Cum interpretez din punct de vedere juridic art 729 din codul civil la un ctr de 2 ore?
3)Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
contractul meu are 2 ore si un salariu brut de 900 lei. La momentul asta salariul net la un salariu minim de 1050 lei este de 785 lei pentru norma intreaga, dar fiind un contract de 2 ore minimul la acesta ar fi de 196 lei, deoarece el castiga lunar 678 lei (netul de la 900 lei brut) eu zic ca se poate face poprirea pana la maxim 1/2 din salariul net.
Multumesc
Buna ziua
Am o situatie in familie: el 29 de ani ea 14 ani jumatate. Intretin relatii intime (parintii stiu ca l-au primit pe baiat in casa si sa ramana sa doarma acolo). Se despart. Dupa cateva luni ea anunta ca e gravida si naste la 15 ani si tre luni. I-am propus paternitatea. Initial a fost de acord acum nu mai vrea spune ca merge la politie si il da in judecata pe baiat. Care pot fi consecintele? Multumesc.
Imi cer scuze. A fost pe Caps Lock. Nu se va mai repeta. :">:
CASS (SANATATEA ) ESTE OBLIGATORIE
CAS (PENSII) NU ESTE OBLIGATORIE DECAT DACA AVETI INCHEIAT CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA LA O ALTA SOCIETATE.
Multumesc pentru raspuns.
Plangerea este facuta pentru furt. Pentru ca a venit imediat luni o echipa care a luat declaratii, amprente etc.
Mai trebui sa fac si pentru altceva plangere la politie?
Buna dimineata
Am avut si eu urmatoarea problema: Am inchiriat un spatiu de la Home Design Mall (Dr Taberei). In luna august (mai precis 26.08.2008) a trebuit sa mutam locatia din biroul repartizat initial in alt birou, pe o alta aripa a cladirii, deoarece in locatia initiala se face reconsolidarea cladirii. Ni s-au dat pentru mutare niste muncitori de la o firma angajata de Home Design sa ne ajute la mutat. Acesti muncitori au fost cei care au si facut lucrari la locatia in care ne-am mutat. In weekendul 12-15 septembrie 2008 biroul a fost spart, hotii patrunzand pe fereastra (o fereastra termopan pe care au deschis-o cu surubelnita) in doua din birourile din aceasta aripa. Mentionez ca pe aceasta aripa sunt 5 birouri mutate din care 1 are alarma, al 2 am fost eu (de unde s-a luat un laptop, un internet mobil de la vodafone, si o suma de bani, mentionez ca laptopul avea o baza importanta de date contabile - eu fiind firma de contabilitate), din al 3 lea birou s-au furat 5 calculatoare desktop si 5 monitoare plate si 5 telefoane zapp, al patrulea birou nici macar nu s-au uitat pe geam (aici neexistand calculatoare), al cincilea birou la fel nu a fost vizat aici existand 2 calculatoare dar cu monitoare vechi. Faptul ca biroul 4 si 5 nu au fost vizate se stie sigur deoarece accesul la geam s-a facut pe o teava de gaze, in acel weekend a plouat si se vad urme decat in dreptul biroului 2 si 3. A venit politia, a luat amprente, noi tindem sa credem ca vinovati sunt muncitorii pentru ca ei stiau ce avem in birou, stiau ca nu este alarma sau un alt sistem de siguranta pe aceasta parte, accesul la geam se face prin curtea interioara care este plina de fiare deci a stiut cum si pe unde. Dar pana in prezent nu sunt probe, cei de la vodafone se misca in reluare pentru ca puteau face repede localizarea dupa acel internet mobil, etc.
Intrebarea mea este in legatura cu contractul: Cei de la paza nu sunt nici ei angajati ai Home Design Mall ci ca si muncitorii apartin de firme angajate de Home Design Mall. In contracul de locatiune este prevazut ca nu imi asigura bunurile din interior dar tot in contract scrie ca eu platest 2 euro /mp/luna + TVA pentru anumite servicii intre care este enumerat si "paza spatiilor comune". Prin aceasta fraza eu inteleg ca si curtea interioara este considerata spatiu comun de aceea daca era pazita hotii nu aveau acces la geamul meu. Mai ales ca si cei de la politie au spus ca au avut timp destul de au subtilizat din birouri, acestea fiind la etajul 1. Intrebarea este: Ii pot da in judecata pe cei cu care am facut contractul de locatiune pentru despagubire. Sa ma despagubeasca cu prejudiciul, cu banii pentru mutarea locatiei (deoarece am decis sa ma mut din nou din cauza acestor probleme) si niste despagubiri morale sa le zicem (deoarece eu muncesc acum destul de mult pentru refacerea a unei parti din baza de date pentru ca o parte nu mai poate fi recuperata deoarece inseamna munca foarte foarte multa si cum stiti in contabilitate exista termene fixe de depunere a anumitor situatii) Mai mentionez ca eu mai lucrez in locatie din anul 2007 si am prieteni care au birou aici de foarte multi ani (intradevar am fost cu totii pe aripa cealalta) si nu s-a intamplat niciodata nimic. Acolo fiind si alte conditii, ni se facea curatenie aici nu cu toate ca pentru acest serviciu platim, acolo exista camera la accesul pe scari aici nu, acolo exista o priveliste spre parcare, aici spre un morman de fiare si pubelele de gunoi etc. Deci nemultumiri sunt foarte multe.
Sper sa ma sfatuiti si daca este necesar pot trimite si poze.
Multumesc frumos.
Carmen Sandu
Daca ma poate ajuta cineva as ramane recunoscatoare:
1. Ce registre sunt necesare?
2. Ce documente emit la primirea unei sponsorizari? In ce scopuri pot folosii banii acestia?
3.Ce documente se intocmesc in momentul in care fac eu sponsorizari sau donatii?
4. Daca fac cursuri si incasez o taxa aceasta este considerata activitate economica? Ce emit numai chitanta? Fac si un contract? E vorba de bani incasati pentru cursuri de baschet.
5. Fondatorii primesc o remuneratie? Le dau dividende din activitatea economica? Le pot face contracte de munca?
Multumesc mult de tot.
Stiu asta. Si la art 67 scrie dar nu am gasit nicaieri la ce sector se plateste impozitul
:-/
Multumesc de raspuns. Asa ziceam si eu, dar ati gasit undeva vreo lege legat de acest lucru?
Pentru ghola: Imi cer scuze nu se va mai repeta.
Am urmatoarea situatie: Eu detin societatea X. Cumpar 80% din partile sociale ale socetatii Y iar 20% din aceeasi societate le cumpar ca persoana fizica. Societatea X este din sector 5 Societatea Y din sector 6. Eu ca si societatea X sunt obligata sa retin impozitul si sa il virez (Codul fisca art.67 alin 3 lit b). Intrebare: Ca persoana fizica ma obliga sa virez impozitul la sectorul de care apartin (in acest caz la sectorul 5), dar ca persoana juridica la ce sector virez impozitul? Care este baza legala? Eu zic ca trebui virat la sector 5 si sa declar in declaratia 100 la pozitia 16. Multumesc pentru ajutor.