avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate stircu

Activitate stircu

In anul 2015 am avut o dauna. Am fost nevoit sa cer 80% din valoarea daunei in instanta. Datorita faptului ca "expertul tehnic" a tot amanat, procesul s-a finalizat anul acesta ( dupa 6 ani).
Avocatul mi- a spus ca nu s-a gandit ca procesul va dura asa de mult si ca nu a cerut "Dobanda" dar cu toate astea voi primi dobanda doar pentru perioada de la finalizarea procesului pana atunci cand se va face plata ( probabil ca este vorba de cateva zile nu de cativa ani).
Se poate solicita dobanda din anul 2015 asa cum este normal?
Va multumesc!
In perioada anilor 1985 reteaua de termoficare a orasului a traversat curtea mea subteran (insemnand sapaturi turnat betoane introdus tevi etc.). Dupa Revolutia din anul 1989 societatea care furniza agentul termic s-a desfiintat iar reteaua de termoficare a ramas a nimanui.
Dar a aparut OUG 57/2019 anexa 4 in care se specifica faptul ca Reteaua de termoficare apartine Primariei.

Avand in vedere cele de mai sus si tinand cont de faptul ca termoficarea trece prin curtea in care locuiesc, unde am tot felul de plante si la un metru de constructie doresc sa obtin de la Primarie autorizatia de demolare si contravaloarea desfiintarii urmand ca intr-un moment prielnic peste 1-2 ani sa fac desfiintarea acesteia.

Este posibil acest lucru? Va multumesc!
Detin 1200 mp in cota de ½ conform “acte” dar fara ca terenul sa aiba carte funciara.Acest teren este mostenit de la bunici.Bunicii initial au detinut 2400mp dar au vandut 1200mp in anul 2000. Au fost 2 cumparatori care in anul 2004 si-au facut carti funciare.Suprafata din actele celor 2 cumparatori insumeaza 1200mp.
Dar unul dintre cei 2 cumparatori are 600mp din acte 670 mp din masuratori si are imprejmuit cu gard solid 1000mp.
Matusa, cea care detine cealalta cota de ½ despre care am vorbit la inceputul discutiei, in anul 2011 l-a dat in judecata pe ocupant pentru REVENDICARE IMOBILIARA, dar a piedut procesul.

A pierdut datorita faptului in Expertiza s-a indicat ca obiectul litigiului un teren ocupat legal(parte din cartea funciara).Probabil ca matusa a indicat Domnului Expert un teren pentru care paratul avea acte legale.. Asa ca matusa a pierdul , ocupantul si-a pastrat gardul iar matusa a inceput sa ma sicaneze sa imi spuna ca terenul de care ma ocup eu este al dansei.

Dupa ce matusa a pierdut procesul din anul 2011 mi-a interzis sa mai folosesc terenul. M-am conformat in mare masura pentru ca matusa este foarte vocala.Dupa anul 2011 am curatat gunoiul de cateva ori de pe teren ,am fotografiat pe cei care arunca gunoi si m am adresat Politiei locale pentru a-i amenda, m-am adresat Politiei in momentul in care un vecin a cultivat terenul etc.Dar ,pana in 2011 cand matusa mi a spus ca terenul este in litigiu cultivam terenul, terenul avea un gard provizoriu si cumparasem un garaj prefabricat pe care urma sa il transpot pe terenul meu (partea libera).Tot timpul am platit impozit pentru acest teren in timp ce matusa dupa ce a pierdut procesul din anul 2011 a renuntat sa mai plateasca impozit.

Avan in vedere cele de mai sus va rog sa imi spuneti daca exista suficiente argumente pentru ca in Instanta Judecatoreasca sa i atribuie matusii terenul ingradit pentru care s-a judecat cu ocupantul terenului in anul 2011.

In luna august 2019 mi-am inscris copilul la o gradinita cu program normal. Desi atunci copilul avea 2 ani si 8 luni a fost acceptat pentru a fi primit la grupa mica asa cum am scris eu in Cererea de inscriere a copilului la Gradinita.
La inceputul anului *scolar* am constata ca juniorul este intr-o grupa incare sunt si copii de 6..7 ani ca educatoarea nu prea isi face datoria chiar i-a dat si na na na.

Asa ca am hotarat sa il retrag pe copil de la gradinita.
Am depus o cerere la secretariat. Mi s-a spus in scris ca se aproba retragerea copilului dar ca s-a incalcat regulamentul institutiei respective astfel;
2 articole au fost incalcate -atunci cand l-au acceptat mai mic de 3 ani
= atunci cand copii nu au fost grupati dupa varsta si capacitati.

Avand in vedere greselile celor de la gradinita copilul meu sta acasa anul acesta scolar si nu primeste educatie. Singura varianta pe care o mai am anul acesta este sa il dau la privat,

Avand in vedere cele de mai sus am urmatoarea probleama
- cine plateste cheltuielile cu gradinita particuara<
Discuție partaj judiciar

1.La inceputul anului 2017 am inceput un proces -Partaj Judiciar pentru 1/2 din 1200 de mp- intre mine si matusa. Am angajat un avocat i-am prezentat situatia pe larg iar acesta mi-a spus ca detaliile le vom spune expertului.
Initial proprietarul terenului a fost bunica ( decedata in anul 2002) .Bunica a avut 2 copii pe tata si pe matusa cu care ma judec in momentul de fata. In perioada 2006-2007 tata ( decedat in 2009) a stabilit in instanta ca matusa primeste 1/2 din 1200 mp iar dansul lafel dar fara a stabili prin masuratori cine ce parte a terenului primeste.
2. Pe parcursul procesului dupa stabilirea expertului am fost „fentat” adica nu am primit citatia prin care eram chemat la expertiza. In plus pe confirmarea de primire destinata mie scrie refuz si banuiesc ca este scrisul matusii. Am facut o adresa la Posta Romana si am primit un raspuns in care se mentiona ca un angajat a fost sanctionat disciplinar pentru intarzierea printarii telegramei.
*cum trebuie sa procedez in aceasta situatie pentru a se lua masuri impotriva celei care a scris „refuz” pe confirmarea de primire si pentru a se tine cont in proces de acest fapt?
3. Judecatorul a decis refacerea (completarea) cu o alta varianta de lotizare a expertizei . Expertul a completat o alta varianta de lotizare dar fara a tine cont de spusele mele mai mult expertul a incercat sa ma convinga ca realitatea nu este cea pe care o cunosc eu pe baza documentelor. Eu aveam un document de la Primarie si extrase de carte funciara de la OCPI din care se reiesea faptul ca suprafata de 1200 de pt este 900 mp. ( aveam extrasul de carte funciara ale vecinilor. Terenul pentru care ma judec nu are carte funciara)

4.Dar intre punctul 2 si 3 ale acestei scrisori am aflat despre faptul ca in anul 2011 matusa s-a judecat cu vecinul terenului nostru pentru ca acesta a ocupat o parte din cei 1200mp. In acel proces matusa a pierdut o suprafata de 300 mp pt care vecinu a demonstrat ca are acte ( cadastru si intabulare)si in plus a si vandut acel teren si tot atunci s-a stabilit ca alti 350 de mp sunt ocupati fara acte de o alta persoana. Expert in dosarul din anul 2011 a fost acelasi ca si in procesul de fata cu toate acestea in lipsa mea MI S-A ATRIBUIT TERENUL pe care matusa mea l-a pierdut intr-un proces in anul 2011.
*cum trebuie sa procedez in aceasta situatie ?va rog sa imi spuneti daca terenul pierdut de matusa ( 300mp din 1200mp) i se va atribui dansei sau nu se va lua in calcul la impartire?
Mentionez faptul ca subsemnatul (reclamantul) am dezbatut succesiunea in anul 2013 la Notar pentru suprafata de 1/2 din 1200mp.si am constatat tot atunci ca partea lasata de tatal meu este libera fara probleme.

5,In a -II-a incheiere de sedinta (cand nu aveam cunostinta de procesul din anul 2011) matusa spune ca terenul meu este ocupat de o vila. Terenul ocupat cu o vila este terenul pierdut de matusa in procesul din anul 2011.
*cum trebuie sa procedez in aceasta situatie pentru a evidentia faptul ca matusa a mintit?

6. studiind extrasul de carte funciara al vecinului care a castigat 300 mp in procesul din 2011 am constatat ca exista o eroare materiala astfel. Acesta are din acte 552 mp dar din masuratori la o rubrica este completat 618 de mp iar la o alta rubrica suprafata mas. 317,61 mp .Am aflat de la OCPI ca este vorba de o eroare materiala si ca probabil valoarea corecta 618mp.
*In cazul in care valoarea corecta era 317,18 vecinul putea revendica partea terenului ocupata fara acte?
Dupa ce am comunicat in instanta aceasta problema(eroarea materiala) care trebuia clarificata de expert din punctul meu de vedere vecinul a luat masuri si a corectat eroarea materiala dar a obtinut o alta valoare 618,25mp. Avand in vedere faptul ca diferenta dintre 618,25-552 reprezinta o parte din trenul piedut de matusa in anul 2011 in instanta
*va rog sa imi spune-ti daca vecinul putea corecta aceasta eroare matriala pe parcursul procesului despre care discutam sau cum trebuia procedat?

6.la data de 12.12.1018 matusa (parata) a angajat un avocat.La urmatorul termen 21,02.2019 avoactul matusii a cerut chestionarea martorilor ( lucru care nu m-a deranjat foarte tare) dar si proba cu martori.La randul lui avocatul meu a cerut proba cu martori .Nu am fost prezent la acest termen de judecata datorita faptului ca avocatul meu mi-a spus ca nu este necesar sa vin de la 8.30 si ca ma va anunta cu putin timp inainte de inceperea procesului nostru dar apoi mi-a spus ca avocatul paratei a cerut dosarul la inceperea sedintei lucru de care am fost deranjat.
Consider important faptul ca in perioada 12.12.2018-20.02.2019 au venil la mine acasa 3 persoane care s-au oferit a fi martori dar i-am refuzat pentru ca nu stiam ca este necesar dar si datorita faptului ca au solicitat anumite avantaje.
Matusa a avut la dispizitie cel putin mai bine de 2 luni calendaristice pentru gasirea martorilor in timp ce eu am avut 5 zile dupa ce i-am refuzat neconsiderand necesar.
pot mentiona elementele de la punctul 6 in proces si cum se procedeaza in acest caz?
multumesc!
in teleg ca am nevoie de o consultatie!

multumesc@
In august 2016 un grup de infractori au fost angajati de sotie pentru reparatia acoperisului.(AM AVUT DE AFACE CU METODA BURLANUL ASA CUM AM CITIT IN MASS MEDIA).Pe langa amenintari mesterii au distrus acoperisul unei anexe.(aproximativ 5000 ron). Imediat dupa eveniment am anuntat Politia dar am primit un raspuns in care mi se comunica sa ma adresez INSTANTEI CIVILE.
formulez urmatoarele intrebari:
1. O distrugere cu intentie poate fi rezolvata de catre Instanta Civila?
2. Cum trebuie sa procedez pentru redeschiderea cercetarilor.

Mentionez ca pana in momentul de fata nu am reparat acoperisul anexei si am facut o revenire la Politie in care mi s-a spus ca fapta s-a prescris si ca ar fi bine sa vorbesc cu comandantul Politiei
Răspuns la discuția Chiriasul a furat din casa
Din pacate nu am scris sa nu poate pleca cu lucruri din casa, si ca la plecare va trebui sa imi inpoieze cheile.
Intrebarea este pentru cazul in care politia nu il dovedeste, care sunt urmatorii pasi

Va multumesc!
Răspuns la discuția Chiriasul a furat din casa
Buna ziua,

Am uitat sa mentionez urmatoarele lucruri:
1."hotul" locuia gratis dar am facut un contract unde nu am scris nici-o suma.Contractul a fost facut de mana pentru a evita situatii ca cea intamplata.
2. Chiriasul a plecat furand bunuri din casa fara a ma anunta si fara a-mi inapoia cheile de la casa.
3. In acel moment am anuntat Politia .
4. Bunurile nu le-am mentionat intr-un proces verbal dar sunt mai multe persoane care stiu despre existenta acestor lucruri.
Cum ar trebui sa procedez pentru ca sa nu iasa "hotul" in castig de cauza.

Va multumesc!
Am inchiriat casa. Am un contract de inchiriere, facut de mana, intre mine(proprietar)si chirias.

Acesta a locuit impreuna cu mai multe persoane in locuinta mea. A plecat , fara sa ma anunte moment in care a furat multe lucruri din casa.
Am anuntat Politia care incearca sa isi faca treaba dar,Chiriasul nu recunoaste nimic.

Cum ar trebui sa procedes?

Va multumesc!