avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate Dorel Mircea

Activitate Dorel Mircea

Buna ziua

Am terminat liceul am mers in armata apoi am mers și terminat institutul de subingineri.
Va rog să-mi spuneți dacă pentru stagiul militar de 16 luni și perioada studiilor beneficiez la pensie ca vechime s-au la calculul punctului de pensie la pensia da virsta.
Mulțumesc.
Am venit din oraș și am parcat mașina în locul unde parcam de multe ori în fața blocului .În acest loc parchează cine vine primul.Am dus în apartament cumpărăturile și am coborât sa plec .aCind am ajuns la mașină poliția locală făcea poze la mașină și chemase platforma sa o ridice. Am mers la ei și am întrebat ce sa întâmplat.Mi sa răspuns că este parcata neregulamentar că nu are 25 de metri de la trecerea de pietoni .I-am întrebat dacă celelalte mașini au 25m fata de intersecție . mi-au răspuns că au fost sesizați numai pentru mașina mea care de fapt avea Nr de alt judet deciit in care eram și anume vl si nu Dj. I-am spus că nu am stat decor citeva minute am dus o plasă și plec dar pe acest loc exista permanent mașini staționate sau parcate. polițistul îmi spune că mă amendează pentru staționate a mers la mașină lor a făcut proces verbal și a venit să-l semneze .I-am spus că refuz să-l semneze pentru că este loc de parcare a plecat spunindumi că procesul verbal se poate modifica in parcare in loc de staționate că are fotografii cu mașina sa urcat în mașină nu știu ce a mai scris in procesul verbal și au plecat fără să-mi de-a un exemplar din procesul verbal. In cazul cal primesc la domiciliul prin posta sau altceva pot sal contest. Cînd am ajuns la mașină mi-au cerut buletinul și permisul pe care le-am dat.
Buna ziua
Am făcut un contract de vînzare cumpărare intre doua firme pentru cumpărarea unui utilaj cu fonduri europene unde vînzător a cîștiga licitatia cu condiția că livrează utilajul la o dată anume cu aceeași clauza și în contract. Aceasta nu a respectat termenul de livrare avind o intirziere de 30 de zile motiv pentru care am pierdut finanțarea neputind pune în funcțiune utilajul la data din proiectul de finanțare.
Va rog să-mi spuneți dacă acționez în instanță firma vinzatoare am cistig de cauza.Mentionez că în contract nu este specificat o clauza anume care sa arate că dacă nu respecta termenul de livrare suporta o anumită sancțiune . Clauza este că rezilierea contractului se face cu acordul celor două părți.
In ce consta cererea de despăgubire :
-ca nu a respectat termenul de livrare
-sa recuperez valoarea contractului de finantare
-sa cer dauna beneficiul nerealizat
-sa cer și cheltuielile aferente cu programul de finanțare , autorizații etc.
Vă mulțumesc.
Buna ziua . Am făcut un contract de vînzare cumpărare intre doua societăți comerciale în care se stipula cumpărarea unui utilaj cu ajutorul fondurilor europene.Vinzatorul fiind cîștigatorul licitației se angaja în oferta că va livra utilajul pina la o anumită data. In contract este o clauza in care se spune va vînzător îl va livra utilajul pina într-o anumită data că și în oferta.acesta nu a respectat termenul de livrare trecind aproximativ 30 de zile fapt ce a dus la pierderea finanțare întrucât proiectul nu a fost implementat. În contract nu exista o clauza specială în care sa arate că dacă nu se livrează utilajul la timp va suporta anumite sancțiuni. Va rog să-mi spuneți dacă acționez în instanță aceasta firma am cistig. Ce anume daune sa solicit. Contractul are clauza că rezilierea se face cu acordul celor doua firme. Mi sa spus că dacă nu există o clauza specială nu am cistig în instanță , dar legea nu obliga respectarea termenelor din contract.
Va multumesc
Buna ziua. Am făcut un contract comercial intre doua firme pentru cumpărarea unui utilaj cu ajutorul fondurilor europene. Vînzător care a câștigat licitatia a dat termende livrare de maxim 120zile de comum acord cu beneficiarul dar acesta nu a respectat termenul nici nu ma înștiințat scris cum este clauza că a apărut o problema și nu poate onora contractul. Și din aceasta cauza am pierdut ajutorul de la UE. In contract nu am stipulat o clauza că în cazul ca nu respecta termenul sa suporte anume despăgubiri, dar în oferta scrisă se spune că termenul este de 120 zile de la semnarea contractului. In acest caz că mergem în instanță pot avea cistig la o despăgubire ?
eu l-am înștiințat scris că a depășit termenul și să ia toate masurile că pina la o dată anume sa livreze utilajul pentru că se pierde subventia.
Mulțumesc.
Dacă un contract de vînzare cumpărare intre doua firme oblică părțile contractante pentru respectarea termenelor din contract si dacă din cauza nerespectării termenelor una din firme pierde ,aceasta poate solicita despăgubiri celeilalte.
Dacă contractul de vînzare cumpărare obliga părțile contractante la respectarea termenelor din contract și dacă acestea nu sunt respectate partea care este in pierdere poate cere despăgubire celeilalte părți care nu a respectat termenul ?