avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate ilie romeo

Activitate ilie romeo

As dori sa stiu daca ma incadrez legal in vederea obtinerii unei pensii anticipata partiala. Precizez ca anul acesta implinesc varsta de 51 de ani si am o vechime totala in munca de peste 21 de ani, in Romania, din care peste 15 ani lucrati ca politist operativ, gr.I de munca. In 2010 am incetat raporturile de serviciu, plecand din Politia Romana prin demisie. Ulterior am lucrat legal, peste 10 ani, in strainatate. In caz pozitiv, solicit consultanta/reprezentare, contra cost, pentru intocmirea dosarului de pensie in vederea obtinerii dreptului la pensie anticipata partiala. Multumesc anticipat.
As dori sa stiu daca ma incadrez legal in vederea obtinerii unei pensii anticipata partiala, avand in vedere scaderea varstei de pensionare ca urmare a modificarilor legii din iulie 2019. Precizez ca anul acesta implinesc varsta de 50 de ani si am o vechime totala in munca de peste 21 de ani, in Romania, din care peste 15 ani lucrati ca politist operativ, gr.I de munca. In 2011 am incetat raporturile de serviciu, plecand din Politia Romana prin demisie. In caz pozitiv, solicit consultanta/reprezentare pentru intocmirea dosarului de pensie in vederea obtinerii dreptului la pensie anticipata partiala. Multumesc anticipat.
2 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii fiind de alta confesiune religioasa, cel mai bine ar fi ca ramasitele bunicului sa fie dezgropate si mutate in cimitir al pocaitilor. Astfel si bunica ar odihni alaturi de bunic. Procedura este cat se poate de simpla si legala. Astfel ambele locuri de veci din cimitirul ortodox le puteti vinde (pe bani frumosi, ca sunt foarte cautate) si cu banii obtinuti cumparati alte doua locuri in cimitir pentru pocaiti.
Doar asa toate sufletele vor fi linistite intrucat , intr-adevar, ortodocsii nu se pot amesteca cu sectarii.
E solutia ce mai buna si corecta , fara sa mai fie nevoie sa "sensibilizati" cu mita preotul ortodox.
Sa auzim de bine.
As dori sa stiu daca ma incadrez legal in vederea obtinerii unei pensii anticipata partiala. Precizez ca anul acesta implinesc varsta de 47 de ani si am o vechime totala in munca de peste 21 de ani, in Romania, din care peste 15 ani lucrati ca politist operativ, gr.I de munca. In 2010 am incetat raporturile de serviciu, plecand din Politia Romana prin demisie. Ulterior am lucrat legal, peste 5 ani, in strainatate. In caz pozitiv, solicit consultanta/reprezentare pentru intocmirea dosarului de pensie in vederea obtinerii dreptului la pensie anticipata partiala. Multumesc anticipat.
Salutare tuturor,

In prezent am varsta de 46 de ani si am plecat de la ultimul loc de munca ( din Politia romana) prin demisie, in martie 2011. in prezent nu mai sunt angajat. In total am o vechime in campul muncii de 21 de ani, din care ultimii 16 ani lucrati ca politist operativ. As dori sa aflu daca in prezent pot sa depun dosar de pensie anticipata, avand in vedere ca am implinit varsta de 45 de ani.
Multumesc.
Buna ziua,

Ma numesc R.I. si locuiesc impreuna cu familia in Belgia. Sambata 21 februarie 2015, venind din Austria, am circulat prin Germania, cu autoturismul proprietate personala cu intentia de a ne intoarce in Belgia.

La o statie de alimentare cu motorina am oprit seara, am alimentat rezervorul si am intentionat sa parchez la Fast-food pentru a cumpara ceva. Parcarea amenajata din fata era plina, dar apoi am observat ca cineva voia sa plece din parcare. Am oprit in zona, sa-i fac loc sa iasa, ca apoi sa intru in parcare, in locul lui.

Dupa ce a plecat acesta am facut o manevra in marsarier , circa 2-3 m, ca apoi sa pot intra cu fata in acel loc de parcare gol. In momentul manevrei de marsarier am simtit ca am lovit ceva cu masina in spate. Cu toate ca am senzori de parcare si in spate acestia nu mi-au sesizat nimic. Eu m-am asigurat initial, dar pentru ca era intuneric nu am avut vizibilitate prea buna.

Am oprit imediat , m-am dat jos din masina si am vazut un barbat de circa 65 de ani care tocmai se ridicase de jos, in spatele masinii, si se scutura pe maneca stanga. L-am intrebat ce s-a intamplat si mi-a zis ca l-am lovit cu masina dar nu a patit nimic. Atunci el mi-a aratat ca usa de la portbagajul masinii mele era infundat vizibil.

Atunci impreuna am concluzionat ca el a traversat strada pe jos (calea rutiera de acces- iesire de la statia de benzina catre Parcarile amenajate) in fuga si nu a vazut masina mea cand am facut manevra de marsarier, iar eu neobservandu-l, l-am acrosat, el aparand brusc in spate. Din primul moment, cand am vazut ca acel barbat-olandez (locuieste in Olanda) nu este vatamat cu nimic ne-am inteles amiabil ca nu e cazul de vreo despagubire. Acesta vorbea fluent germana si engleza fapt pentru care eu am comunicat cu el in engleza.

Eu mi-am anuntat telefonic asiguratorul despre incident si acesta mi-a recomandat sa anunt politia locala pentru constatare ( ce este necesara la dosarul de asigurare) Am anuntat politia, au venit la fata locului (din start au zis ca ei nu vorbesc engleza) si au facut constatarea.

Barbatul olandez a vorbit cu ei in germana (nu am inteles ce), a prezentat actul de identitate dupa care a fost lasat sa plece, lasandu-ma sa inteleg ca zilele urmatoare se va duce la doctor totusi sa faca investigatii ca poate totusi are ceva vatamari. La prima impresie pare un om de buna credinta.
Mi s-au cerut toate documentele, le-am prezentat, mi s-a spus in cateva cuvinte ca eu sunt vinovat de accident.

Mi s-a cerut sa completez un formular-declaratie in limba engleza, mi s-a adus la cunostinta invinuirea apoi mi-au zis sa scriu olograf, pe verso, o declaratie in limba romana in care sa precizez cele intamplate. M-au intrebat daca doresc avocat ???, si am dreptul sa nu spun sau sa nu scriu nimic. Am scris acea declaratie au luat-o dar nu mi-a mai dat si alte detalii despre ce se va intampla.

Fiind strain de legile si procedura din Germania am rugamintea la d-vs sa-mi spuneti in cateva cuvinte situatia in care ma aflu, la ce ar trebui sa ma astept si ce ar trebui sa fac. Precizez ca nu m-am mai confruntat cu asemenea situatie si ma aflu intr-o stare tensionata, atat eu cit si familia, generata de situatia ivita.

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Parinti ortodocsi
Doamne ajuta,

Indraznesc a te sfatui, ca un parinte trecut prin acestea, sa asculti cu atentie si cu mare luare aminte (eventual de mai multe ori ) cuvintele de mare intelepciune ale parintelui Arsenie Boca. In cuvintele lui (cartile lui - Cararea Imparatiei si Cuvinte vii), negresit si cu certitudine, ai sa gasesti raspuns si rezolvare la problema ta si nu numai.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Daca nu ai timp de citit iti recomand din toata inima sa ai rabdare si sa asculti acestea (oriunde te-ai afla, la casti, pe telefon, ipod...etc). Poti sa le descarci si de pe youtube.
Toate raspunsurile la intrebarile si neputintele tale ( si mai ales de ce sufletul tau este asa chinuit, trecand prin aceste incercari) aici le vei afla.
Copilul tau drag, aseamana-l fiului risipitor, roaga-te pentru el si ai rabdare multa pentru intoarcerea lui. Asta e crucea ta pe care trebuie sa o porti, in aceste ceasuri, dar nu deznadajdui, iubirea lui Dumnezeu e nesfarsita si pentru toti. Si, asa cum zice parintele Arsenie, spune-ti mereu in gand "Pentru pacatele mele ispasesc acestea, Doamne."
Iertare daca am indraznit sa te judec. Toate gandurile bune si nadejdea in Domnul.
Discuție PFA in Belgia
Locuiesc si lucrez ca independent (PFA) in Belgia. M-ar interesa sa cumpar daca aveti disponibil, in limba romana, documentatii sau legislatie din domeniul contabilitatii din Belgia. Multumesc anticipat.