avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate franky69

Activitate franky69

Multumesc inca o data pt raspuns ! Stiu ca instrumentul statului de colectare al banului public, numit ANAF, nu se lasa impresionat de nimic, cel putin in ceea ce ii priveste pe micii antreprenori lipsiti de orice relatii si posibilitati financiare, dar cand am precizat de imposibilitatile de plata nu ma refeream la ce spune admimistratorul firmei, ci la ce spun documentele contabile ! Si da, Anaf a inaintat dosar penal catre Parchet si Politia Economica, urmand ca, in functie de documentele contabile prezentate, celor doua institutii, sa decida trimiterea in judecata sau nu, a societatii...
Cu stima !
Multumesc pt raspuns !
Despre prevederile legii respective, cu toate completarile ulterioare, precum si de consecintele nerespectarii ei, aflasem si eu, dar intrebarea mea era daca exista cai/posibilitati de aparare, in contextul in care, chiar a existat imposibilitatea platii, partiale/integrale a acelor sume cu retinere la sursa...Ma intrebam daca, dovedind acest lucru, ar avea vreo importanta in luarea deciziei de catre autoritati...Multumesc inca o data !
OUG 130/2021

Buna ziua.
Datorita scaderii bruste a volumului de lucru si implicit a incasarilor/veniturilor firmei, concomitent cu cresterea cheltuielilor, s-a ajuns in situatia in care nu s-a mai putut achita la termenul scadent, partial sau integral, contributiile si impozitele cu retinere la sursa, fapt pt care s-a intrat sub incidenta OUG 130/2021 ! In contextul in care, societatii i s-a refuzat esalonarea la plata, neexistand nici o garantie de depus, rog specialistii in aceast fel de speta, in limita timpului lor disponibil si facand apel la amabilitatea lor, sa-mi ofere un raspuns, privitor la ce s-ar putea face in aceasta problema, pentru a o rezolva favorabil sau a-i minimaliza efectele .Multumesc anticipat tuturor care vor binevoi sa-mi ofere un raspuns...Indiferent care ar fi el !
Cf HG 1447/2022 brutul din constructii creste la 4000 de lei. Intrebarea mea este urmatoarea... In contextul in care angajatilor detasati in strainatate nu li se aplica facilitatile OUG 114/2018, marirea salariului brut la 4000 de lei, se aplica si acestora? Va foarte multumesc!
Răspuns la discuția Impozit pe venit, CAS, CASS
Buna ziua.
In primul rand, va multumesc mult ptr raspuns! Din pacate insa, acesta nu raspunde efectiv la intrebarea mea, sau cel putin nu-mi dau eu seama, ptr ca ce mi-ati trimis arata doar cum sunt suprataxate contractele part-time, nu si cum se impoziteaza contractele cu norma intreaga in situatia in care angajatul nu lucreaza efectiv luna intreaga din varii motive (absente nemotivate, incheiere contract dupa data de 01 ale lunii,, etc).
Buna ziua.

Legea impozitarii contractelor part-time se aplica si contractelor cu norma intreaga? Adica, daca un angajat cu 8 ore/zi, din diferite motive munceste mai putin intr-o luna sau alta, angajatorul este obligat sa plateasca contributiile integral? Adica, ca si cum angajatul ar fi lucrat luna intreaga?

Va multumesc
Buna ziua.
Daca am platit timp de 5-6 luni rata la o polita asigurare de viata, dupa care am intrat in imposibilitatea financiara de a mai putea plati acea rata, se poate racumpara polita intr-o oarecare masura?
Multumesc
Răspuns la discuția Contestatie
Va multumesc
Răspuns la discuția Cerere Apel
Multumesc mult!
Discuție Contestatie
Buna ziua.
Ca urmare a unei decizii de impunere primite de la ANAF, in ideea de nu se pune poprire pe cont, am depus repede o cerere de esalonare a platilor. In asteptarea raspunsului si in urma verificarilor , am constatat ca suma/sumele inscrise in decizia de impunere nu sunt tocmai corect calculate(fiind pe plus)! Intrebarea este urmatoarea: Daca s-a depus deja cererea de esalonare a platilor, se mai poate face contestatie la ANAF si ulterior(daca e respinsa de ei), in instanta? Va multumesc mult de tot. Cu stima.