Mulțumesc mult pentru răspuns. As vrea sa revin puțin asupra întrebării pentru ca nu cred ca am explicat prea bine.
Angajatul lucrează primele 6 luni, are 10 zile de concediu de odihna din care ii mai rămân 2. Mai lucrează apoi încă 6 luni și are încă 10 zile.
Întrebarea mea e dacă cele 2 zile ramase se aduna la cele 10. Pentru ca in mod normal ar avea 2 zile pentru perioada când lucra 8 ore, deci logic ar fi sa aibă 4 zile pentru perioada de 4 ore. Nu se dorește compensarea în bani, ci echivalarea corecta conform legii (nu știu ce lege se aplica în acest caz particular).
Mulțumesc.
Cornel Vasile a scris:
Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.