In cazul in care dupa divort nu s- a facut partajul, exista o licuinta cumparata cu credit ipotecar cumparat in timpul cadatoriei, ea a parasit domiciliul, si- a schimbat buletinul, dupa o anumita perioada se poate intoarce sub pretextul ca este coproprietara?
Dar daca nu au platit impreuna decat o singura rata? Daca el poate dovedi ca a plati singur
ratele? Si ea a plecat din tara, nu vrut partaj.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Dar eu acuma, in situatia de fata ce pot sa mai fac?
Nu se discuta, eu o voi ingriji pe mama, aveam nevoie doar de o mana de ajutor din partea lor, ca macar un pic sa ma ajute. Banii nu ii mai pot recupera sub nicio forma. Eu asa stiu ca acel copil care isis ingrijeste parintele ramane cu mostenirea, dar nu ca trebuie sa mai dea si bani. Poate nu stiu bine.
Va multumesc inca odata.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Desigur ca o voi ingriji pe mama, nu am cerut de la ei decat o mana de ajutor, adica macar odata la doua luni sa o ingrijeasca o saptamana. Si cei 75 milioane din 2003, acuma ar fi cam 120 milioane, in conditiile in care apartamentul este evaluat la cca. 400 milioane astazi. Apartamentul este confort 3, micut de tot. Mi se pare anormal sa raman si cu banii dati, si fara niciun ajutor. Moral, din partea fratelui nu ar fi sa ma ajute, macar in contul banilor primiti de la mine?
Buna ziua. Am si eu o mare problema; problema datorata increderii prea mari in unicul meu frate si " distinsa" lui sotie.
In anul 1999, eu, in urma divortului, am vandut apartamentul cu 75 milioane lei( atunci). Atunci locuiam si aveam servici in alt oras. In urma divortului si vanzarii apartamentului am revenit acasa, la mama. Am gasit servici cu locuinta de servici, banii pusi frumos la banca. In anul 2003 se casatoreste o nepoata, eu dand imprumut fratelui suma de 25 milioane. Ok, f bine. Dupa o luna mai dau fratelui si cumnatei si retsul de bani, fraiera ce am fost, fara hartie, pe incredere, pentru ca ei sa isi monteze centrala de incalzire.
Ok, pana aici.
In anul 2005, imi dau demisia de la firma, ma angajez bugetara si ma mut cu fiul meu la mama mea.
Ii spun cumnatei si fratelui sa nu imi restituie nimic din cei 75 mili. aceasta suma sa fie ca despagubire ptr. apartamentul mamei, apartament cu 2 camere.Acestia accepta, face mama contract de donatie pe numele meu si totul ok, pana acuma. Ei, acuma mama e bolnava pe pat, am cerut ajutorul fratelui la ingrijirea mamei, insa el si cumnata refuza categoric. A tunci am spus sa imi inapoieze banii. Nu mai recunosc sub nicio forma ca le-as fi dat bani. Eu acuma ce pot sa mai fac?
Durere mare pentru mine din partea unucului frate. Se mai poate face dreptate?
As dori sa stiu daca eu avand varsta de 49 ani impliniti, vechime in munca 22 ani si 5 ani facultate, in ce conditii as putea sa ma pensionez?
Ciudat nu, sa doresc pensionarea la aceasta varsta, dar mi se pare o solutie buna avand in vedere zilele pe care am ajuns sa le traim.
Ei, asta este. Deci eu am fost de acord sa merg la REMAT, sa semnez actele necesare pentru a primi banii in cadrul programului rabla, si bineinteles sa ii dau celui cu care am semnat actul de mana. Dar a terta persoana, care de fapt doreste sa se foloseasca de bani, vrea neaparat act notarial. Asta nu inteleg, de ce act notarial acuma, cu o alta persoana decat cea careia am vandut masina, si care nu a facut transcrierea pe numele ei. Practic masina e inca pe numele meu.
Ok, sunt de acord, dar de ce sa inchei act notarial cu a terta persoana? De ce sa nu merg personal cu persoana respectiva la REMAT sa semnez actul pentru RABLA?
Anul trecut am vandut o masina DACIA 1310, dar cumparatorul neavand bani de treanscriere, am facut doar un contract de vanzare-cumparare de mana, semnat de cele doua parti. Eu am pastrat talonul masinii. Acuma, persoana respectiva doreste sa inchei cu o cunostinta de-a ei, un contract de vanzare - cumparare la notariat, pentru a folosi masina la programul rabla. Desigur eu nu am fost de acord cu acest lucru. Dar acuma eu ce sa fac?
Sa radiez masina?
Multumesc pentru raspuns. Dar se poate anula un contract de vanzare - cumparare, sa se transforme in donatie?
Mi se pare o aberatie, dar avocatul tatalui sustine ca e posibil. Se poate demonstra in vreun fel ca baiatul a recurs la santaj pentru a obtine contractul de vanzare - cumparare a terenului?
Cam asta vrea avocatul sa demonstreze la recurs.