avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate georgemarius

Activitate georgemarius

Buna ziua,

Doresc sa imi infiintez un PFA si prima etapa a fost sa obtin contractul de comodat pentru sediul PFA. Mama a fost de acord sa imi semneze un contract de comodat pentru apartamentul ei si al tatalui meu, fara autentificare la notar. Mama este unicul proprietar in viata, tatal fiind decedat. Succesiunea apartamentului nu a fost facuta.
As dori sa stiu daca acest contract de comodat semnat de mama este suficient pentru a il folosi la infiintarea PFA-ului sau nu este considerat valabil tinand cont ca succesiunea nu a fost dezbatuta ?
Va multumesc !
Daca am in cartea de munca un salariu brut de 301 ron pentru 2 ore de munca pe zi, pot obtine in continuare pensie de urmas? Multumesc.
In primu rand as vrea sa stiu care sunt sansele sa obtin ceva daca as da in judecata actualul loc de munca, un hotel?
Neregulile ar fi urmatoarele: neplata salariului minim pe economie pentru absolventii cu studii superioare, neplata sporului de salariu pentru munca de noapte si pentru week-end ?

Care ar fi sanctiunile pe care le obtine patronul si ce as putea obtine eu?
In afara de proces ar mai fi si alta varianta pentru a obtine ceva de la ei, nu doar pt a primi ei amenda?
Multumesc

P.S. Am citat o prietena, nu este situatia mea, dar totusi vreau sa o ajut.
Discuție pensie de urmas
Mama mea are pensie de boala gradul II, tatal a decedat in 2001. Eu primesc pensie de urmas dar as dori sa stiu daca mama ar putea beneficia de acest drept. Se poate cumula pensia de boala cu pensia de urmas in cazul mamei? Au fost casatoriti 20 de ani.
De la regula de mai sus exista si situatii de exceptie:
"Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas, indiferent de varsta pe perioada in care este invalid de gradul I sau II, daca durata casatoriei a fost de cel puţin 1 an. "
Conform acestui articol ar trebuii sa beneficieze. As dori un sfat. Multumesc

Răspuns la discuția vanzare autoturism
Multumesc pentru raspunsul prompt, dar tinand cont ca masina este destul de veche si o voi vinde pentru o suma destul de mica, costul acestor proceduri sus mentionate banuiesc ca este destul de ridicat diminuandu-mi substantial profitul. Alta modalitate nu mai exista in afara de succesiune?
Buna ziua! Doresc sa vand un autoturism unei persoane x. Persoana x vrea sa foloseasca aceasta masina pentru programul "Rabla". Problema ar fi ca masina este pe numele tatalui meu care a decedat si nu stiu cum trebuie sa procedez in acest caz pentru ca persoana x sa beneficieze de prima de casare. Va rog sa imi dati un sfat. Multumesc anticipat!
Buna Seara. In urma unei discutii cu un individ care m-a abordat pe un joc online, a degenerat un conflict verbal fara injurii, doar replici legate de orgolii si alte probleme morale. Acest tip s-a enervat atat de tare incat a ajuns sa ma ameninte cu tortura prin mesaje. Voi posta cateva pasaje din discutiile cu el...din mesajele trimise de el, si as dori sa stiu daca pot lua vreo masura pentru a ma proteja. Nu cred neaparat ceea ce zice, am mai fost amenintat pe internet si am trecut peste, dar acest individ are un talent special in a o face, incat ma face sa cred asta cu adevarat.
"eu nu ti-am oferit ocazia sa alegi daca ma vei cunoaste sau nu, eu doar ti-am spus ca ne vom intalni, prietenul tau a avut ocazia sa aleaga ceva, tu nu o vei avea:) Stai linistit ca nu o sa te retin mult, cand am o problema o rezolv cat ai zice "coma":) "
"In ceea ce priveste intalnirea pe care o sa o avem eu si tu, nu esti primul "legiuitor aspru si tiran fara mila" care incepe un conflict pe net cu mine si in viata reala termina rau. Daca vrei iti dau niste numere de telefon ale unor amici de ai mei de pe net care atunci cand s-au intilnit cu mine au ramas cu urme, poti sa le ceri lor mai multe informatii despre mine. Banii repara tot, taieturi, arsuri, gauri,unghii smulse, urme de urina pe obraz, echimoze la ochi, tot! Si uite-ma ca sunt liber!"
"Crede-ma ca persoanele care au incercat cu mine pe net, si in viata reala si m-au intilnit, s-au schimbat dupa intilnirea cu mine.. pentru ca mie nu-mi place salbaticia, bataie pumni picioare, eu sunt putin mai ciudat, mie imi place chinul psihic"

Mentionez ca am ip-ul lui, este IP de Italia...individul mi l-a oferit pentru a-si intari amenintarile si de asemenea mai mi-a precizat ca are cetatenie italiana fiind de 3 ani in Italia. Cum as putea sa procedez in acest caz. Il ignor pur si simplu sau exista vreo cale legala pentru a preveni cele afirmate de acest om ?
Multumesc anticipat pentru viitoarele raspunsuri !
Astazi am fost chemat la sectia 10 de unul dintre indivizii care au venit in aceea dimineatza(procuror la serviciu de investigare a fraudelor) la perchezitie.Mi-a spus ca au sosit rezultatele de la ORDA si sa vin sa discutam despre caz care nu e foarte grav si nu e neaparata nevoie sa vin cu un avocat.Zis si facut.Am ajuns acolo mi-a prezentat raportul ORDA in care apareau doar 3 cd-uri piratate, restul nefacand obiectul incalcarii legii drepturilor de autor.A scos declaratia luata la fata locului din dosar si a facut una noua, probabil pentru parchet, in concordanta cu cele declarate in prima.M-a pus sa scriu ca sunt de acord sa dau declaratie fara aparator si apoi a facut declaratia la sfarsitul careia a scris ca regret fapta facuta si ca de la data perchezitiei pana in prezent nu mai ma ocup cu comercializarea de cd uri contrafacute.
Mi-a spus ca am avut noroc,o sa ma bucur de clementa si o sa primesc o amenda admininstrativa intre 10-1000RON,care nu pateaza cazierul,deoarece au gasit doar 3 cd-uri piratate si citez "daca gaseam un tir de cd uri la tine te asigur ca erai in instanta acum si nu aici".
Eu totusi nu inteleg de ce atata tam-tam si de ce mi-a prezentat legea 6/96 a drepturilor de autor inainte sa scrie declaratia.Este posibil sa ma fi dus cu zaharelu...imi inspira destul de multa incredere tipul si chiar credeam ce zice.Astept parerea unui avocat..pot aparea complicatii sau intradevar primesc o amenda admininstrativa in cateva luni cum zicea domnu' procuror de la sectie?
Buna ziua!In data de 25 aprilie 2007 am fost 'vizitat' de 4 domni de la serviciul de investigare a fraudelor.Tin sa mentionez ca datorita situatiei financiare precare(tata decedat,mama pensionara),elev in clasa a XI-a pe vremea aceea(major), am fost impins de prostie si circumstante sa comercializez cd-uri cu jocuri contrafacute, postandu-le intr-un anunt pe internet.In urma perchezitiei mi-au retinut calculatorul in jur de 10 cd uri(inclusiv de la reviste de jocuri) si am dat si o declaratie in care am recunoscut faptele comise(probabil nu ar fi trebuit sa o dau dar mi-au zis ca ma ia la sectie si m-am speriat).Dupa o luna am fost chemat pentru expertiza calculatorului si mi s-a intocmit proces verbal cu cele gasite pe hard(corespondenta mail, anuntul cu jocuri,conversatii messenger). De atunci sunt practic distrus psihic si astept o citatie...orice(au trecut 8 luni si nimic).
As vrea sa stiu cam cat timp trebuie sa mai astept pana sa primesc un raspuns? Care sunt pedepsele in acest caz...cu ce pot scapa cel mai usor?Pot face inchisoare cu executare?daca primesc amenda penala cam la ce suma se poate ajunge?Tin sa precizez ca este prima abatere,cazierul meu momentan fiind curat.Momentan sunt elev in cls a XII-a la un colegiu de renume,asteptand sa dau un bac si avand moralul la pamant din cauza acestei probleme care ma macina. Va multumesc si astept un raspuns.