Buna ziua!
Perioada lucrata intr-un alt stat membru UE (Italia) constituie vechime in munca (pentru calculul sporului de vechime in munca) la angajarea in Romania intr-o institutie publica?
Eu as pune intrebarea si invers , dar la cursurile universitare care copiaza dn lucrarile de licenta sau de disertatie fara a le cita , nu mai exista plagiat???....:-/
Buna ziua!
Lucrez intr-o institutie bugetara. Va prezint urmatoarea situatie. Un salariat al carui contract era suspendat conf art. 7 din Legea 4/1990 (deputat) pana la data de 15.12.2012 si-a exprimat dorinta de a-si inceta suspendarea si apoi contractul de munca cu acordul partilor (art. 55 lit. b din Codul muncii) incepand cu data de 2.04.2012, adica anterior incetarii de drept a suspendarii. S-au facut dispozitii pentru incetarea suspendarii si a contractului de munca, deci postul s-a vacantat. Pe acest post, exista o salariata cu contract de munca pe durata determinata, contract care a fost si el suspendat conf art 33 din OUG 189/2008 (director interimar) pana la data de 2.04.2012, urmand ca de la aceasta data sa se prelungeasca suspendarea cu inca 6 luni conf art. 25 din Legea 284/2010. Avand in vedere ca salariata avea contract de munca cu durata determinata, este posibil sa incetam suspendarea cu data de 2.04.2012, apoi sa modificam durata contractului din durata determinata in durata nedeterminata tot pe data de 2.04.2012 si, in final, sa reluam suspendarea de la data de 2.04.2012 pe o perioada de 6 luni? Avand in vedere ca suntem institutie bugetara, este neaparata nevoie sa organizam concurs pentru postul vacantat in urma plecarii domnului deputat sau putem doar modifica durata contractului din determinata in nedeterminata tinand seama ca salariata a lucrat efectiv ani buni pe acel post?
In speranta ca voi obtine un raspuns si ca am reusit sa ma fac inteleasa, va multumesc anticipat.
Buna ziua. Lucrez intr-o institutie bugetara si am urmatoarea situatie. Un salariat care in urma cu 6 luni a suferit un accident de masina si care in toata aceasta perioada a adus concedii medicale, s-a prezentat la munca pe data de 9.02.2009 cu o scrisoare medicala in care era trecut un diagnostic si recomandarea de diminuare a programului de lucru de la 8 ore la 4 ore/zi. L-am trimis la medicul de medicina muncii cu care lucreaza institutia noastra. Intrebarea mea este daca ii pot reduce programul de lucru de la 8 ore la 4 ore in baza documentelor pe care le voi primi de la medicina muncii si ce alt articol din codul muncii ar trebui sa invoc in actul aditional pe care il voi intocmi? Este suficient art. 41 alin 1? Mai sunt necesare alte hartii in afara actului aditional la contract? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna dimineata. Potrivit HG 1768/2005, carnetele de munca trebuie predate Casei de Pensii in vederea preluarii din carnetele de munca a datelor privind perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001. Pentru aceasta, dupa ultima inregistrare, se certifica exactitatea datelor inregistrate in unitate. Intrebarea mea este daca este de ajuns semnatura inspectorului resurse umane sau este necesara si semnatura directorului unitatii. Va multumesc anticipat pentru raspuns.