avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate Alina I.

Activitate Alina I.

Buna ziua.
Va solicit ajutorul in legatura cu un autoturism neradiat. Mai exact, o cunostinta are pe rol la primarie un autoturism pentru care plateste impozit, dar acea masina a fost "data" fara contract cuiva in urma cu 10-15 ani, Pe langa faptul ca nu exista acte de vanzare-cumparare, nu mai exista nici macar o copie a documentelor masinii, nici numarul de inmatriculare nu se mai cunoaste; se mai stie doar ca era o Dacie 1310 verde :). Cum se poate radia acest autoturism? Multumesc.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Cutia vecinului e doar a lui, ele nu se impaart. Solutia nu o gasesc vecinii, ci o firma autorizata, cu aceasta discutati despre solutia cea mai ieftina. Daca vecinul nu e de acord, il dati in judecata. Sau vorbiti cu un avocat sa-l notifice."

In speta asta, instanta si avocatii sunt in plus. Nu e ca si cum vecinul ar fi pus stapanire pe vreun bun public, si interzice accesul altora la el. E vorba despre faptul ca dl bros vrea sa faca economie pe cheltuiala altuia
Bransamentul este partea din instalatie care uneste teava principala de gaze de cutia consumatorului. Pentru a se executa bransamentul, se face proiect, trebuie aprobari, si costurile sunt mari, pentru ca implica spart asfalt, sapat sant, oprit gaze in zona, utilaje, personal...o gramada de costuri. Un bransament e scump, iar vecinul l-a platit. Acum, daca are ocazia sa-si recupereze o parte din bani, sau toti banii ... norocul lui. Dar nu-l poate obliga nimeni sa imparta bransamentul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Da, vecinul poate sa nu fie de acord pentru ca el a platit acel bransament, deci este al lui si face ce vrea cu el. E dreptul lui. Daca dvs nu va convine pretul cerut de el, e simplu: va faceti bransament separat, cu care faceti ce vreti.
"Am înțeles ca soluția mai ieftina este sa mă conecteze in cutia vecinului aflată la strada la limita proprietăților." - toate cutiile de gaze se afla la limita proprietatilor
"Problema este ca vecinul cere pentru acordul lui o suma foarte mare de bani." - e dreptul lui sa ceara cat vrea, si dreptul dvs sa nu-i dati :)) , ca doar nu va obliga nimeni. Si, de asemenea, nimeni nu e obligat sa va acorde permisiuni doar pentru ca e 'solutia mai ieftina" pentru dvs.
PS. Nu inteleg de ce va simtiti indreptatit sa primiti "favoruri" de la vecini. Sau, cum spun americanii: "Entitled much?" :J
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In concluzie, daca esti nesimtit poti face orice. Daca ai bun simt, esti prost. Rau am ajuns ...
Răspuns la discuția Contract de munca neinregistrat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate scoate din programul de contabilitate raport pe salariat pe care scrie Revisal, fara ca acesta sa fie transmis la ITM. Daca aveti spatiu privat virtual pe ANAF, puteti verifica la solicitari, D112 contrib., daca vi s-au platit taxele la salariu. Dar daca la ITM nu va gaseste, putin probabil sa aveti contractul inregistrat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Trebuie sa faceti o cerere de compensare a sumei de 249 lei cu sumele neutilizate in stingere, si o cerere de rambursare pentru suma de 688 lei. Pana se "misca" din oficiu ANAF-ul la compensare, va puteti trezi cu poprire pe conturi. iar banii pe care nu-i cereti inapoi se prescriu si dispar. Trimiteti cererea prin curier la ANAF.
Buna ziua. Cel mai indicat ar fi sa luati toate documentele care atesta vechimea in munca si sa mergeti la Casa de Pensii . Acolo va pot da un raspuns
Răspuns la discuția Divort dupa 22 ani
Ok, multumesc
Răspuns la discuția Divort dupa 22 ani
Ok, deci dupa 22 de ani, sotia nu are dreptul la nimic?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform GDPR, trebuie sa-i anuntati si sa le cereti acordul in prealabil. Daca montati un sistem de supraveghere video-audio, eu cred ca se vor potoli :)