avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate Cos.yo

Activitate Cos.yo

Buna ziua. Ce documente sunt necesare in vederea restituirii unei cantitati sustrase de angajat?
Buna ziua. Exista vreo legislatie in ceea ce priveste predarea-primirea casieriei? Exista obligativitatea intocmiri unui proces verbal sau a monetarului?
Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu baza legala referitoare la obligativitatea intocmirii graficelor de tura? Mentionez ca exista condica de prezenta, procese verbale de predare-primire tura. Va multumesc!
Buna seara. Fisele mijloacelor fixe se semneaza de catre comisia de inventariere cu ocazia inventarierii anuale? Iar bonul de miscare se opereaza de asemenea de catre gestionar in fisa mijlocului fix pentru a se justifica ca acel bun nu il mai detine? Multumesc frumos.
Buna seara. Daca sotul are o poprire si incaseaza salariul in contul sotiei, pe care este si imputernicit, este posibil sa fie blocate conturile sotiei? Sau sa pateasca ceva sotia din punct de vedere juridic atata timp cat acum angajatorul este obligat sa plateasca acea parte de 1/3 din salariu? Multumesc frumos pt eventualele raspunsuri.
Buna ziua. Sotul meu are o poprire mai veche. Este ok sa incaseze partea de 2/3 din salariu in contul meu personal? Mentionez ca partea de 1/3 din salariu este achitata de catre angajator. As putea avea eu probleme din aceasta cauza? Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
Discuție Provizioane
Buna seara. Am si eu 2 intrebari.
1. Pentru verificari asupra tuturor provizioanelor inregistrate in evidenta entitatii si o analiza a necesitatii mentinerii acestora, de ce documente este necesar pentru a face aceste lucruri?
2. Pentru analiza formalizata a cauzelor care au condus la neincasarea creantelor in termenul legal de prescriptie prevazut de lege, precum si dispunerea masurilor ce se impun, de ce documente am nevoie, inafara de o balanta la 31.12. 2018 si extrasele de cont?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Buna seara. Ma poate ajuta cineva cu legislatia referitoare la declasarea unui mijloc fix cu valoare amortizata partial sau cu declasarea MF in general? Multumesc frumos!
Discuție Pontaj
La societatea X, se intocmeste Pontajul principal si pontaj separat de ore suplimentare cu sporurile aferente (de exemplu, daca 8 ore sunt efectuate in weekend prin chemare la munca suplimentara, sunt ore suplimentare o data la care se adauga si spor de weekend). Intrebarea mea este daca este obligatoriu ca aceste ore suplimentare plus sporurile aferente sa fie cuprinse si in pontajul principal. Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
Discuție Fisa de magazie
Buna seara. La nivel de subunitati, fisa de magazie respecta formularul conform Ordinului nr. 2634/2015. La nivel Central, fisa de magazie este printata din programul Asis, iar apoi este completata in continuare (iesiri/intrari) cu pixul. Este corect asa ceva? Nu ar trebui ca gestionarul sa respecte acelasi formular de Fisa de magazie din Ordinul 2634/2015? Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.