avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate cristitsirc

Activitate cristitsirc

Pe un site de freelanceri am fost ales sa prestez niste servicii muzicale (editare postproductie) pentru un japonez. Tot pe acest site trebuie sa-i emit o factura angajatorului iar acolo pot sa completez doua rubrici cu taxe. In acest caz eu trebuie sa platesc tva sau alte taxe? in cazul in care sunt freelancer si fac totul prin acest site.
cum s eprocedeaza mai departe?
Discuție Editura
Buna ziua,

In cadrul unei edituri, care este ordinea in care se efectueaza si se calculeaza impozitul pe profit, procentul datorat autorului, procentul datorat distribuitorilor de carte, amortizarea cheltuielilor cu tiparirea etc.
Răspuns la discuția Invoice exclusiv pe email
Sunt obligat prin lege sa am contractul in engleza avand in vedere ca este contract international sau imi trebuie in limba de la sediul firmei?
Răspuns la discuția Invoice exclusiv pe email
Va multumesc pentru raspuns!

O intrebare mai am:

Contractul si factura semnate trebuie sa fie in engleza sau se poate sa fie in romana si se descurca el cu traducerea?
Vreau sa vand un serviciu de publicitate online unei persoane din SUA. Pentru asta am pregatit un contract cadru de campanie online de publicitate ce va fi trimis prin mail, printat de el, semnat de el cu pixul, scanat si trimis inapoi la mine prin mail.
Contractul acesta trebuie inregistrat undeva sau ramane doar in firma?
Am nevoie de factura la astfel de contract? Si daca trebuie factura, pot sa aplic celasi procedeu ca in cazul contractului?
Persoana respectiva nu este nici pfa nici pers juridica.
Discuție Factura pe mail
Vreau sa vand un serviciu de publicitate online unei persoane din SUA. Pentru asta am pregatit un contract cadru de campanie online de publicitate ce va fi trimis prin mail, printat de el, semnat de el cu pixul, scanat si trimis inapoi la mine prin mail.
Contractul acesta trebuie inregistrat undeva sau ramane doar in firma?
Am nevoie de factura la astfel de contract? Si daca trebuie factura, pot sa aplic celasi procedeu ca in cazul contractului?
Persoana respectiva nu este nici pfa nici pers juridica.
Dar se considera zile lucratoare sau calendaristice?
Am depus ultimul document (cererea de despagubire) la dosarul de dauna pe data de 30 noiembrie. Cele 15 zile in care trebuia sa primesc banii au trecut numai ca in lege scrie doar 15 zile simplu.

Asta inseamna calendaristice sau lucratoare?
Banuiesc ca e vorba de zile calendaristice pt ca practic eu sunt pers fizica eu traiesc si sambata si duminica si acest termen este stabilit pentru a ma proteja pe mine, pagubitul, nu pe firma de asigurari.

In cazul in cate sa zicem primesc banii in cont peste cateva zile, dar fara penalizarile aferente de 0.1% pe zi cum pot face sa primesc si acesti 0.1%? Sau cum pot anunta ca vreau acei 0.1% pe zi?
Răspuns la discuția termen solutionare dosar dauna
Ce urat... inseamna ca in maxim 3 luni primesti raspunsul si nu prea ai ce sa faci altceva.
Dar stii ce ai putea face totusi? La ce ai tu rca pe masina lovita? La unele firme se poate sa iti repare ei masina cu banii lor si apoi isi cer decontare de la firma vinovatului. Asta mi-a spus proprietarul celei de-a treia masini implicata in accidentul meu nu stiu exact cum sta treaba. Intereseaza-te la firma ta de asig
Răspuns la discuția Nemultumit de dauna totala
Poti sa-m dai mai multe detalii despre recarosare? Eu am intrebat la RAR si mi s-a spus ca trebuie neaparat sa skimb si motorul de pe cea veche pe cea noua. Si actele intr-adevar 600-1000 de lei. Daca as putea sa fac recarosare dar sa pastrez motorul de pe cea noua ar fi super. Asta ar insemna sa nu platesc taxa de poluare pentru doua motoare, daca voi folosi in continuare numai unul mi se pare corect, dar nu stiu cum e cu motorul