avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate Emilstoian92

Activitate Emilstoian92

Daca un administrator de bloc atribuie un contract unei firme de casa ca sa spun asa fara licitație este infracțiune penală sau contravenție? Ma refer la o firma de lifturi. Multumesc!


Cornel Vasile a scris:

In ce an s-a intamplat fapta?

Pe data de 10-01-2024
Buna ziua. Eu lucrez ca agent de securitate la un spital din Focsani. In urma declanșării epidemiei de gripa si covid in spital a fost restricționat numărul de vizitatori si apartinatori. Am fost amenințat de un apartinator că-mi va face cutare si cutare . Ma refer la amenințări privind integritatea mea fizica. Dar ce este mai grav acesta a sarit la bătaie fara nici un motiv întemeiat fiind surprins pe camerele de luat vederi. Menționez ca eram in timpul serviciului si in uniformă de agent. Ce trebuie sa fac?
Vreau opinia unui avocat. Ce este de făcut în această situație juridic vorbind. Am spus că vreau să mă căsătoresc cu mama copilului.
Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește cu mama sa in apartamentul meu proprietate personala. Doar că minorul se poarta cu mine foarte urit (umilințe,jigniri ba chiar violenta verbală și chiar fizica). Urmează să mă căsătoresc cu mama sa. Minorul a fost încredințat mamei cu hotărîre judecătorească.
Întrebarea este dacă pot cere evacuarea minorului fara implicarea mamei? Știu că sună stupid întrebarea deoarece mama este mama. Custodia acestuia este comuna și din partea tatălui. Menționez că nu ia-m făcut nici un fel de mutație.
Eu am fost condamnat in 1998 la 6 luni de inchisoare cu executare din care am executat 4 luni. De atunci nu am mai savirsit nici o infractiune. Reabilitarea de drept nu a intervenit. Abia acum in 2019 am depus cerere la judecatorie pentru reabilitare. Procurorul si judecatorul au admis cererea mea. Dar inca nu am primit nici o hotarire. Intrebare:judecatoria sesiseaza poltia despre aceasta reabilitare sau trbuie sa-mi soseasca acasa hotarirea judecatoreasca cu care sa ma duc la politie sa stearga cazierul? Va multumesc.
Am făcut mai multe credite de împrumut cu buletinul după cum urmeaza:în 2006 la flanco prin cetele,în 2007 la tbi, în 2008 la reiffaissen bank. Sîntem în 2018 si o firmă de recuperări încearcă să pretindă plata acestor credite către ea. Vreau sa stiu daca după atîția ani a intervenit prescripție. Mentionez ca am primit numeroase notificări si donații de la această firmă de recuperari(eos-ksi romania) cît si de la un executor judecătoresc dar pe hîrtiile trimise nu am vazut nici un nr de înregistrare si nici un ordin judecătoresc de executare silită cu ștampila de la un tribunal. Executorii mia comunicat ca a avut loc un proces cu ușile închise în care sa-r fi decis executarea mea silită. Nu am primit de la nici un tribunal o astfel de hotărîre judecătorească de executare silită.