nastere si-si pune cele doua prenume cum apar si pe celelate acte, se poate modifica si in certificatul de casatorie? Va multumesc anticipat.