avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Activitate GeorgeMarafet

Activitate GeorgeMarafet

Răspuns la discuția Consumul de Cannabis
Nu sa dispus clasare, as vi fost înștiințat, și nici n am condus

POPA GHEORGHE a scris:

Trebuie sa va interesati de stadiul dosarului dvs., daca a fost clasat sau nu.
Daca ati condus fara dovada ati calcal legea in conditiile in care dosarul nu a fost inchis.

Va salut, din data de 29.10.2018 am fost oprit de un filtru de politie unde am fost acuzat ca am inhalat dintr o țigară cu marijuana, mi sa facut un test de saliva unde mi a ieșit pozitiv, după am fost dus la INML unde mi s au recoltat probe biologice sânge, urina, în data de 16.01.2019 am aflat rezultatul analizelor INML, find negative, 0 alcoolemie, de la aflarea analizelor am condus 3 luni cu dovada cu drept de conducere, după cele 3 luni n am mai făcut cerere pentru Prelungirea dovezi, iar de atunci a trecut 6 luni de când n am primit nimic sa mi ridic permisul, ma poate ajuta cineva va rog?
Discuție Alcoolemie 0,80
Va salut.
In data de 26.10.2018 am fost oprit de un filtru de poliție mi sa întocmit dosar penal pentru ca as fi consumat marijuana, am fost dus la INML mi sau recoltat probe sânge/urina mi au ieșit rezultatul analizelor (negative) alcoolemia a fost 0.00 de când am suflat im fiolă mi sa suspendat permisul de conducere mi sa dat o dovada fără drept de conducere, după ce rezultatul a ieșit negativ mi sa dat dreptul de circulație cu prelungirea din 30 in 30 zile, iar acum nu mi sa mai dat dovada cu drept de circulație am primit o citație prin care am fost înștiințat(numitul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care lege prevede obligativitatea deținerii permis de conducere de către o persoana care la momentul prelevări mostrelor biologice are o imbibație alcoolica de peste 0.80g/l pur in sânge) ce înseamnă asta?
Discuție Bună seara!
Bună seara! Am un dosar penal pe cauza cunsumuului de canabis, analizele de la INML mi au ieșit sunt negative, azi am făcut cerere de o dovada înlocuitoare pentru permisul de conducere. Pot primi o dovada cu drept de conducere?
Răspuns la discuția Salutare!
Atât am vrut sa inteleg ca sunt negative. Mulțumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Pentru determinarea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive se recoltează o mostră de sânge în cantitate de 15 ml si o mostră de urină în cantitate de cel puţin 20 ml. Daca in urma analizei se identifica prezenta substantelor psihoactive, se vor continua cercetarile si veti capata calitatea de suspect.
Nu am de unde sa stiu ce inseamna prescurtarile pe care le spuneti dvs.

Mulțumesc mult. Am uitat sa precizez mai sus când mi sa spus ca rezultatele sunt negativa cu excepția bbb ceva de genul a spus polițistul, și ca ar urma sa prezinte dosarul procurorului ce însemnând negativ cu excepția bb, asta ar înseamnă ceva odată ce acolo scrie clar negativ?
Și dacă as beneficia de o dovada înlocuitoare a permisului pana la soluționarea cauzei.

Ce anume nu intelegeti?

Scuzați-mă, dar sunt într o dilema, ma puteți ajuta sa înțeleg. Cu stima.

Daca rezultatele sunt negative, o sa se dispuna clasarea, cat timp dureaza nu va poate spune nimeni cu exactitate.

Mulțumesc mult. Am uitat sa precizez mai sus când mi sa spus ca rezultatele sunt negativa cu excepția bbb ceva de genul a spus polițistul, asta ar înseamnă ceva odată ce acolo scrie clar negativ?

Daca rezultatele sunt negative, o sa se dispuna clasarea, cat timp dureaza nu va poate spune nimeni cu exactitate.

Discuție Salutare!
Va salut, în data de 19 Octombrie 2018 am fost oprit de un filtru de politie unde am fost testat pentru alcool rezultatul a fost 00:00, după mai multe cercetări sii sa părut suspect unui polițist și am fost testat cu un aparat drug wipe 6 ( test saliva) rezultatul a fost pozitiv la canabis și mi s au recoltat probe biologice ( sânge și urina) după câteva luni mi am achitat analizele la INML, azi am fost la politia rutiera, mi au ieșit rezultatele (negative) polițistul mi a comunicat ca azi se va duce cu dosarul meu la procuror și ca o sa fiu sunat când o sa ma prezint din nou.
Întrebarea mea este, la ce ma pot aștepta acum la clasarea dosarului?
Cât ar mai dura pana la clasarea dosarului, la ce ma pot aștepta mai departe? Menționez ca eram la volan în momentul respectiv, iar am primit o dovada fără drept de circulație, am dreptul pentru o cerere de dovada pana la sfârșitul cercetărilor?
Răspuns la discuția Va salut!
Va mulțumesc mult pentru raspunsuri.

De principiu, sa fiti trimis in judecata, dar nu este exclusa nicio solutie de renuntare la up daca procurorul constată că nu există un interes public în urmărirea faptei.