avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Dana Fodor

Activitate Andreea Dana Fodor

Buna seara,

Da, se poate. Trebuie sa atașați:
- copia hotărârii de condamnare (din prima instanță și/daca e cazul, apel)
-dovada achitării cheltuielilor de judecată (chitanțe sau,daca nu le aveți, certificat fiscal și/sau situație analitica a plăților->le obțineți de la anaf din raza domiciliului dvs)
- daca este cazul- dovada achitării despăgubirilor către partea civilă/ renunțarea expresă a părții civile la despăgubiri /dovezi din care reiese imposibilitatea obiectivă de a achita despăgubirile (lipsa venituri)
-certificat de cazier judiciar
-o adeverință din care sa reiasă că sunteți angajat (opțională)
Buna ziua,

Da, puteti apela la un alt avocat, insa asigurati-va ca are suficient timp pentru a studia dosarul.
Răspuns la discuția Speciment de semnătură
Buna ziua,

Pe durata stării de alertă este suficient un specimen înscris sub semnătură privată, însemnând că puteți completa, imprima și semna modelul de pe site registrului comerțului pe care îl depuneti.

Referitor la cazierul fiscal, nu trebuie sa depuneți dvs nimic. Exista protocol între registrul comerțului și anaf, astfel că îl obțin ei.
Buna seara,

Mama dvs poate formula o cerere (in scris) catre Procurorul de caz prin care sa solicite restituirea laptopului motivat de aspectul ca este proprietarul acestuia(sa ataseze factura).

Art. 162 din Codul de procedura penala
(5) Obiectele ce servesc ca mijloc de probă, dacă nu sunt supuse confiscării, în condițiile legii, pot fi restituite, chiar înainte de soluționarea definitivă a procesului, persoanei căreia îi aparțin, în afară de cazul când prin această restituire s-ar putea stânjeni aflarea adevărului. Organul de urmărire penală sau instanța de judecată pune în vedere persoanei căreia i-au fost restituite obiectele că este obligată să le păstreze până la soluționarea definitivă a cauzei.
Buna seara,

Trimiteti o notificare Primariei in care ii puneti in vedere ca, in x zile, sa va achite in contul dvs (indicati datele - nume titular, banca IBAN) cheltuielile de judecata efectuate in Dosarul nr..., admise prin hotararea judecatoreasca nr...
Atasati si o copie legalizata a hotararii judecatoresti (din care sa reiasa ca e definitiva).
Buna seara,

Puteti formula, prin avocatul dvs., cerere de urgentare a stabilirii primului termen de judecata si mai aveti posibilitatea de a formula, in conditiile art. 522-524 Cod Procedura Civila, contestatie privind tergiversarea procesului.
Daca nu ați rezolvat până acum, la o secție de poliție din București un domn fara certificat verde a lăsat cartea de identitate ofițerului de la intrare, așteptând afara eliberarea cazierului. Puteți încerca și varianta aceasta.
Răspuns la discuția Mostenire
Cu placere.
Răspuns la discuția Mostenire
Buna ziua,

1. Cu certificatul de naștere care face dovada legăturii de rudenie mergeți la orice notar și obțineți o încheiere de verificare a evidențelor succesorale, unde vedeți dacă au fost efectuate acte de acceptare a succesiunii, a făcut donații/testamente in timpul vieții și dacă s-a dezbătut succesiunea și la ce notar. (costa max 200 lei).

2. Daca știți adresa apartamentului, formulați o cerere (exista tipizate) la biroul de cadastru și carte funciara din raza ap, pentru a afla Nr cadastral și de carte funciara (daca are)- cost 100 lei.

Daca ap este intabulat, atunci puteți obține extras de carte funciara de informare, in cuprinsul căruia apare actualul proprietar și modul de dobândire a proprietății.

Cota dvs este de 3/8 din drepturile asupra bunurilor tatălui dvs (egală cu a celuilalt copil). Soția supraviețuitoare are 1/4.