Buna ziua,
am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute.
Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul functionarilor din compartimentul de taxe si impozite. Specific cum ca nu lucram cu banii...doar inregistram, scadem bunuri mobile si imobile, eliberam instiintari de plata.....etc.
Multumesc anticipat
Se poate elibera certficat fiscal pentru instrainare (cadastru) unei persoane care a decedat? adica in numele unei persoane decedate?
Toate bunurile sunt pe o anumita persoana care a decedat, nu s-a facut succesiunea, dar mostenitorul vrea certificat fiscal pentru vanzarea unui teren extravilan.
buna ziua,
as dori sa-mi spuneti, daca puteti, in cazul in care se cere un certificat fiscal pt dezbatere succesorala , cine are dreptul sa-l ceara? Legal mostenitorii, dar cum dovedesc ca ei sunt mostenitori?. in cazul bunicilor de exemplu....persoanele au nume diferite, din casatorie, sau alte motive....
sau poate ca au fost dezmosteniti......
Nu ati inteles intrebarea. Art .113 alin.5 spune ca actele prin care se instraineaza aceste bunuri sunt nule, deci cele facute de notar (sau Biroul de intermedieri auto dupa caz), dar eu am intrebat daca eu ca reprezentant al biroului de taxe si impozit pot sa-i eliberez certificatul sau nu.....daca exista o lege care-mi interzice eliberarea certif.fiscal cu debite? (nu pt.bunul pe care-l vinde-pt.acesta sa zicem ca are taxele la zi-ci pt.alte bunuri pe care le detine contribuabilul+amenzi)
Exceptia ar fi in cazul vanzarii de imobile si auto , cand este aplicabil urmatorul articol :
(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale locale datorate autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează. Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor prezentului alineat, sunt nule de drept.
Imi pare rau, dar cred ca nu ati inteles.
Este nu este vba de art.10 cu zilele fara plata, ci de art 50 cu "suspendarea contractului de munca".
Aici nu inteleg : Art. 50. - Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
deci "daca se suspenda contractul de munca, este adevarat ca ma va afecta la pensie? Se scad zilele de concediu? Nu trebuia sa se specifice de la cate zile in sus de concediu medical se suspenda contractul?"
Multumesc anticipat.