ai spus cand schimb serviciul trebuie sa ii anunt in scris,pot face asta la adresa lor de email?dar daca nu sunt angajat si ma angajez azi?mai trebuie sa anunt?
sunt un baiat aa mai de la tara si nu inteleg sensul acestei fraze:
Mai trebuie sa stiti ca executarea sanctiunii prestarii unei activitati in folosul comunitatii se prescrie in termen de 2 ani de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea.
cum adica?imi puteti explica mai pe intelesul meu?multumesc
Am primit x ani cu suspendare ,5800 lei cheltuieli judiciare,plus 90 de zile munca in folosul comunitatii,intrebarea este urmatoarea:Se pot transforma cele 90 de zile in amenda?cam cat ar costa?
multumesc
pe data de 25 sept. 2018 am primit aceasta comunicare:
-Potrivit disp. art. 578 alin.2 Cod pr. penala daca in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva al acestei sentinte nu depuneti recipisa de plata integrala a acestora la Tribunalul Alba ,se va proceda la executarea silita a acestora de catre...etc..
-In baza art. 91-92 C pen. sa dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.
-In baza art. 93 alin. 1 C pen. pe durata termenului de supraveghere ,trebuie sa respecti urmatoarele masuri de supraveghere:
a) Sa va prezentati la Serviciul de Probatiune Alba,la datele fixate de acesta
b) Sa primiti vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea dvs.
c) Sa anuntati Serviciul de Probatiune ,in prealabil,schimbarea locuintei sau orice deplasare care depaseste 5 zile.
d) sa comunicati serviciului de probatiune schimbarea locului de munca.
e) sa comunicati serviciului de probatiune in formatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.
-In baza art. 93 alin.(2) lit. b) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti frecventa un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune.
-In baza art.93 alin.(3) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti efectua un numar de 90 de zile de munca nerenumerata in folosul comunitatii ,la una din urmat. insititutii din comunitate:
Primaria municipiului sebes -serviciul public de administrare a patrimoniului Sebes
Directia de sanatate publica Alba
In baza art. 404 alin.(2) C. pt. pen.vi s-a pus in vedere consecintele nerespectarii obligatiilor sau
ale savarsirii de noi infractiuni.
-In baza art. 112 alin(1) lit. b) C. pen. s-a dispus luarea masurii de siguranta a confiscarii speciale privind urmat. bunuri .....iar aici scrie usb-urile ,Hdd-urile confiscate de la Calculatoarele mele care vor ramane confiscate pe veci...no problem.
Intrebarile mele sunt sinva rog sa imi rasp. cineva care intr-adevar se pricepe scurt si la obiect,va multumesc din suflet,zice asa:
1.Sa va prezentati la Serviciul de Probatiune Alba,la datele fixate de acesta.Cam cat de des si la ce ora?eu lucrez pana la 15.30sunt nou si nu ma pot invoi aproape deloc,ca imi pierd locul de munca.
2.Sa primiti vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea dvs?Pai daca sunt acasa il primesc,desigur.
3.sa comunicati serviciului de probatiune schimbarea locului de munca.Cum?ca daca azi m-am angajat nu ma pot invoi sa merg la ei sa ii anunt ca ma dau astia afara,pot suna?
4.sa comunicati serviciului de probatiune informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.Adica?e obligatoriu?trebuie sa o fac neaparat, eu?cum?
5.In baza art. 93 alin.(2) lit. b) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti frecventa un program de reintegrare
sociala derulat de catre serviciul de probatiune.Adica?cat de des?cate ore si ce fac acolo?imi pierd serviciul daca toata ziua ma cheama ba pt. aia ba pt. cealalta.
6.In baza art.93 alin.(3) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti efectua un numar de 90 de zile de munca nerenumerata in folosul comunitatii.Ma vor anunta ei?aici nu imi dau un termen cand sa ma prezint,ma vor anunta ei?daca am servici o zi de lucru e 2 ore?parca asa citisem pe forum.Pot transforma cele 90 de zile in amenda?o platesc si gata?
Puteti rasp. va rog cu 1..asta...2. asta.. 3. etc...
Multumesc
am inteles !deci in decurs de 3 luni trebuie sa platesc cheltuielile judiciare si sa ma prezint la serviciul de probatiune,acord parca a fost incheiat pe 3 sept. iar incepand cu 13 sept. nu mai pot face Apel (am avut termen 10 zile),deci hotararea a ramas definitiva pe 13 sept?Daca platesc 5000 lei cheltuielile judiciare mai trebuie sa fac munca in folosul comunitatii?
Intrebarea e: cate ore face o zi de munca in folosul comunitatii?Mi-au dat 90 de zile,in functie de ce sau cine decide cate ore are o zi de munca in folos. comuntatii in cazul meu? Conteaza daca sunt angajat la o firma unde muncesc 8 ore,f. rar 10 ore si aproape toate sambetele?sau nu conteaza daca sunt angajat sau nu?Adica daca sunt angajat imi poate da 2 ore iar daca nu am serviciu si nici o ocupatie ma obliga la 4 ore?
Multumesc
cam cat va dura sa primesc vreun semn de la serviciul de probatiune?Exista vreun avantaj daca am serviciu?in acest fel nu imi poate da mai mult de 2 ore pe zi?iar despre plata cheltuielilor judiciare cat timp am la dispozitie sa platesc?imi zice tot de acolo sau trebuie sa platesc in maxim 3 luni de la incheierea acordului
Rog sa raspunda doar cineva care chiar se pricepe sau a mai trecut prin asta,fara misto-uri va rog,Multumesc.
1.In baza art. 91-92 c.pn.suspenda executarea pedepsei sub supraveghere pe durata de 3 ani.
2.In baza art. 93 alin.(2) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta 90 de zile de munca neremunerata in folosul comuntatii
3.In baza art. 274 C. pr. pen. obliga inculpatul la plata catre stat a sumei de (aici scrie suma)nu vreau sa o fac publica,reprezentand cheltuieli judiciare.
Trebuie sa execut 3 luni de munca in folosul comunitatii pe parcursul termenului de supraveghere care este de 3 ani,intrebarea e,cand va incepe?astept?ma anunta ei?execut toate cele 90 de zile anul asta?la anul?zice ca in timpul perioadei de supraveghere care dureaza 3 ani?cand? si cate ore?totul sa incheiat la Tribunalpe 3 sept.2018,daca nu am serviciu 4 ore daca am maxim 2 ore?Costa mult sa platesc munca in folosul comunitatii?Cealalta intrebare e,unde platesc acele cheltuieli judiciare?zice ca,catre stat dar unde?la trezorerie?Am 3 luni la dispozitie?parca asa scria pe google cand am dat o cautare,Multumesc