avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate maneanicoleta2006

Activitate maneanicoleta2006

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti parerea dv.

Luna trecuta, in septembrie, d-na contabil a omis sa-mi scoata din statul de plata gradatia de merit, care a incetat incepand cu 1 septembrie. M-am autosesizat si am anuntat-o ca am primit bani in plus si ca vreau sa returnez banii imediat. D-na contabil a refuzat, spunandu-mi ca nu e posibil si ca luna urmatoare imi va retine acesti bani, tot pe statul de plata.

Deci, din neglijenta ei, am primit in plus 422 de lei, in septembrie. In octombrie, mi-a retinut 580 de lei. E corect, oameni buni? Pentru neglijenta ei, tot eu platesc??? Sfatuiti-ma, va rog, ce sa fac?
Pot sa atasez fluturasii de salariu?

Va multumesc
Multumesc pentru interventie!
Erau prevazute la CCM la nivelul unitatii de invatamant si alti 2 pensionari au primit salariile, numai neu nu.
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat potrivit siruatiei mele.

Am lucrat ca personal auxiliar intr-o unitate de invatamant si, la iesirea la pensie pentru limita de varsta, trebuia sa primesc 3 salarii compensatorii. Am intocmit cererea catre contabilul sef al scolii dar acesta refuza sa-mi dea un raspuns.

Mentionez ca am iesit la pensie incepand cu data de 11. 11. 2009.

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa-mi recuperez banii?

Multumesc
Lucrez in invatamant si perioada pt care am obtinut majorarea salariului este de la 1 oct 2008 pana la 31 dec 2010.. Multumesc pentru interventie.
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un articol de lege conf. caruia salariul cu majorarile obtinute in instanta se scriu in cartea de munca.

Mai clar, am obtinut o hotarare irevocabila pt majorarea salariului conf. L 221/2008, iar secretara refuza operarea in cartea de munca, motivand ca mai intai sa primesc banii, apoi opereaza in carnet.

Ce e de facut, va rog?
Imi poate raspunde cineva, va rog?

Am primit informatii ca totusi, e legal ca angajatorul sa retina 1/2 din salariu net. Altii spun ca e ilegal.

Am mai intrebat si anterior: pot sa fac plangere penala si daca pot, cui adresez plangerea ?

Multumesc frumos pt eventualele interventii.
Ii voi actiona in judecata, dar cand imi voi recupera banii?

Pot sa fac plangere penala pt abuz in serviciu?
Buna ziua!

Supun atentiei dv. urmatoarea problema:

Lucrez in invatamant si pt ca nu mi s-au retinut cei 25% din indemnizatia pe concediu pt lunile iulie si august, consiliul de administratie al scolii a decis ca in lunile octombrie si noiembrie sa ne retina 25% ai lui Boc, si inca 25% restantele pentru lunile de concediu. Deci, retinere 50% din salariu.

E legal? Are consiliul de administratie putere mai mare decat o lege care precizeaza ca popririle nu pot fi mai mari de 1/3 din salariu?

Ce ma sfatuiti ?Ce masuri pot sa iau inainte de a mi se retine 50% din salariu?

Mii de multumiri.
Buna ziua tuturor celor care ne "lumineaza" pe noi, cei nepriceputi.

Va rog sa ma sfatuiti cum pot sa intru in posesia banilor pe care i-am castigat printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Boc a dat o ordonanta conform careia banii ii recuperez esalonat, in 3 ani.

Totusi, am inteles ca mai simplu ar fi sa apelez la un executor judecatoresc ?
Cu ajutorul executorului imi pot recupera banii mai repede?

Multumesc.