avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate giglia

Activitate giglia

Răspuns la discuția copil cu parinti necasatoriti
Multumesc!Formularea actiunii in instanta se va face la domiciliul celui care initiaza actiunea?
Este nevoie de avocat?
Am retinut dintr-o recomandare anterioara, termenul de mediere.Stiu ca exista Birouri de mediere, rezultatul unei asemenea actiuni de mediere are putere juridica si este recunoscut ?
Se emite un document care consfinteste intelegerea parintilor si poate fi considerat inscris autentic?Este medierea legiferata in Romania?
Doi tineri necasatoriti au impreuna un copil mai mic de 1 an.Relatia dintre ei nu merge in ciuda eforturilor si a tentativelor de a alcatui o familie.In prezent locuiesc impreuna dar le este din ce in ce mai greu deoarece fiecare doreste sa-si refaca viata (au doar 23 de ani) iar tatal doreste sa se mute singur in alta locuinta.Tatal a recunoscut copilul si i-a dat numele in certificatul de nastere,se implica in cresterea lui inclusiv financiar. Ambii parinti pot ajunge impreuna la o intelegere cu privire la lasarea copilului mamei, cu posibilitatea ca tatal sa-si viziteze copilul si sa faca parte din viata lui contribuind in continuare la cresterea si educarea lui. Ce cai legale are tatal la indemana si unde trebuie sa se adreseze pentru a rezolva pe cale amiabila aceasta situatie, deoarece nu doreste sa pericliteze dezvoltarea copilului supunandu-l la tensiunile care au aparut intre cei doi parinti.
Multumesc anticipat.
Pentru o constructie ridicata in anul 1966 CNADNR poate solicita azi acord prealabil si autorizatia de amplasare si acces in zona drumurilor publice(Drum national, judetean), in conformitate cu OG 43/1997, art.46?
In cazul in care aceasta autorizatie nu exista , administratorul drumului poate solicita demolarea dupa ce a notificat proprietarul constructiei?
Multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Cand se depun actele pentru CCC?
tudorvaleriu a scris:

Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii se acorda la cerere, insotita in mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin.(2);
c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
...
Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
...
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)—c).




in cazul in care parintii nu au domiciliul in Bucuresti dar copilul s-a nascut aici,el poate fi declarat in Bucuresti si implicit i se poate deschide dreptul de alocatie?
Ca multi alti tineri, parintii stau cu chirie in Bucuresti dar au domiciliul stabil in alt oras din tara.
Multumesc!
Multumesc foarte frumos!
In cazul in care un asociat intr-o societate comerciala doreste sa initieze o alta activitate in nume si pe cont propriu asupra careia vrea sa aiba exclusivitate ,este posibil ca aceasta activitate sa fie administrata(contabil si fiscal) tot de firma la care este asociat ?
Ce variante legale ar avea in cazul in care nu e posibila inregistrarea noii activitati tot pe SC existenta?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Mostenire
2-na a scris:

Problema sta in felul urmator:Soacra mea locuieste intr-un apartament care este intr-o cladire care face parte din categoria caselor nationalizate.
Zice ca acum este intr-o faza finala de al cumpara.
Din cite stiu aceste imobole s-au cumparat conform L112.
A facut recent o hirtie la notariat in care a pus pe fiica mea care e majora sa semneze(precum ca apartamentul ii va ramine ei dupa moartea sa).
Intrebare:
1:Cum poti sa lasi ceva mostenire ce inca(?)nu este al tau?
2:Daca a facut hirtia la notariat inseamna ca apartamentul este deja proprietatea ei?


Sotul meu are problema asemanatoare:acum o luna tatal lui-socrul meu- a decedat.A lasat in urma sotia si doi copii.A locuit impreuna cu sotia intr-o casa construita in 1963 pe un teren pe care are titlu de proprietate,dar pentru imobil nu(nu a avut autorizatie de constructie si cu trecerea timpului a neglijat sa se ocupe de documente).
In prezent avem pe rol la Judecatorie obtinerea in instanta a titlului de proprietate pe imobil iar procesul este in curs de desfasurare.
1.Poate intra imobilul in masa succesorala? daca deschidem succesiunea inainte de a avea titlu de proprietate?
2.Daca socrul meu care a initiat actiunea a decedat,titlul de proprietate revine soacrei mele?
3.Din ce se compune in general masa succesorala,cine o stabileste si evalueaza valoarea sa?(bunurilor mobile sau imobile respective).
4.Care sunt cotele de mostenire in acest caz?Decedatul nu are ascendenti in viata.
Răspuns la discuția Pensia alimentara
Daca tatal platitor de pensie alimentara a fost concediat si inca nu primeste ajutor de somaj,din ce va plati pensia alimentara(e vorba de doi minori)?
Trebuie sa depuna acte doveditoare la Tribunalul care a pronuntat hotararea de infiintare a pensiei alimentare,din care sa rezulte ca nu mai are loc de munca in vederea recalcularii pensiei?
Multumesc!
Buna ziua,
va rog sa ma sprijiniti in legatura cu pasii care trebuie urmati in vederea stabilirii proprietatii pentru un imobil construit pe un teren pentru care ezista act de vanzare-cumparare autentificat la notariat.
Este vorba despre proprietatea socrilor mei - amandoi in viata - care vor sa-si puna ordine in documente.In fapt,
socrii mei au dobandit in 1964 un teren prin vanzare-cumparare pe care ulterior au construit o casa fara autorizatie.S-a platit o amenda si apoi constructia s-a finalizat,fara a se mai intreprinde demersurile necesare pentru obtinerea documentelor legale.Impozitul asupra terenului si al cladirii a fost platit in mod constant si la zi.
Fiind amandoi socri la varste inaintate,incercam sa-i ajutam sa puna ordine in documentele ce vizeaza bunurile lor mobile si imobile,motiv pentru care avem nevoie sa stim ce e de facut,pentru a avea documente care sa ateste proprietatea si asupra imobilului.
Multumiri anticipate!
aureliangl a scris:

Daca sunteti ingrijorata puteti face un contract de comodat sau inchiriere la un prieten si sa va modificati domiciliul in acte acolo.

In ceea ce priveste corespondenta puteti inchiria o casuta postala si sa notificati utilitatile sa va trimita corespondenta la acea casuta postala sau puteti platu chiar la posta romana ca toata corespondeta de la fosta adresa sa va fie redirectionata spre casuta postala.


Buna Dimineata,
Multumesc foarte mult pentru lamuriri!Ar mai fi ceva: in cazul in care fac un contract de inchiriere,proprietarul trebuie sa declare acel contract la Directia Taxe pentru a putea sa-l folosesc la Evidenta Populatiei pentru schimbarea resedintei?