bun. Daca eu vand masina azi cu 500ron, sa spunem( poate mult subevaluata, va spune ea), ea ma poate da in judecata pentru ca am instrainat un bun comun, iar eu voi fi nevoit sa o despagubesc cu 250ron(exact jumatate din suma incasata de mine, suma ce reiese din contractul de v-c al masinii) si eventual taxele de judecata, daca-si ia avocat.....
Am inteles bine?
mi-as dori sa se raspunda la speta. Amiabilul si concilierea nu au dat roade.
Multumesc
Buna ziua.
Dupa aproape doi ani, am divortat de sotie, cu acte in regula.
Urmeaza partea urata, si anume, partajul.
Am o speta:
Masina cumparata in timpul casatoriei este in acte pe numele meu. Creditul de nevoi personale cu care s-a platit masina cash este luat in timpul casatoriei , dar este tot pe numele meu. De cand a inceput divortul, numai eu am platit ratele creditului, ea neavand nicio obligatie fata de banca.
Intrebarea mea este: pot vinde masina? Daca o vand, la ce ma expun, d.p.d.v. juridic? Nu mai pot face fata ratelor si vreau sa mai achit din ele.
Va multumesc
Buna ziua.
Am depus actele de divort acum un an si nici pana acum nu s-a dat o hotarare definitiva. Am un copil minor si fosta sotie nu ma lasa sa-l vad pana nu se termina totul.Pot depune ordonanta presedintiala pentru programul de vizitare a minorului? Ma ajutati cu un model de cerere, intrucat nu imi permit sa platesc un avocat si as vrea sa o depun singur,
Multumesc mult anticipat
din pacate firma in cauza are asociat unic si unic administrator! Una si aceiasi persoana care este de negasit. :sorry: Toate incercarile mele de a-l contacta au esuat. I-am trimis si pe scris la adresa din buletin si s-a intors plicul cu mentiunea destinatar mutat si in alte documente apare cu aceiasi adresa. Incerc si varianta cu ORC. Va multumesc.
da, m-am adresat unui cabinet de avocatura care m-a sfatuit sa face o incercare de concilere si l-a notificat atat in ziare cat si prin notificari cu confirmare de primire care mi s-au returnat. In iunie 2010 s-a finalizat perioada de 3 ani in care trebuia sa restituie banii. Tot acel avocat m-a sfatuit ca este o varianta sa il chem in instanta dar ca nu se va intampla nimic dat fiind ca este intr-o tara araba care probabil are o alta legislatie si ca decizia data de instantele noastre se aplica doar la nivelul tarilor UE si prin urmare nu va putea fi executat sub nicio forma in tara lui. Si prin urmare la scurgerea termenului de 3 ani adica prescriptia nu i se intampla nimic si la fel si dupa terminarea eventualului proces... adica in oricare dintre variante nu pot face nimic X-(
acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract se obliga ca in termen de 3 ani sa imi restituie in rate suma integrala. Termenul s-a prescris in iunie 2010 . Problema este ca cel pe care l-am imprumutat e cetatean strain,egiptean, si de anul trecut incerc sa dau de el dar fara nicio reusita. Am trimis o scrisoare la ambasada si mi s-a transmis telefonic ca nu imi pot raspunde in scris dar ca "neoficial" este plecat din tara. Am fost la adresa pe care i s-a emis rezidenta si nu este. Ce variante mai am de a face ceva sa imi recuperez banii? Mai am vreo sansa sa imi recuperez banii vreodata?
Acum 3 ani am incheiat un contract de comodat pentru un sediu social la mine in apartament. Cu firma respectiva nu am nicio legatura era doar a unei cunostiinte. Contractul l-am facut pe 5 ani. Nu mai dau de administratorul/patronul firmei de vreo 2 ani si vreau sa reziliez contractul pen. In contract e clauza ca se poate rezilia unilateral cu preaviz 30 de zile daca nu isi indeplineste obligatiile, ceea ce se si intampla. Intrebarea mea este : daca ii fac notificarea unde i-o trimit? nu pot la sediul social ca tot mie imi vine. O pot trimite direct la registrul comertului? sau unde altundeva?
Acum 3 ani am incheiat un contract de comodat pentru un sediu social la mine in apartament. Cu firma respectiva nu am nicio legatura era doar a unei cunostiinte. Contractul l-am facut pe 5 ani. Nu mai dau de administratorul/patronul firmei de vreo 2 ani si vreau sa reziliez contractul pentru ca il cauta ANAF, recuperatori etc. In contract e clauza ca se poate rezilia unilateral cu preaviz 30 de zile daca nu isi indeplineste obligatiile, ceea ce se si intampla. Intrebarea mea este : daca ii fac notificarea unde i-o trimit? nu pot la sediul social ca tot mie imi vine. O pot trimite direct la registrul comertului? sau unde altundeva?
asta stiu, dar politia nu era obligata sa-mi trimita p.v. in 30 de zile?