avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate AU Lucifer

Activitate AU Lucifer

Am înțeles, mulțumesc tuturor pentru răspuns.


Problema este cu cei de la Autoritatea Tutelară din Craiova,neavând adresa de domiciliu pe Giurgița,nici viza de flotant.
Am explicat in primul post de ce nu are(e trecută această locație ca locație provizorie)
Cei de la Autoritatea Tutelară din Giurgița nu o au în evidență.

Dapix a scris:

Nu mai are nici o treabă cu instanța de judecată din Craiova, de vreme ce deja are curatela instituită de o instanță de judecată.
Nu-i legal să ceară curatela la 2 instanțe de judecată diferite teritorial.

La Craiova i-au respins cererea din cauza că nu stau la adresa de domiciliu,acum dorește să conteste decizia.
Nu dorește deocamdată să schimbe adresa de domiciliu, trebuie sa se "mute" cu totul pe Segarcea (comisii,etc etc)
Mulțumesc pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

Ce problema mai e la Craiova daca au obținut curatela?
Mergeti la evidenta populatiei pt o carte de identitate provizorie daca nu poate obține o carte de identitate.
Sa.mearga cu ce acte are

Bună seara
Soacra mea dorește să obțină drept de curator pentru socrul meu bolnav( cancer).Sunt căsătoriți (al doilea mariaj ambii) ,socrul este incapabil să se îngrijească,deci,va închipuiți cam ce-i cu el.
Povestea noastră se desfășoară în Județul Dolj.Ambii au domiciliul în Craiova așa că soacra mea a depus cererea pe Craiova.Judecatoarea a respins cererea pe motiv că nu locuiesc în Craiova,ci la 40 km,in Portaresti, Giurgița.
Motivul este unul medical- la bloc,stau la et 4,bloc fără lift,ar fi necesar să-l urce-coboare 4 etaje pe scări, nefiind în stare deoarece se afla in scaun cu rotile(socrul) ,deci îi este mult mai ușor,la Giurgița,să-l îngrijească.
La Craiova li s-a spus că trebuie să facă cererea către Segarcea (Giurgița aparține de Segarcea).La Segarcea judecătoarea i-a dat drept de curator,s-a făcut și ancheta socială,din partea celor de la Segarcea,totul e-n regulă.Provlema e la Craiova,ei spun că "nu tine de ei,nu e de competența lor" doar din cauza că nu locuiesc la adresa de domiciliu,ci la Giurgița.
Acum....nici daca ar vrea să facă mutație pe Giurgița,e cam complicat, înainte să i se descopere cancerul,mama socrului a decedat și nu au apucat decât să-i facă act de moștenire,deci,încă nu s-au făcut succesiunea,motivul fiind că socrul, aflându-se de acest cancer,de vreo doi ani a necesitat și necesită îngrijire permanentă,soacra mea nu poate să plece nici măcar 5 minute.
Că să rezum-soacra a făcut cerere de curator pentru socrul(soțul ei) la Craiova.Craiova refuza deoarece nu stau la adresa din buletin,ci la 40 km de Craiova,la Giurgița,care aparține de Segarcea.
Din partea celor de la Segarcea,totul e-n regulă, i-au dat drept de curator.
Deci singura problemă rămâne situația domiciliului,neacceptata de cei de la Craiova.
Ce s-ar putea face?
Mulțumesc
Răspuns la discuția Lg.448/2006 Art.27(1)
Sunt câteva necunoscute în ce privește acestă lege.
1-bancile.
Nu se știe clar ce bănci dau astfel de credite.
2-conditii de eligibilitate.
Pe lângă adeverința obținută de la dgaspc, nu se știe ce alte condiții sunt.
-venituri acceptate
-creditarea pe maxim 10 ani
Băncile ar avea un prag al venitului minim, unele 1000 lei, altele 1250.Nicio bancă nu acordă credit pe mai mult de 5 ani deși legea prevede maxim 10.
Drept urmare(din experienta) :
-venituri precum stimulentul acordat persoanelor adulte cu handicap grav /accentuat NU SE IA ÎN CONSIDERARE.
-pensia revizuibila NU SE IA ÎN CONSIDERARE
-bănci precum CEC BANK (îmi cer scuze anticipat dacă am încălcat regulamentul, îmi asum) solicită avans de 25 %
Nu rămâne decât indemnizația de handicap, 375 ron, în cazul persoanelor cu handicap accentuat,care este prea mică pentru a fi eligibili.
Nici măcar aducerea unui co-debitor, în cazul meu, soția, cu venit în jur de 3500 RON, nu a ajutat.
In concluzie, acest credit, suma maximă de 10.000 eur, poate fi accesat de către persoanele cu handicap grav /accentuat/însoțitori care au venit stabil(indemnizatie +salariu, indemnizatie +pensie nerevizuibila) , ambele +co-debitor.
Atenție la IFN-uri(Cetelem, TFI Credit Garanti Credite de consum, firme de leasing) DGASPC nu acceptă contracte cu aceștia. Dobânda unei banci(BRD, Raiffeisen, Cec) este maxim 30% din valoarea creditului, IFN-urile au peste 50%.
Sper ca experienta mea să ajute.
Răspuns la discuția Pot pleca de acasă?
Sfatul meu este sa va concentrați pe studii, sa terminați liceul cu o medie care sa va permită sa va duceți la o facultate bună. Veți avea destul timp pentru prieteni, distracții șamd.
Răspuns la discuția Colet furat
Coletele se ridică cu CI. Pe aviz, pe spate, se trece cnp și semnătura. Dacă l-a ridicat altcineva decât dvs, va fi identificat după cnp.

ellakosta a scris:

Am comandat un produs din afara tarii, platit cand s-a facut comanda. Am primit un tracking number. Dupa o luna si jumatate, timp in care produsul s-a plimbat prin diverse tari (China, Olanda, etc) ajunge in Romania la un moment dat, si in cele din urma apare la traking number livrat, dar livrat cu doua saptamani inainte de modificarea statusului. Evident, produsul nu a fost livrat.

Exista undeva vreo baza de date a produselor ce trec vama si intra in RO? Sau sa ma adresez direct politiei? Am vreo sansa ca politia sa rezolve cazul (pentru ca sigur ei au acces la date si nici nu e asa de greu sa se afle cine a fost ultima persoana care a pus mana pe colet)?

Când ați făcut contul/conturile, ați fost de acord cu termenii site-ului. Trebuia sa citiți regulamentul și sa va conformati.

MihaiSim a scris:

Am vrut sa pun la vanzare cateva conturi de joc pe android si ios.. am postat anuntul si am vrut sa il promovez..toate bune peste cateva ore 2-3 anuntul a fost dezactivat de un moderator pe motiv ca alineatul 7 din politica lor.. nu am inteles ce este de fapt.. am zis ca la dezactivat pe motiv ca erau mai multe conturi in acelasi anunt.. am repostat de cateva ori si degeaba la fel le dezactiva moderatoru de parca era dusmanul meu cel mai mare.. mentionez ca la promovarea anuntului am fost usurat de 1.93 euro .. dupa repostare si repostare tot promovata .. ei au zis ca nu imi pot da banii inapoi si ca raman in contul olx !!! Adica eu ce sa fac cu banii aia acolo ? Daca nu pot sa postez anunturile dorite ? Iar cireasa este ca nu mai am 1.93 euro in cont olx si doar 1.73 euro.. 20 centi o fi luat moderatorul bomboane de ei..
Buun.. Pot sa fac ceva legal ? Vreau sa le cer daune morale si financiare.. la cati nervi mi-au facut am si psoriazis si ma mananca toata pielea de nervi.. sa fie cineva stapan pe banii mei.. Nu este vorba de suma ca e o suma mica pt mine dar este foarte urat !
Astept un raspuns va rog si eventual detalii de contact pentru ca vreau sa merg cat mai departe si sa ii dau in judecata ! Multumesc!

Răspuns la discuția Problema de prioritate.
Pe drumurile în rampă, cele care urca au prioritate față de cele care coboară.
La intersecțiile nesemnalizate, se aplică prioritatea de drepta.
Sunt două situații diferite.

Szocs Andrei a scris:

Astazi am luat parte la un accident in care eu urcam o strada in rampa cu dublu sens dar cu o latime mica de 2 3 metri pe anumite portiuni si 4 5 metri pe alte portiuni (incap greu doua masini in contrasens) ,mergand eu am vazut un Reno oprit pe o strada perpendiculara in dreapta mea intr-o intersectie nesemnalizata fara sa aiba semnalizarea pornita si fara sa aiba intentia de a vira ,cand am ajuns langa autovehicul aceste a efectuat virajul si ne-am ciocnit ,recunoscand chiar el la momentul accidentului ca s-a asigurat doar din partea opusa a drumului. La politie eu am fost declarat vinovat pentru ca nu am acordat prioritate de dreapta intr-o ntersectie nesemnalizata. Precizez ca strada nu permitea circulatia a doua masini astfel daca i-as fi dat prioritate ne-am fi aflat intr-un impas in care s-ar fi aplicat prioritatea de rampa ,dupa comportamentului Reno-ului si dupa caracteristicile strazi si interesectiei sunt inovat?


De mâine cică intră în vigoare legea și va începe distribuirea formularelor. Cred ca va dura 2-3 săptămâni până ce un pensionar își va primi cardul. Întrebarea mea este:
-vor putea să circule în continuare, până la primirea cardului, cu talonul, sau vor plati călătoriile?
Multumesc.