Tatal copilului meu are de platit pensia alimentara din momentul in care l-am actionat in judecata.
In cat e obligat sa plateasca toata suma asta? Multumesc!
Recunoașterea paternității
Bună ziua !
L-am actionat in judecata pe tatal copilului pentru recunoasterea paterninatii .
In august 2021 , e deja 2022 si nu am primit nicio notificare , citatie nimic ..
imi puteti spune care e procedura si de ce dureaza atat ?
Multumesc !
Recunoasterea paternitatii .
Daca tatal nu are niciun serviciu stabil pot obtine pensie alimentara ? Sau reusesc prin instanta sa-i identifice veniturile din alta tara ?
Recunoasterea paternitatii din afara casatoriei Buna ziua ! Trec printr-o situatie , care am inteles ca are rezolvare , recunoasterea paternitatii din afara casatoriei . Cu tatal copilului m-am certat , iar pentru el copilul a devenit un dubiu . Am ales sa-i dau pace pana dupa ce nasc , iar mai apoi sa merg in instanta cu probe , dovezi din timpul conceptiei , inclusiv sa facem testul de paternitate ... sa imi cer drepturile si sa-i plateasca pensia alimentara .
Tatal , poate refuza chemarea in instanta si tot ce tine de recunoastere ? Ce se intampla daca nu se prezinta si nu ajungem la o intelegere ( sau daca e plecat din tara ) ?
Multumesc mult pentru viitoarele raspunsuri .
Sunt pusa intr-o situatie penibila. O doamna draga , care a gasit conversatii cu mine si sotul ei , imi “ ofera “ zi de zi amenintari , in principal cea cu “ ne vedem la tribunal si o sa platesti pentru faptele tale “ , chipurile eu i-am desfacut casnicia .. Credeti ca am treaba cu situatia si voi fi chemata in instanta ? Din cate stiu din procedura civila si penala , nu exista asa ceva . Un mic ajutor , va rog .. pana sa vorbesc indeaproape cu un avocat .