avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate cteodorescu1987@yahoo.com

Activitate cteodorescu1987@yahoo.com

Buna ziua,

Se poate face o declarație notariala in care sa stipulez faptul ca in imobilul proprietate personala a locuit un cuplu timp de 2 ani?

Le trebuie pentru statutul de rezident permanent in UK, si au nevoie de dovada faptului ca au locuit împreună la aceeasi adresa.

In afara actului de vânzări-cumpărare
care atesta faptul ca eu sunt proprietarul, mai trebuiesc aduse si alte acte?

Vă mulțumesc!
Buna ziua,

Va relatez pe scurt urmatoarea situatie.

Parintii mei, in timpul casatoriei lor, au construit o casa de vacanta in Judetul Dambovita, fara autorizatie de constructie pe terenul tatalui meu (acesta neavand cadastru si intabulare facuta, fiind o mostenire din partea tatalui lui, urmand a se face la un moment dat si actele pentru teren si casa).

In urma cu 2 ani, tatal meu a decedat, facand impreuna cu fratele si mama mea succesiunea pe bunurile tatalui meu, mama renuntand la mostenire/succesiune in favoarea noastra.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Daca se fac actele pe casa de vacanta din Judetul Dambovita, casa construita de ambii parinti in timpul casatoriei lor, mama mai are vreun drept de proprietate asupra ei, in conditiile in care a renuntat la succesiune/mostenire?

Va multumesc,
Buna ziua,

Am o nelamurire in ceea ce priveste un titlu de proprietate detinut de unchiul meu.

In urma unei succesiuni in instanta, un teren arabil a fost impartit in mod egal intre mama si fratele ei. Problema este ca mama ar dori sa isi vanda partea ei de teren, dar are nevoie de titlul de proprietate in original sau copie legalizata, dar se loveste de refuzul fratelui de a-i face o copie legalizata dupa acest act.

Ma puteti indruma de unde as putea face rost de acest titlu de proprietate sau de o copie a lui, intrucat de intelegere din partea fratelui mamei mele nu poate fi vorba?

Va multumesc
Buna ziua,

In urma.cu 4 ani, mama si matusa mea mi-au vandut prin act de vanzare-cumparare 2 terenuri extravilane.

Actul de proprietate al acestor proprietati, se afla in posesia unchiului meu ,figurand si el cu un teren.

La momentul semnarii actelor in urma cu 4 ani, am reusit sa fac o.copie legalizata dupa actul de proprietate pentru a putea face vanzarea lor.

In momentul de fata, doresc sa vand aceste terenuri, gasind si un cumparator dar se pune in.discutie iarasi o.copie legalizata dupa actul de proprietate, in acest moment fiind foarte greu sa fac rost de el.

Intrebarea mea era, daca ma duc la notarul unde am facut vanzarea - cumpararea acestor terenuri, el avand in arhiva si actul de proprietate in copie legalizata, imi poate face o copie dupa el?

Va multumesc!

Bună ziua,

In urma cu 1 luna, tatăl meu a decedat și se pune în discuție problema succesiunii.

Moștenitorii legali ai tatălui meu sunt eu, fratele și mama mea.

In ceea ce privește masa succesorală nu exista divergențe între noi, suntem de acord cu ceea ce prevede legea.

Întrebarea mea este daca aveți idee cam cat ar dura o succesiune prin instanta, întrucât am înțeles că, costurile sunt mai reduse decat la un notar.

Va mulțumesc anticipat


Eu nu mă refeream la cheltuielile aferente salariilor întrucât asociația după cum am menționat mai jos s-a constituit recent (acum 2 luni), deci nu poate fi vorba de salarii in perioada (ian-iulie) ci doar de cheltuielile ptr apă și consum electric pe spatiile comune.

Nemulțumirea a plecat de la faptul ca au fost repartizate cheltuielile pe nr de persoane și deși nu a locuit nimeni în apartament, noi am plătit pentru 2 persoane

In decembrie 2017 am devenit proprietarul unei garsoniere într-un ansamblu nou. Ne-am mutat efectiv în imobil 8 luni mai târziu (iulie 2018).

Asociația de proprietari recent înființată a afișat întreținerea pe luna in curs cu obligația de a plati apă și curentul pe spațiile comune din luna ianuarie până în prezent, practic de când am devenit proprietar până acum.

Întrebarea mea este daca este normal sa fim obligați să plătim aceste costuri, noi mutandu-ne in luna iulie, având si dovada că am locuit în altă parte, prin costurile de întreținere plus o foaie de la administrator că am locuit până în iulie.

Vă mulțumesc și aștept un răspuns din partea dvs.