avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate Zuzulina

Activitate Zuzulina

Ma aflu intr-o situatie f tensionata cu sotul meu motiv pt care as vrea sa divortez.Problema este ca noi avem 2 copii impreuna unul de 3 ani si un sugar de 7 luni.Imi tot repeta ca daca plec copii raman la el pt ca sunt incapabila sa am grija de ei,desi in decursul celor 3 ani de cand suntem impreuna nu am primit o mana de ajutor din partea lui,el facand doar servicii pt mama lui care e plecata in strainatate si care l-a indatorat si cu grija pt bunica lui o persoana cu paralizie pe o parte.In fata lumii tot timpul a pozat ca tatal responsabil,insa cand copii sunt bolnavi sau au vreo alta pb primeaza problemele familiei sale in fata problemelor familiei create cu mine.Daca plec cumva din casa in care locuim impreuna si copii ii las lui,nu pt ca vreau ci sunt constransa ....mai am si sugarul de 7 luni pt care ma aflu in ccc,ce mijloace pot avea sa mi-i recuperez intr-un timp rapid fara a fi acuzata ca i-am abandonat.Domiciliul pe parcursul unui proces as dori sa fie stabilit la mine,dar cum daca el nu imi da copii.Mentionez ca ne-am separat si cu banii,iar in timpul acesta de separare copilul cel mic a fost strict in grija mea cu toate cele necesare,el neimplicandu-se sub nici o forma financiar,dar avand pretentii asupra lui.Mai sunt multe de spus ,insa nu stiu cat de mult atarna aspectele astea la un proces,mai ales ca nu am dovezi .
Am urmatoarea pb sunt casatorita ,insa din cauza neintelegerilor cu sotul am decis sa traim separat ,dar in aceeasi casa pt a putea supraveghea amandoi pe cei doi copii unul de 3 ani si altul de 6 luni.Problema este ca eu sunt implicata cu tot in cresterea lor si financiar ,si cu treburile casnice si cu grija pt cum sa se imbrace ,sa strang dupa ei si cam tot ceea ce e normal.El nu se implica nici inainte de separare in aceaste probleme ,iar acum cu atat mai mult daca cumva refuz sa imbrac unul din copii pt a iesi el afara sa se plimbe cu el ma acuza de neglijenta familiala.Intrebarea pe care o pun este daca din moment ce suntem separat si supraveghem buna crestere a copiilor nu ar fi corect ca in mediul in care traiesc cei 2 copii sa fie ingrijit de ambii parinti,treburile casnice nefiind lasate doar in grija mamei,eu fiind acuzata ca nu tin curatenie si periclitez sanatatea copiilor.Pot fi aceste argumente folosite ca proba in favoarea lui in cazul unui divort ?
Discuție Dovezi
Mijloacele audio pot constitui probe in caz de divort?Dar daca nu exista astfel de mijloace cum se poate dovedi ca sunt jignita si umilita in permanenta.Martori nu exista,in public pozeaza pe omul respectabil si chiar in fata instantei nu ar recunoaste ca are un limbaj foarte vulgar.Copii sunt singurii care vad si aud ,desi sunt prea mici unu de 3 ani si altul de 6 luni,nu e deloc sanatos sa auda in permanenta asemenea injurii.As vrea sa stiu cam cat ar cantari declaratia mea fara probe in cazul procesului,adica daca s-ar lua in considerare.Si inca un aspect care ma intereseaza ...sotul a achizitionat un apartament pe numele lui in timpul casatoriei,sustinand ca banii au fost ai mamei lui,insa pt completarea sumei a fost necesar un credit pe numele sau,la care presupun nu sunt sigura,cred ca sunt girant...as avea vreo posibiltate sa cer partaj pt el?
Daca plec cu copii in lipsa lui de acasa e nevoie de martor?Ma poate acuza de rapire?Vreau sa plec si sa nu las copii sa asite la niste scene urate trebuie plecat in lipsa lui.Noi nu mai comunicam de cateva zile bune.
Ce se poate face in conditiile in care in timpul desfasurarii unui proces avocatii se inteleg intre ei ca partea cea indreptatita sa piarda.(spun asta pt ca la un alt proces acelasi avocat a mers pe intimidarea celuilat deoarece si-au facut niste favoruri ,astfel ca cel in cauza a fost nevoit sa piarda chiar daca poate avea dreptate)
Da eu asa vreau sa plec cu ambii,insa el incepe sa traga de copil si sa nu il lase sa mearga cu mine.Se poate vorbi si despre violenta,insa nu am cu sa dovedesc.Copilul asistand chiar la scene destul de violente in limbaj si comportament.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Ordin de protecție ați obține doar în caz de violență...plecați însă pur și simplu cu ambii minori, prin acțiunea de divorț urmând a solicita exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorilor la dvs, pensie de întreținere, etc.

As vrea sa plec cu ambii copii minori chiar unul e sugar ,insa tatal vrea ca celalalt sa ramana la el.In cazul in care as pleca doar cu sugarul poate avea castig de cauza la proces spunand ca l-am abandonat pe celalalt?Eu as vrea sa plec cu amandoi ,insa pt a evita anumite scene neplacute ce pot afecta copilul de 3 ani zic sa ramana cu el pana se finalizeaza un posibil proces de custodie si stabilire de domiciliu.