avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Activitate Publitrad SRL

Activitate Publitrad SRL

Ceea ce doriti dvs. se numeste activitate comerciala si va trebuie o forma de organizare PFA, IF, II, SRL etc. Daca at fi vandut 1 husa nu avea nimeni treaba cu dvs. Dar asa vreti sa vindeti mai multe huse, deci activitate comerciala. Nu cred ca exista in codul fiscal notiunea de "din ghiozdan".
Răspuns la discuția Nedeclarare punct de lucru
Declarati ca lucrati la sediul clientului si ati rezolvat orice problema :)
Nu are nimeni nicio problema de unde lucrati dvs. Stati linistit in privinta asta. Fiscul are el altele de vazut.
Pai din ce inteleg eu, dvs. lucrati de la sediul social al firmei. In cazul acesta nu vad ce nevoie aveti de punct de lucru.
Nu, doar bonurile fiscale emise de casele de marcat.
I-ati anuntat ca sunteti din nou insarcinata?
Puteti avea firma care sa si functioneze fara probleme. Nu trebuie scoate dividende cat timp sunteti in CCC, ca sa nu aveti si alte venituri.
Răspuns la discuția Datorii la ANAF
Termenul este de 5 ani din ce stiu eu, cu exceptia datoriilor din fapte de natura penala care se prescriu in 10 ani.
Din experinta va spun ca e foarte posibil sa fiti executat de ANAF. Mie mi-au trimis executarea dupa 3 ani in care mi-au tot trimis somatii pe o adresa veche unde nu mai stateam. Vi se va pune poprire pe contul personal si o sa platiti si penalitatile aferente. Stiti ca o PFA raspunde cu toate bunurile/veniturile indiferent ca sunt pe PFA sau PF.
Daca concediul medical, acele foi pe care le aduce angajatul, nu sunt in regula vor fi oricum respinse de Casa de asigurari. Cei de la Casa cauta orice motiv sa respinga plata unui concediu. Asa ca mai bine mergeti si intrebati la Casa sau cereti angajatului sa va aduca un concediu medical in regula.
Da, scutirea se aplica numai profesiilor liberare: avocati, traducatori etc.