avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate E.A87

Activitate E.A87

Vechimea locului de munca ii da angajatorului posibilitatea sa nu iti permita telemunca în vreme de pandemie?
Sunt angajat de 7 luni, iar acum angajatorul a luat decizia de a împărți echipa sa lucreze o parte o săptămână de la birou, iar cealaltă de acasa. Mie mi-au spus că nu am acest drept, deoarece nu am mai mult de 1 an. Mi se pare ca nu este egalitate si ca nu am dreptul la sanatate. Care este parerea voastră? Multumesc!
Buna ziua, din pacate, unii dintre noi, ajungem sa trece si prin asta. Prin urmare eu si sotia mea intenționăm să divorțat, dar există intrebarea partajului. In momentul acesta avem un credit pentru apartamentul în care locuim, iar eu dețin o firmă înființată înainte de căsătorie ce se ocupa cu comerț cu autoturisme si fiind unic asociat.
Bunurile de pe firma sunt expuse partajului? În cazul apartamentului cum se procedează, atât timp cât este un credit ipotecar?
Astept cu mare interes ajutorul vostru.

Cu stima!
Sunt interesat de a aplica pentru un leasing operational pentru sotia mea, dar ma inspaimanta anumite riscuri cum ar fi neplata unei rate in timp, poate duce la executarea bunului (autoturismului)?
De ce alte informatii trebuie sa tin cont inainte de semna un astfel de contract? Exista situatii in care compania de leasing poate ascunde anumite taxe si penalitati?

Astept cu interes un sfat cum pot alege cel mai bine produsul.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Andrei
Buna ziua,

Va scriu, deoarece avem o situație în familie și as vrea sa stiu cum pot proceda. Bunica soției mele are o casa undeva la tara (terenul a fost primit de la părinții bunici fără nici un act, iar impreuna cu sotul dânsei si-au construit o casă acolo - totul a fost posibil acum 70 de ani). Acum bunica doreste sa faca succesiunea, dar aceasta succesiune nu se poate face fără a avea carte funciara. Mentionez ca proprietatea este luată în evidență la primărie și se plătesc taxe, dar dânsa nu are nici un act de proprietate pe casa si teren. Ce trebuie sa fac sa pot rezolva această situație?

Astept cu mare interes ajutorul vostru.

Va multumesc anticipat,
Andrei Potlog
Buna seara, dat fiind situatia aceasta incertă a Pilonului 1 si 2 de pensie as vrea sa fiu lămurit de cineva ce se pricepe. Am Cand sunt in câmpul muncii am strâns ceva bănuți în Pilotul 2, deoarece tot primesc scrisori cu sumele respective. Cu noul act normativ ce se intampla? Aceasta suma strânsă se poate retrage? Pot renunta la acest pilon 2? Pot merge doar pe pilotul 1. Cu ce ma influențează pe mine?

Va multumesc nespus pentru lămuriri.

Cu stima,
Andrei