avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Activitate Mirel Movilaru

Activitate Mirel Movilaru

Răspuns la discuția declaratie 392
Ce se intampla daca sunt stagiar, nu sunt platitor de tva, iar veniturile mele sunt sub pragul de 10000 de euro. Mai trebuie sa depun vreo declaratie?
Răspuns la discuția Recoltare probe biologice
Exista practica in sensul achitarii inculpatului. Va pot preciza cu titlu de exemplu 2 hotarari:Sentinta penala nr. 448 din 11.06.2008, Judecatoria Piatra Neamt, Decizia 1001/R din 27 oct 2008 a Curtii de Apel Timisoara (mentine ce au zis tribunalul si judecatoria). Motivul achitarii este lipsa unui element constitutiv al infractiunii. Astfel nu se poate dovedi dincolo de orice dubiu intentia inculpatului de a refuza recoltarea probelor biologice. Intr-adevar el refuza recoltarea probelor de sange, insa art. 87 alin 5 nu incrimineaza refuzul recoltarii probelor de sange. In atare situatie, cand refuzul este unul justificat (frica de ace, boala, frica de imbolnavire etc), este de datoria medicilor insarcinati cu recoltarea de a aduce la cunostinta inculpatului posibilitatea recoltarii probelor biologice altele decat cele sanguine (urina saliva). Simplul refuz la recoltarea sangelui, neinsotit de refuzul la recoltarea celorlalte probe biologice nu este de natura sa rastoarne prezumtia de nevinovatie.
Puteti cere in instanta partajarea imobilului teren, atribuirea acestuia catre dvs si obligarea dvs la plata unei sulte catre celalalt coproprietar. Cuantumul sultei va fi stabilit pe baza unei expertize ce se va face in dosar. Insa puteti avea surpriza ca sa ceara el atribuirea intregului imobil si sa va plateasca el sulta. Dar ca sa va raspund intrebarii, teoretic puteti obtine intreg terenul in instanta. Consultati un avocat.
Răspuns la discuția succesiune
Puteti dezbate succesiunea atat la notariat cat si la judecatorie, depinde daca mostenitorii se inteleg cu privire la modalitatea de impartire a bunurilor respective. Cat despre costuri, daca mostenitorii sunt de acord, consider ca este mai ieftin la judecatorie. Faceti o tranzactie cu care va prezentati la primul termen si scapati ieftin :).
Răspuns la discuția Predau sau nu permisul?
Trebuie sa predati permisul de conducere, intrucat in conformitate cu articolul 118, alineatul (4) din OUG 195/2002, "In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere."
Cu alte cuvinte nu asteptati comunicarea ptr ca o sa mai aveti inca 30 de zile suspendat permisul.
Răspuns la discuția dosar penal violenta
Imi cer scuze domnule coleg! Raspunsul meu a avut la baza faptul ca, din spusele utilizatorului dia, dosarul este deja pe instanta, drept ptr care am exclus varianta amenzii administrative aplicate de procuror. Cat despre amenda, in urma aplicarii art. 72 cod penal, instanta poate opta fie ptr o pedeapsa cu amenda, caz in care va aplica o pedeapsa cuprinsa intre 500-30000 lei(limite reduse cu 1/4 daca cere aplicarea lui 320 ind 1) fie ptr aplicarea inchisorii (intre 3 luni-2ani). Daca se opreste asupra pedepsei cu inchisoarea si se aplica 320 ind 1, consider ca va trebui sa aplice obligatoriu o amenda ce nu poate fi mai mica de 200 lei, in conditiile in care inculpatul nu are antecedente.
Răspuns la discuția dosar penal violenta
Nu ii da nicio instanta amenda administrativa pentru 17 zile de ingrijire. Sunt sanse minime. Mai avea putin si intra pe vatamare corporala. Daca era de 18 ind1 ii dadea procurorul, nu se ajungea pe instanta. Daca va recunoaste si ii se va aplica 320 ind 1, instanta, doar o circumstanta atenuanta de retine, va fi obligata la aplicarea unei amenzi penale ce nu poate fi mai mica de 200 de lei (cf art. 76 lit e Cod penal). Dar revin si mentionez ca prima varianta ramane impacarea. Nu este nevoie de notar in toata povestea asta. Daca va intelegeti cu partea vatamata, la termenul fixat, in fata instantei, precizati aceste aspecte, partea vatamata isi retrage plangerea si instanta dispune incetarea procesul penal.
Răspuns la discuția dosar penal violenta
Impacarea ar fi cea mai buna varianta. Cereti un termen ptr angajare avocat la primul termen, ptr a avea timp sa discutati cu partea vatamata sa vedeti care este cuantumul pretentiilor. Asa cum va explicam intr-un post anterior, daca nu reusiti sa va impacati, cereti aplicarea lui 320 ind 1 CPP.
Răspuns la discuția dosar penal violenta
Eu va recomand cu tarie sa faceti tot posibilul sa va impacati cu partea vatamata.
Daca nu reusiti, avand in vedere nr destul de mare de ingrijiri medicale (mai aveati putin si va incradrati la vatamare corporala) consider ca sunt sanse mari sa va ajunga dosarul pe judecatorie. Aici solicitati sa vi se aplice prevederile art. 320 ind 1 Cod proc penala (recunoasteti cele retinute impotriva dvs in rechizitoriu), urmand sa beneficiati astfel de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa. Daca nu aveti antecedente, in opinia mea, instanta va retine circumstantele atenuante de la art. 74 lit. a si c, lucru ce va avea ca si urmare aplicarea obligatorie a art. 76 lit e cod penal (dat fiind faptul ca limitele de pedeapsa sunt acum 2luni-1an si ceva ca urmare a aplicarii art. 320 ind 1), in sensul aplicarii unei amenzi penale ce nu poate fi mai mica de 200 de lei. Puteti solicita, si-n cazul aplicarii unei amenzi penale, ca modalitatea de executare a pedepsei sa fie suspendarea conditionata a executarii. In acest caz veti avea un termen de incercare de un an, in care daca stati cumintel va reabilitati.
Sper ca v-am raspuns in mare intrebarii dvs.:)
Răspuns la discuția pensie de intretinere
Varsta pana la care este datorata pensia de intretinere pentru major nu este stabilita de Codul familiei, ci este un rezultat al practicii.
Astfel, prin decizia de îndrumare nr. 2/20.02.1971 a fostului Tribunal Suprem, s-a statuat ca parintele este obligat la pensie de întretinere pentru copilul devenit major, daca se afla în continuarea studiilor, pâna la terminarea acestora, fara a depasi vârsta de 25 ani.
În prezent este vorba de 26 ani deoarece decizia de îndrumare aratata s-a raportat la pensia de urmas, reglementata prin dispozitiile Legii 3/1970, care prevedea vârsta maxima de 25 de ani, dar aceasta lege a fost abrogata, actual ocrotirea unor categorii de minori fiind reglementata prin Legea 19/2000, prin care s-a dispus acordarea pensiilor de urmas pentru copii pâna la vârsta de 26 ani si astfel aceasta vârsta se va aplica si celorlalti copii.
In concluzie pensia de intretinere pentru major este datorata pana la finalizarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani.