Dețin un teren situat după PUG local parțial în intravilan ,parțial în extravilan.
Terenul era în proprietatea bunicului iar titlul de proprietate a fost eliberat în 1991.
Am intenționat să fac cadastru însă suprafata găsită este mai mare decât în titlul de proprietate.
Am deschis o acțiune în instanță pentru constatarea nulității parțiale a titlului de proprietate și eliberarea unui alt titlu pe numele bunicului actual decedat.
Pe parcursul judecății ,s-a dispus efectuarea unei expertize topografice iar instanța a eliberat hotărârea judecătorească definitivă unde se cere primărie locale și instituțiilor de județ sa elibereze un alt titlu pe numele bunicului unde sa fie specificata dimensiunea reală a terenului conform expertizei .
Am depus hotărârea judecătorească de circa șase luni la primăria comunală .
Recent,ni s-a cerut de către primăria locală rezultatul expertizei topografice pe CD pentru a fi depus de către dânșii împreună cu hotărârea judecătorească la autoritatea județeană .
Întâmpin probleme în obținerea fișierelor expertizei pe CD . Expertul nu refuza fățiș dar amână sa ne pună la dispoziție fișierele noua sau primăriei . Am arătat că suntem dispuși să suportam cheltuielile dar nu reușim să mergem mai departe încă .
Ce cale este de urmat pentru obținerea acestor fișiere sau CD sau cum poate fi obligat expertul sa le pună la dispoziție ?
E același teren din 1991 când s-au eliberat titlurile de proprietate.
Și același teren ( gradina ) de pe vremea comunismului și probabil de la străbunici .
Terenul despre care vorbesc este atașat altui teren considerant curți construcții . Terenul despre care întreb a fost întotdeauna gradina casei ,nu știu să spun exact de când e dar e așa cu mult înainte de 1991 . Vine pe lanțul moștenitorilor .
Am vrut să fac cadastru pe curte și gradina și a fost găsită o suprafață cu peste 15% mai mare .
As vrea sa înțeleg ce e de făcut și cum pot fi proprietar in acte pe toată suprafața inclusiv cea in plus care a reieșit la tentativa de efectuare cadastru .
Buna ziua .
Dețin un teren agricol in extravilanul localității mai mare decât în actul de proprietate cu peste 15% . Nu sunt litigii pe suprafața in plus .
Cum pot avea act de proprietate pe întreg terenul ?
Care sunt pașii de urmat ?
In legea 18/1991 se menționează la articolul 23 că cetățenii devin proprietari atât pe terenul curți construcții cât și pe gradina . In lege se face trimitere la art. 8 din Decretul-lege nr. 42/1990. Acolo spune că cetățenii devin proprietari pe o suprafață de până la 6000 mp incluzând curți construcții.
In cazul meu ,am dorit să fac cadastru pe aceste terenuri însumând în acte 6700 mp unde curtea e inclusa dar în realitate la măsurătoare a reieșit o suprafață mai mare cu aproape 2000 mp .
Ce șanse de câștig sunt sa cer în instanță anularea titlului de proprietate și eliberarea altuia pe suprafața reală ?
Ce lege încălcată sa invoc pentru deschiderea unei acțiuni ?
Suprafața reală o avem în posesie de zeci de ani fara a avea dispute cu cineva .
Într-un titlu de proprietate sunt introduse conform legii 18 /1991 doua terenuri in extravilan .
Unul dintre terenuri este introdus eronat deoarece nu a aparținut titularului titlului de proprietate.
Ce acte sunt necesare și de unde pot fi scoase pentru a demonstra eroarea din titlu ?
Nu avem cadastru facut pe aceste doua terenuri iar aceasta eroare blochează finalizarea succesiunii.
Buna ziua . Unde pot verifica daca pe numele străbunicului au fost emise toate titlurile de proprietate conform legii 18/1991 ?
Am informația că nu s-ar fi scos titluri pe toate terenurile agricole deținute .
Într-un titlu de proprietate eliberat în 1991 exista trecute doua terenuri ,unul trecut corect și altul probabil dintr-o eroare sau graba . Acest teren trecut eronat nu aparținea titularului defunct deci nici moștenitorilor lui . Mostenitorilor li s-a adus la cunoștința acest lucru cu mult timp in urma .
In prezent se dorește efectuarea succesiunii pentru bunurile imobile ale fiului defunctului, care și el a decedat . Ni se cere acest titlu de proprietate pentru a fi dus la notar .
Cum ne putem asigura că nu vor include în masa succesorală acel teren la care nu au dreptul moștenirii ?
Țin să menționez că pe terenul unde au dreptul la moștenire sunt doua linii de moștenitori ,ei și noi . Ei ca urmași ai fiului defunctului ,noi ca urmași ai fiicei defunctului .
Terenul unde ei nu au dreptul la moștenire a revenit prin drepturi de moștenitor soțului fiicei defunctului ,defunct care este titular al titlului de proprietate unde sunt trecute cele doua terenuri ,așa cum am menționat la început.
Succesiunea de pe urma soțului fiicei defunctului este finalizată ,cu excepția acestui teren care a fost inclus eronat în titlul de proprietate unde am semnalat problema .
Va rog să mă sfătuiți cum sa blochez succesiunea sau ce cai de rezolvare are aceasta problema!
Se poate face un partaj voluntar la notar unde ei să renunțe la ce nu le aparține ?
Sau soluția este instanța judecătorească și pentru care speță ar putea fi aleasa aceasta cale ?
Cum putem suspenda succesiunea lor în cazul în care refuza partajul voluntar ?
Într-un dosar pentru ieșire din indiviziune a fost inițial introdus greșit numele mamei mele având calitatea de pârât.
Am trimis copie buletin pe adresa judecătoriei și numele corect a fost adăugat pe lista pârâților .
Numele greșit însă a rămas prezent .Deși am solicitat avocatului părții reclamante și judecătoriei prin alt mesaj atașând copia buletinului ,încă nu a fost scos de pe lista pârâților acel nume greșit . Numele greșit ar fi trebuit inițial asimilat cu numele mamei mele .
Momentan mama nu primește citatii la adresa corectă ,de fapt nu se primește citație nicăieri pe numele corect iar pe numele greșit ajunge citația la adresa altui pârât în dosar.
Buna ziua . Într-un proces unde se cere anularea unui titlu de proprietate greșit în acord cu suprafața existența a unui teren și eliberarea altuia pe suprafața de teren reală, s-a hotărât de către instanța numirea unui expert care să facă măsurători și s-a stabilit plata unei taxe pentru acest expert .
Noi am platit neîntârziat acea taxa în contul indicat .
Deși a trecut peste o lună nu avem nicio informație și nici expertul respectiv nu poate confirma plata taxei sau faptul că trebuie să vina la măsurătoare pentru expertiza .
Data unei noi înfățișări in instanță se apropie și nu avem nicio informație .
Cum am putea verifica că s-a primit taxa cuvenită sau cum am putea solicita efectuarea expertizei din moment ce suma datorata a fost deja virată cu mult timp in urmă ?