avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate alex201888

Activitate alex201888

Buna ziua tuturor, sunt convins ca s-a mai discutat pe aici urmatorul subiect si multi v-ati aflat in urmatoarea situatie, de aceea am convingerea ca voi gasi niste sfaturi avizate.

Bun, speta este urmatoarea: sotia a primit o citatie in calitate de intervenient-reclamant intr-un proces de litigii intre doua firme de asigurare. Ea a fost vinovata de o tamponare usoara in luna octombrie anul trecut, a facut amiabila, "toate bune si frumoase"....tipa lovita a trebuit sa schimbe bara spate, haionul si mi se pare farul de pe stanga. Masina sotiei fiind mai inalta, doar sigla a fost putin zgariata... in fine, astea sunt detalii....
Firma care a facut reparatiile a dat un deviz de 26000 lei, din care asiguratorul meu a platit doar 11000 lei, iar pentru diferenta de bani s-a deschis minunatul dosar, din care face parte si sotia. Plicul primit cred ca are peste 30 de pagini, ce cuprinde actele soferilor implicati in tamponare, RCA-ul masinii sotiei, devizul de reparatie, contractul de inchiriere auto a pagubitului (pe o durata de 5 zile - 1500 lei), oferta de inchiriere a firmei, comunicarea propriu-zisa, amiabila, o autorizatie tehnica de la RAR (cu asta nu am inteles care-i treaba), o anexa cu tarifele orare de manopera ale service-ului, un proces verbal de la asiguratorul sotiei, copie dupa ordinul de plata (cel de 11000 lei), etc.....

Intrebarea este: in comunicare scrie ca sotia ar trebui sa faca o intampinare, dar este obligatoriu de facut? Adica in afara de confirmarea tamponarii, a recunoasterii vinovatiei si a mentiunii ca masina avea o polita RCA valabila la acel moment, ce-ar mai fi de adus in vedere? Trebuie facuta neaparat acea intampinare sau se poate trece peste, tinand cont ca sotia este intervenient-reclamant?

Se poate rasfrange diferenta de plata asupra sotiei? Banuiesc ca nu....sau asa ar fi normal...

Astept parerile dumneavoastra.
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Denuntul nu trebuie argumentat cu dovezi sau probe?


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Poate face denunț.
Insa, dupa parerea mea, cu avocat bun puteți scapa
Trebuie însă să vă angajați avocat imediat și nu asa cum fac mulți...

Nu e vorba de prins, am fost nevoit sa ma deplasez maxim 3 km, atat. Nu mai repet intamplarea, am fost fortat de circumstante. Stiu ca daca sunt prins intru sub incidenta penalului. Intrebarea este daca acea persoana poate sa imi faca plangere sau nu.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Veți răspunde penal dacă veți fi prins.
Se poate angaja avocat pentru a scăpa de condamnare și cazier dar costa mult avocatul ca sa se ocupe de caz.

Buna ziua, ce se intampla daca am condus o singura data cu permisul suspendat si cineva m-a amenintat ca imi face plangere la politie?
Din totalul masei partajabile, fiecaruia i s-a atribuit un lot de bunuri materiale, dar cealalta parte si-a insușit ce a dorit, inclusiv bunuri care erau ale mele personale si sunt specificate in hotararea de partaj ca nu fac parte din masa partajabila.

gi-jane2 a scris:

Ce scrie in hotarare, cum trebuia sa imparti?

Buna ziua, care sunt pasii de urmat daca am o hotarare de partaj definitiva si legalizata, iar una dintre parti nu a respectat deloc atribuirea loturilor? Practic a luat ce a considerat ea, adica aproape tot din imobil?
Ok, uite ca asta nu stiam ca sulta atrage o notare in cartea funciara.

gi-jane2 a scris:

Nu stiu despre ce sarcina din cartea funciara vorbiti. Eu sunt proprietar exclusiv.

faptul ca aveti de platit o sulta, inseamna ca aveti notatat aceasta sarcina in cartea funciara, E o ipoteca legala .
ideea e ca o evacuare dureaza mai mult de o luna.



gi-jane2 a scris:

in cel mai scurt timp posibil, il elibereaza ea, adica o luna.
mergeti la notar sa ii dati sulta ca sa declarae ca ati platit si nu mai are pretentii. cu declaratia, si dovada platii, va radiati sarcina din cartea funciara.
intelegeti-va cu doamna asupra datii in care va pleca, puteti sa autentificati intelegerea si daca nu respecta termenul, apelati la un executor

In primul rand, va multumesc pt raspuns.
Chiar eu am solicitat sa mergem la notar, ca sa am si eu ceva la mana. Nu stiu despre ce sarcina din cartea funciara vorbiti. Eu sunt proprietar exclusiv.
Ideea e ca nu vreau sa o mai las sa stea 1 luna, asta-i problema.
Deodata ce am hotararile de divort si de partaj legalizate, impreuna cu dovada platii, nu o pot executa in vreo modalitate? Nu pot inainta o actiune de lipsa de folosinta, sau o evacuare? Cat dureaza chestiile astea, mai mult de 1 luna?
Buna seara tuturor! Iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si cunostintele dumneavoastra! Intrebarea mea este referitor la procedura platii unei sulte.
Rezumatul cat mai pe scurt: in urma unui partaj, s-a stabilt definitiv ca am de plata o anumita suma, suma de care dispun si vreau sa o platesc cat mai repede. Trebuie de mers la un notar, sa am ceva la mana sau e suficient extrasul de cont din care reiese plata respectiva?
In imobilul pentru care s-a facut partajul sta fosta sotie, dar eu fiind proprietar. Mi-a solicitat ca din momentul platii sa o mai las in imobil maxim o luna, sa aibe timp sa plateasca un avans in alt loc. Am inteles ca nu ii pot face practic nimic, pentru ca o procedura de evacuare ar dura mai mult de o luna. Cum sa procedez ca sa eliberez in cel mai scurt timp imobilul?
Va multumesc frumos pentru promptitudine!

gi-jane2 a scris:

da, se poate ocupa avocat sau imputerniciti o alta persoana, asta daca nu va puteti duce personal, sau se poate si prin posta.
taxa de timbru e de 5 lei.
[ link extern ]