avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Activitate niky99

Activitate niky99

Răspuns la discuția Insolventa - comision de succes
Multumesc frumos pentru raspunsuri. M-am lamurit!

Buna ziua

In cadrul unei lichidari s-a vandut un spatiu cu 1.800.000 ron, iar creantele din tabelul definitiv sunt de 1.900.000 ron. Comisionul de succes de 8% este retinut din suma rezultata in urma vanzarii si apoi se face distribuirea sau comisionul de succes este retinut din platile facute catre creditori?

Multumesc anticipat
legalmgm a scris:

Art. 1179 cod civil stabileşte că actele sub semnătură privată, care cuprind convenţii sinalagmatice, nu sunt valabile dacă nu s-au făcut în atâtea exemplare originale câte părţi cu interes contrar sunt.
Actul sub semntura privata are putere probanta daca este recunoscut de acela caruia i se opune.
In acest sens, legea arata ca actul sub semnatura privata, recunoscut de catre acela care i se opune, sau privit dupa lege, ca recunoscut, are acelasi efect ca si actul autentic, intre cei care reprezinta drepturile lor.
Cand se neaga continutul (scrisul) sau iscalitura, instanta va dispune verificarea lui.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV



actul indeplinese toate cerintele aratate , a fost facut in doua exemplare, are mentiunea bun si aprobat iar debitorul il recunoaste, spunandu-michiar ca imi da o declaratie la notar prin care recunoaste chitanta si imprumutul.

Intreb aceste lucruri deoarece datorita grevei ilegale a magistratilor nu am timpul util samerg in instanta...

Imi cer scuze de insistenta dar cunostiintele mele de drept sunt limitate
Buna ziua

Ma aflu in urmatoarea situatie: am oferit o suma de bani prin contract de imprumut sub semnatura privata, cu respectarea tuturor prevederilor cerute. Debitorul are un imobil care este scos la licitatie saptamana viitoare de catre o banca ( aceasta banca are ipoteca pe imobil ). Intrebarea mea este urmatoarea: ma pot inscrie la imparteala sumei in urma vanzarii prin licitatie in baza contractului de imprumut tinand cont ca datoria este scadenta inca din 1 august 2009?
Ce pasi trebuie sa urmez, daca este posibil?

Va multumesc anticipat
Buna ziua

Sa va expun intai situatia: am un teren si am incheiat un contract de comodat pe o perioada de 5 ani, pana in decembrie 2008 cu o societate care a construit un imobil pe terenul meu. Contractul de comodat nu a mai fost reinnoit, societatea fiind in procedura insolventeti, iar dreptul de folosinta a fost radiat, terenul fiind liber de orice sarcini.
Am invocat accesiunea imobiliara artificiala, actiunea fiind depusa, si am notificat si societatea, reprezentata prin lichidator, atat despre radiere cat si despre actiunea in justitie.
Lichidatorul mai are dreptul sa vanda cladirea ? Ce actiuni pot intreprinde pentru suspendarea licitatiei ( daca sunt posibile evident ) ?
O data cu invocarea accesiunii constructorul, in speta societatea in lichidare, nu devine detentor precar si doar cu un drept de creanta?

Multumesc
As dori sa stiu daca executorii bancari pot fi recuzati?

De asemenea daca intocmirea procesului verbal de situatie se poate face in lipsa proprietarului si fara vreo notificare de prezentare a proprietarului in vederea incheierii procesului verbal de situatie si daca in lipsa comunicarii somatiei se poate continua executarea silita.

Multumesc
Nu exista acceptul de a construi si nici drept de superficie. De altfel si in cartea funciara a fost inregistrat doar folosinta terenului pe perioada de 5 ani.
In contractul de comodat era specificat doar" se acorda folosinta terenului de constructii pentru perioada de 5 ani" fara nici o specificare de edificare, astfel nefiind nimic specificat vizavi de situatia vreunei constructii

Termenul de folosinta din contract era pana la data de 29.12.2008 si acesta nu a mai fost reinnoit si implicit am procedat la radierea din cartea funciara a contractului.

Art. 36 din legea insolventei se aplica doar vizavi de creante sausi in privinta tuturor actiunilor si implicit a accesiunii imobiliare?

Multumesc
As dori sa ma ajutati cu un raspuns!

Este admisibila o actiune in constatarea accesiunii imobiliare a unui imobil construit pe terenul proprietatea mea si asupra caruia a incetat contractul de comodat in baza caruia societatea a construit respectivul imobil, in conditiile in care societatea se afla in procedura simplificata de insolventa si dreptul de folosinta fiind deja radiat din cartea funciara?

Multumesc
As dori sa ma ajutati cu un raspuns!

Este admisibila o actiune in constatarea accesiunii imobiliare a unui imobil construit pe terenul proprietatea mea si asupra caruia a incetat contractul de comodat in baza caruia societatea a construit respectivul imobil, in conditiile in care societatea se afla in procedura simplificata de insolventa si dreptul de folosinta fiind deja radiat din cartea funciara?

Multumesc
Va voi tine la curent cu situatia procesului. Multumesc de raspuns. Era exact ce ma interesa si anume daca existenta dreptului de folosinta al comodatarului ma putea impiedica la promovarea actiunii in accesiune.

Sper ca asa sa fie.