avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate dorothyd

Activitate dorothyd

Răspuns la discuția conditii infiintare revista
Deci imi fac S si apoi ziceai de ISSN de la biblioteca nationala. Acesta se obtine dupa ce tiparesc primul nr al revistei? Se obtine sigur, adica e un fel de formalitate sau e ca un fel de aprobare? Ai idee asa aproximativ ce costuri presupune? multumesc f mult
si am vreo sansa sa castig? si daca da, aproximativ ce daune as putea sa cer? Ma poate afecta faptul ca la anumite persoane am spus ca de fapt am fost platita pt zilele acelea muncite sau ca am spus ca am plecat eu de bunavoie?
ok, am inteles ca sunt scutita de taxa de timbru. Eu ar trebui sa iau de la ei cam 800 lei pt zilele lucrate, deoarece au fost putine, nu voi avea alte cheltuieli care sa depaseasca suma asta?Faptul ca imi iau banii pt zilele muncite insa dau mai mult pe alte cheltuieli nu ma incalzeste cu nimic.
Răspuns la discuția mostenire in casatorie
2/3 si 1/3 si 3/4 cu 1/4...ok, am gresit, dar asa per ansamblu a fost ok? esti avocat si te apreciez, eu sunt doar o studenta si eram sigura ca spun bine, imi zici pls daca am mai gresit si la altceva ?
Răspuns la discuția mostenire in casatorie
Cu scuzele de rigoare am facut o mica greseala. In ceea ce priveste impartirea apartamentului este cam asa: din ce spui sotia a adus o contributie de 2 treimi si sotul o treime la apartamentul cu 4 camere ( sotia apa 2 camere si sotul diferenta=1/2 din ap cu 2 camere. Asta inseamna ca 2 treimi din noul apartament e al sotiei si o treime este bun comun, si al sotiei si al sotului, deoarece este o investitie facuta dupa casatorie. Astfel, sotia are drepturi mai mari din apartament decat sotul. La moartea unui dintre soti se estimeaza cat e apartamentul in bani, si de acolo se calculeaza cat ii revine sotului si cat ii revine sotiei. Sa presupunem ca apartamentul e 90.000 lei, deci sotia are dreptul la 60.000 (2 treimi) plus jumate din 30.000 (care e parte comuna) , adica sotia are dreptul la 75.000 si sotul la 15.000. Daca moare sotia, sotul ramane cu 15.000 ai lui din apartament, si partea sotiei (moarta) , care e de 75.000 se imparte intre sot si copilul sotiei, adica sotul ia de acolo o patrime (asta e cota legala prrevazuta de lege, vezi leagea 319/1944) si diferenta o ia copilu sotiei. O patrime din 75.000 inseamna 18750, deci din intregul apartament sotul va ramane cu 15.000+18750=33.750 si copilul va ramane cu 3 patrimi din cei 75.000 adica cu 56250.
Cand moare so sotul, tot ce avea el ramane la copilul lui, daca nu se recasatoreste. Daca moare sotul tot asa e , partea sotului este de 15.000 din apartament, valoare ce se imparte intre sotie si copilu sotului. Astfel sotia ia o patrime, si copilu ia 3 patrimi din cei 15.000, deci copilu sotului decedat ia 11.250 lei. Prin urmare, in ceea ce priveste impartirea concreta si cat ajunge la fiecare copil, depinde de cine moare primul dintre cei doi soti, deoarece cei doi soti nu au parti egale din apartament, iar cei doi copii nu sunt frati buni.
Daca nu s-a inteles mai pune o intrebare si voi incerca sa fiu mai explicita, am incercat cu sumele ca sa pot sa dau un exemplu de calcul. Cand sotul vine la mostenire in concurs cu copii are dreptul la o patrime, drept prin lege, iar restul ce ramane se imparte intre copii in parti egale, insa aici e vorba de un sg copil de fiecare parte, deci fiecare copil ia 3/4.
cam ce am scrsi pe forum am scris si in sesizarea pt itm, cei de la ITM au facut un control si mi-au raspuns ca din toate actele puse la dispozitie de firma respectiva nu au gasit nimic ca sa ateste ca ca am lucrat acolo, desi eu am specificat clar cu ce pot dovedi. Nu inteleg ce se asteptau ei sa gaseasca atat timp cat NU am avut contractul de munca . Si au mai zis ca aceste conflice de drepturi nu sunt de competenta lor, ci ca tre sa il dau in judecata. Insa nu stiu ce anume tre facut, il dau in judecata si scot de la firma banii pt zilele care le-am lucrat, nu e o suma mare, si mi se renteaza?
daca seful tau e de acord , poti sa iti dai demisia cu acordul partilor, caz in care nu e necesar sa stai in preaviz deloc. Daca esti dat afara sa stii ca trebuie sa stai in preaviz insa numai 4 ore pe zi, si esti platit pt 8 ore pe zi. Cauta pe net codul muncii si sunt sigura ca te vei lamuri, este f simplu si asesti raspuns la toate intrebarile tale. Eu zic sa te tii are pe pozitie, deoarece seful tau nu prea are dreptate, insa profita de faptul ca tu nu cunosti legea.
Buna,
as dori sa stiu care sunt conditiile necesare pt scoaterea pe piata a unei reviste educative, revista lunara ce va fi vanduta in scoli si gradinite doar. E necesar de ceva aprobari sau acorduri de la minister sau biblioteca nationala? tre ceva legat de drepturi de autor? va rog sa ma lamuriti si pe mine
Am avut un loc stabil de munca iar In data de 9 noiembrie mi-am depus demisia pentru a ma angaja la o alta firma pt un salar mai bun si o pozitie mai buna. Am inceput activitatea in data de 12 noiembrie. Desi am cerut sa semnez un contract de munca am fost tot timpul amanata de pe o zi pe alta. Astfel, din 12 noiembrie si pana in 15 noiembrie am fost plecata in Grecia la un training, iar apoi am inceput activitatea in magazinul din incinta Iulius Mall Cluj, unde in anumite zile am lucrat de la 7 dimineata la 1 jumatate noaptea. In data de 24 noiembrie am reusit sa deschidem magazinul, si noaptea la ora 12 am fost data afara. Mai precis, din 12 noiembrie si pana in 24 noiembrie, desi eu ca si angajat am semnat contractul de munca, acesta nu a fost inregistrat, iar in 24 seara mi s-a spus ca se refuza inregistrarea contractului si pot sa plec. Astfel, 11 zile am lucrat fara contract de munca, fara fisa postului, de la ora 7 la 1 jumatate inseamna 18 ore pe zi, nu mi s-a facut asigurare medicala cand am fost plecata in Grecia pentru training, si mai ales nu am fost platita pentru zilele lucrate. Contractul trebuia sa fie pt 3 luni initial, iar eu lucrasem deja 5 zile, deci depasisem perioada de proba pt contractul incheiat pt perioada determinata, asa ca de ar fi inregistrat contractul de munca, in cele3 luni nu mai puteam fi data afara fara un motiv legal. Toata lumea a fost multumita de mine , pana si seful meu, decizia lui a venit asa...ca o minune din cer, nemotivata...adica are el motive personale ce nu vrea sa mi le spuna. As dori sa stiu ce pot sa fac pentru a-mi primi banii pentru zilele muncite, si daca e legal refuzul de a-mi inregistra contractul dupa atatea zile. Faptul ca am muncit la aceasta firma pot sa probez cu poze, stampila firmei care inca se afla la mine, martori si altele.
Răspuns la discuția Persoana fizica autorizata
persoana fizica autorizata inseamna ca va autorizati si primitit o autorizatie si un certificat de inregistrare de la registrul comertului pt un anumit domeniu de activitate. In ceea ce priveste activitatea respectiva trebuie sa tineti o contabilitate primara cu veniturile ce le aveti si cheltuielile, si astfel ajungeti sa platiti si impozit la stat. Este ceva asemanator cu a avea firma insa mult mai simplu si nu puteti sa aveti angajati. Sa fiti persoana fizica autorizata va ajuta ca puteti sa emiteti facturi si chitante. Sa zicem ca o firma vrea sa va angajeze sa cantati de ex, firma respectiva trebuie sa va plateasca, doar ca daca va plateste la negru firma aia nu poate sa bage suma respectiva la cheltuieli, insa daca sunteti persoana fizica autorizata, d-voastra emiteti o factura, firma va plateste si toata lumea e fericita...Sper ca ati inteles ceva :)