avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate Ana12.

Activitate Ana12.

Bună ziua! Ce demersuri trebuie să fac pentru a cumpăra casă naționalizată în care sunt chiriaş? Rog răspunsuri de la avocați specializați în aceasta speță și de la persoane care au reușit să facă acest lucru cât se poate de recent.

Mulțumesc!
Bună ziua! Rudele copilului (bunici/unchi) mă pot chema pe mine, ca mamă, în instanță pentru a obține dreptul de vizită a copilului? Menționez că eu și tatăl copilului suntem despărțiți, nu am fost căsătoriți, băiețelul fiind exclusiv în grija mea din momentul despărțirii.
Bună ziua! Am fost împuternicită in 2019 și aș vrea să renunț la procură. Cum trebuie să procedez?
Țin să menționez că nu am folosit acea procură niciodată.
Bună ziua! Am câteva nelămuriri legate de aceste tichete de creșă. Cum procedez să le obțin? Am întrebat la unitatea la care sunt angajată și la creșă, dar mi s-a spus ca nu au auzit de așa ceva! Tichetele sunt oferite de stat sau de angajator? Ce pot face dacă îmi este refuzată solicitarea în situația în care îndeplinesc toate condițiile obținerii acestor tichete?
Răspuns la discuția Indemnizația pentru mame eleve
Îmi cer scuze, nu am specificat ca este vorba de vârsta copilului.

Cornel Vasile a scris:

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de varsta persoanei indreptatite sa solicite asa ceva.

Cursurile au fost la zi ?

Răspuns la discuția Indemnizația pentru mame eleve
Da, cursurile au fost la zi.

Cornel Vasile a scris:

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de varsta persoanei indreptatite sa solicite asa ceva.

Cursurile au fost la zi ?

Până la ce vârstă pot lua indemnizația de creștere a copilului, ținând cont de faptul că am terminat cursurile pe 30 mai, iar copilul are 10 luni?
Bună ziua. Am nascut in august, iar în prezent urmez cursurile la zi. Mi s-a spus că am posibilitatea de a-mi amâna cursurile pentru doi ani și de a intra din nou după cei doi ani, dar cu o altă clasă. Aș vrea să știu dacă pot să fac acest lucru, în ce perioada și cum ar trebui să procedez. Cum procedez să mă reînscriu?
Am înțeles. Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Pentru mai multe delatii adresati-va AJPS-ului local si nu Primariei.

Buna ziua! Am nascut in luna august, iar de luna următoare voi merge la școală. Am urmat cursurile in anii precedenți la zi și le voi urma in continuare. In luna aprilie a anului 2019, voi împlini vârsta de 18 ani. Eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți, însă el si-a recunoscut copilul. Noi doi avem domicilii diferite si prin urmare am hotarat ca domiciliul copilului sa fie la mine. Mi s-a spus (de la primarie) că pentru a obține Indemnizația, trebuie să merg la domiciliul tatalui copilului pentru a depune actele necesare, ceea ce mi se pare o aberatie, ținând cont că eu am domiciliul stabil în altă parte. Cum ar trebui să procedez in acest caz? Iar după 18 ani, voi mai beneficia de această indemnizație? Ce acte sunt necesare pentru a o obține?