avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate hesperos

Activitate hesperos

saamy a scris:

SimpW a scris:

multumesc, jumatate din greutate a disparut =D>

dar ce se intampla daca ajungem sa depasim plafonul de 35.000? (eg. licente software la un distribuitor mare)

pot in continuare sa fac eu contabilitatea in partida simpla?


1. Cand ajungeti platitor de TVA, trebuie sa aveti registru de vanzari si de cumparari, dupa aceea avem declaratia 300 si la semestru declaratia 394.
2. Contabilitatea nu este o mare problema, daca va explic, ati reusi sa faceti si aceasta bucatarie.
3. Va recomand cu multa caldura sa deschideti I.F. pentru ca nu sunt multe probleme de rezolvat, fata de o societate care trebuie sa isi tina multe si marunte.
4. Si un fapt extraordinar, noi nu avem registru de casa, cu banii din banca facem ce vrem, adica nu trebuie sa justificam, important este sa platim datoriile care rezulta din aceasta activitate.



IF platesc impozit forfetar sau nu?
Multumesc!

DD
timi a scris:

Cititi topicul de mai jos

www.avocatnet.ro/content/for...



Mersi! E fix ce-mi trebuia!
Răspuns la discuția SUSPENDARE FIRMA
lory10 a scris:

Da si da.

Suspendarea activitatii firmei presupune doar ca acea societate nu va mai desfasura activitati comerciale pe durata suspendarii, adica nu va mai initia noi tranzactii, contracte, etc. Va putea insa incasa debite provenite din tranzactii anterioare si va putea chiar face plati catre furnizori.


Buna ziua. Am si eu aceeasi problema, deci cu alte cuvinte pot folosi chitantierul ca sa incasez banii de la datornici si sa platesc datoriile la furnizori, inclusiv prin banca? Ce se intimpla cu extrasele de cont, cu chitantele? Se mai inregistreaza ceva in contabilitate?

Va multumesc!
Dorin
multumesc tuturor pt raspunsuri.

@ mihaigrigore si @ gabescu

Dar ce se intimpla cu datoriile daca procedez intr-unul din aceste moduri descrise de voi? pot sa le mai platesc in continuare, din fonduri proprii? Am auzit ca ar fi o varianta, sa dau o declaratie in nume personal, adica sa fac o intelegere cu cei doi furnizori, cu care am relatii foarte bune si nu pot sa ma fac ca nu mai am datorii si nu ma intereseaza, si sa platesc - esalonat - datoria firmei, sa zicem din salariul meu, in timp ce firma sa treaca in inactivitate? Sau singura varianta este sa o tin activa pina reusesc sa achit acele datorii?

@ bossman, mersi, dar asa nu!
Multumesc de raspuns. #-o

Atunci, as putea sa o trec in inactivitate - insa mai am datorii la furnizori, datorii pe care sa ma oblig sa le platesc personal?

Multumesc.
Buna ziua. Am un SRL care - din cauza unui cec fara acoperire primit acum citiva ani, a ramas cu datorii neplatite la furnizori (in nr de 2). Pentru ca vinzarile au scazut atit de mult, incit nu mai pot plati nici impozitul forfetar, as vrea sa-l trec in iinactivitate sau sa-l inchid. Este posibil? Care ar fi procedura?

Va multumesc!
Buna ziua. As avea o intrebare: pot transforma un SRL in intreprindere individuala? Nu as vrea sa inchid firma, dar vinzarile au scazut anul acesta atit de mult incit nu mai pot plati toate cheltuielile - la care se mai adauga si impozitul forfetar...

Daca raspunsul este pozitiv, care sint demersurile ce trebuie facute?
Va multumesc,
Dorin
Discuție latime acoperis
Buna ziua,

exista vreo reglementare referitoare la acoperis in situatia in care zidul casei este exact pe limita de proprietate cu a vecinului, acoperisul urmind sa depaseasca aceasta limita, dar doar cu atit cit e nevoie pentru scocurile si burlanele care preiau apa ca sa nu se scurga pe terenul acestuia. Acoperisul va incepe de la o inaltime de aproape 4 metri de la sol, deci nu ar impiedica sub nici o forma intrarea vecinului in curte. Poate acesta sa se impotriveasca si sa ceara ca acoperisul sa nu depaseasca limita proprietatii sau fiindca e acolo sus nu are nici un temei legal pentru o asemenea impotrivire?

Va multumesc!
Dorin
Răspuns la discuția Picatura streasinii
Va multumesc pentru mesaje.

Dorin
Răspuns la discuția Distanta legala intre case vecine
O sa incerc sa fiu mai clar: casa mea are un perete spre curtea vecinului, cum se faceau casele pe vremuri, aproape de limita de proprietate si nu in mijlocul terenului ca acum. Deci, practic in curtea vecinului exista si o bucata din terenul meu, pe linga zidul casei, cea de sub streasina - care este de altfel in linie cu gardul curtii. Pentru constructie eu am acordul notarial al vecinului, problema a aparut cind s-au turnat stilpii - eu nu am depasit limita streasinii mele care are cam 40 cm, dar vecinul sustine ca exista o distanta legala de 30 cm de la zidul meu pe care pot construi si ca nu conteaza unde e streasina acum.

Asadar, intrebarea se referea la acea distanta de 30 cm, exista intr-adevar sau a inventat-o el?
Sper ca am fost destul de clar in acest mesaj. Va multumesc pentru raspuns si astept in continuare ceva lamuriri!

Cu stima,
Dorin David