avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate alex201888

Activitate alex201888

Va multumesc pentru raspunsuri.
Denuntul nu trebuie argumentat cu dovezi sau probe?


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Poate face denunț.
Insa, dupa parerea mea, cu avocat bun puteți scapa
Trebuie însă să vă angajați avocat imediat și nu asa cum fac mulți...

Nu e vorba de prins, am fost nevoit sa ma deplasez maxim 3 km, atat. Nu mai repet intamplarea, am fost fortat de circumstante. Stiu ca daca sunt prins intru sub incidenta penalului. Intrebarea este daca acea persoana poate sa imi faca plangere sau nu.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Veți răspunde penal dacă veți fi prins.
Se poate angaja avocat pentru a scăpa de condamnare și cazier dar costa mult avocatul ca sa se ocupe de caz.

Buna ziua, ce se intampla daca am condus o singura data cu permisul suspendat si cineva m-a amenintat ca imi face plangere la politie?
Din totalul masei partajabile, fiecaruia i s-a atribuit un lot de bunuri materiale, dar cealalta parte si-a insușit ce a dorit, inclusiv bunuri care erau ale mele personale si sunt specificate in hotararea de partaj ca nu fac parte din masa partajabila.

gi-jane2 a scris:

Ce scrie in hotarare, cum trebuia sa imparti?

Buna ziua, care sunt pasii de urmat daca am o hotarare de partaj definitiva si legalizata, iar una dintre parti nu a respectat deloc atribuirea loturilor? Practic a luat ce a considerat ea, adica aproape tot din imobil?
Ok, uite ca asta nu stiam ca sulta atrage o notare in cartea funciara.

gi-jane2 a scris:

Nu stiu despre ce sarcina din cartea funciara vorbiti. Eu sunt proprietar exclusiv.

faptul ca aveti de platit o sulta, inseamna ca aveti notatat aceasta sarcina in cartea funciara, E o ipoteca legala .
ideea e ca o evacuare dureaza mai mult de o luna.gi-jane2 a scris:

in cel mai scurt timp posibil, il elibereaza ea, adica o luna.
mergeti la notar sa ii dati sulta ca sa declarae ca ati platit si nu mai are pretentii. cu declaratia, si dovada platii, va radiati sarcina din cartea funciara.
intelegeti-va cu doamna asupra datii in care va pleca, puteti sa autentificati intelegerea si daca nu respecta termenul, apelati la un executor

In primul rand, va multumesc pt raspuns.
Chiar eu am solicitat sa mergem la notar, ca sa am si eu ceva la mana. Nu stiu despre ce sarcina din cartea funciara vorbiti. Eu sunt proprietar exclusiv.
Ideea e ca nu vreau sa o mai las sa stea 1 luna, asta-i problema.
Deodata ce am hotararile de divort si de partaj legalizate, impreuna cu dovada platii, nu o pot executa in vreo modalitate? Nu pot inainta o actiune de lipsa de folosinta, sau o evacuare? Cat dureaza chestiile astea, mai mult de 1 luna?
Buna seara tuturor! Iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si cunostintele dumneavoastra! Intrebarea mea este referitor la procedura platii unei sulte.
Rezumatul cat mai pe scurt: in urma unui partaj, s-a stabilt definitiv ca am de plata o anumita suma, suma de care dispun si vreau sa o platesc cat mai repede. Trebuie de mers la un notar, sa am ceva la mana sau e suficient extrasul de cont din care reiese plata respectiva?
In imobilul pentru care s-a facut partajul sta fosta sotie, dar eu fiind proprietar. Mi-a solicitat ca din momentul platii sa o mai las in imobil maxim o luna, sa aibe timp sa plateasca un avans in alt loc. Am inteles ca nu ii pot face practic nimic, pentru ca o procedura de evacuare ar dura mai mult de o luna. Cum sa procedez ca sa eliberez in cel mai scurt timp imobilul?
Va multumesc frumos pentru promptitudine!

gi-jane2 a scris:

da, se poate ocupa avocat sau imputerniciti o alta persoana, asta daca nu va puteti duce personal, sau se poate si prin posta.
taxa de timbru e de 5 lei.
[ link extern ]

Trebuie platita o taxa de timbru banuiesc, nu?
Se poate ocupa avocatul?