avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate bcfbmv

Activitate bcfbmv

În rejudecare se poate schimba temeiul legal?
Dacă s-a admis apelul, s-a anulat sentința din primă instanță, se consideră o nouă judecată. Pot schimba temeiul legal până la primul termen (din acț. contractuală în acț. delictuală) ?
La 68 de ani, după trei prelungiri de CIM determinat (de 12 luni fiecare), i s-a făcut CIM nedeterminat.
Se poate?
Răspuns la discuția scrisoarea MMPS 382/MB//2000
Bună ziua !
Domnule Popa Gheorghe, vă rog frumos, trimiteți-mi și mie Scrisoarea 382/MB/08.11.2000 și Scrisoarea 155/MB/31.031998.
Vă mulțumesc anticipat.
e-mail : burgheauacornel@yahoo.com
Mai mult, eu nici măcar nu am reușit să preiau societatea. Deoarece executorul judecătoresc nu dorește să intre forțat în societate.
Mulțumesc,
Mulțumesc pentru răspuns,
dar, totuși, acțiunea a fost îndreptată către pârâta prin reprezentant greșit, ce s-a prezentat la câteva termene împreună cu un avocat, au susținut niște aberații, printre care și recuzarea completului, iar eu nu pot să intru în această fază a procesului (chiar cu o altă întâmpinare), căci nu-mi asum un astfel de comportament, dar deja atât reclamantul cât și judecătorul sunt insuflați negativ (în subconștient) de atitudinea celorlalți.
Mulțumesc.
Bună ziua,
dacă reclamantul a introdus acțiune în instanță și a chemat pârâta-societatea reprezentată de un administrator (ce nu mai este administrator de 5 ani) și apoi, după 5 termene (în care s-a prezentat fostul administrator și nu trebuia să fie chemat) solicită lipsa calității de reprezentant al pârâtei (recunoscându-și greșeala), cerând chemarea actualului administrator, eu ca administrator actual pot solicita (prin întâmpinare) respingerea acțiunii pe excepția lipsei calității procesuale pasive (deoarece nu am participat la celelalte termene de până acum)?
Știu că societatea este pârâtă în fapt, dar reclamantul s-a judecat câteva termene în contradictoriu cu fostul administrator și eu nu-mi însușesc motivele de apărare ale acestuia din urmă.
Deci, este lipsă calitate procesuală pasivă a pârâtei ?
Mulțumesc.
Bună ziua,
soțul doamnei a plătit pentru ea (neangajată fiind) cotizatie lunară pentru pensie (cam 3500 - 4000 lei anual).
Dar soția a murit la 62 ani.
Poate solicita soțul restituirea banilor dați pentru pensie dacă nu s-a ajuns la scopul pentru care s-a cotizat?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția autoritate de lucru judecat
Nu am facut apel. Dar tinand cont ca cererea de valoare redusa e intemeiata pe art. 1029, iar actiunea in raspundere contractuala pe art. 1350, consier ca este si alt obiect si alt temei juridic.
Daca mi s-a respins o cerere de valoare redusa ca nedovedita (nu am depus factura), iar acum deschid o actiune in raspundere contractuala se poate cere autoritate de lucru judecat?