avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate Ruxandra2204

Activitate Ruxandra2204

Răspuns la discuția Accident rutier fără asigurare
Nu am solicitat în scris. Am vorbit doar cu polițistul care se ocupa de caz și a zis ca nu are ce sa fac. Solicitarea în scris către cine se face ? Încă nu s-a deschis Dosar sau proces, nu s-a stabilit un procuror care se se ocupe de caz . Ar trebui sa începem noi aceste proceduri ? Sa ne luam un avocat? Mulțumesc
Bună ziua. Sunt victima unui accident de mașină alături de soț și copil 3 ani. Vinovatul nu are asigurare RCA nici casco, a fost găsit și cu alcoolemie și fuga de la locul accidentului. Am 2 întrebări. În ziua accidentului după constatarea celor din ambulanta am scăpat cu răni ușoare toți trei, eu și soțul refuzând transportul la spital imediat acceptând doar pt copil investigații suplimentare și transport de urgenta pe loc la pediatrie. Cei de la ambulanta au zis ca putem merge a doua zi și noi (eu și sotul) pentru investigari și nu sunt probleme. Încercăm sa recuperam daune materiale și morale în urma accidentului dar de la inml ni s a spus ca politia trebuie sa facă adresa către ei prin care se emit certificate medico legale. Politia refuza acest lucru cu scuza ca nu avem nimic și nu am pățit nimic și ca în ziua accidentului am refuzat transportul la spital cu ambulanta ( eu am ales sa fiu însoțitor pt copil iar soțul soțul rămas la locul accidentului pt constatare cu politia). Care este cadrul legal prin care putem obține aceste certificate medico legale măcar pentru copil. A doua întrebare. Se poate da în judecata vinovatul accidentului pentru daune morale și materiale ? Menționez ca încercăm momentan analiza dosarului de dauna prin cei de la BAAR. MULTUMESC
Buna ziua. Este urmatoarea situatie. A fost emis un ordin de protectie pentru 5 zile impotriva inculpatului . Dupa cele 5 zile, instanta de judecata analizand dosarul a prelungit ordinul pentru inca 5 luni (automat, fara prezenta in sala de judecata si fara cerere sau declaratie de prelungire a ordinului din partea reclamantei) . Daca in cele 5 luni de zile, se doreste revocarea ordinului de protectie, cine va face cererea de revocare ? Reclamanta a facut cerere dar a fost respinsa de judecatorie pe motiv : "se anuleaza cererea de chemare privind revocarea ordinului de protecţie formulată de reclamanta in contradictoriu cu pârâtul ca fiind introdusa de o persoană fără calitate procesual activa." Cine are aceasta calitate de a face revocare? Multumesc. Mentionez ca persoanele sunt sot si sotie.
Discuție Legea 19/2020
A aparut vreo modificare privind legea 19/2020 pt parintii care au copii inscrisi la crese si acestea raman inchise ? Se poate prelungi perioada de indemnizatie cu 75 % pentru parinti ? Cum se procedeaza cu parintii care trebuie sa se intoarca la munca din 12 iunie ? Care e baza legala pentru a prelungi perioada de plata cu 75 % ? Multumesc
Discuție Reclamatie
unde se reclama faptul ca la locul de munca nu se poarta masca si nu se respecta distantarea sociala obligatorie. ? Cei care poarta sunt pusi in pericol de ceilalti care refuza. Se poate reclama undeva sa vina sa verifice institutia ?
Discuție Legea 19/2020
Buna ziua. Daca eu, mama de copil 2 ani lucrez, si sotul a fost in indemnizatie de copil pana la 2 ani prelungita automat pe perioada de urgenta, dupa perioada de urgenta poate sa solicite acordarea de indemnizatie 75% conform legii 19/2020 ? Si sa ramana acasa pana pe 12 iunie cat sunt institutiile de invatamant inchise ? Copilul este inscris la cresa . Trebuie sa solicite angajatorului sau cum se procedeaza ? Multumesc.
Daca ai deja un credit prima casa , este posibil sa iti iei alt imobil tot cu credit prima casa ? Cum scapi de primul credit ? Daca au trecut 5 ani de la achizitia primului imobil, poti sa il vinzi si sa iti cumperi altul tot cu credit prima casa ?
Răspuns la discuția Salarizare
Se poate reclama la itm chestia vu recuperarea orelor.asa la fiecare zi libera se recupereaza ore care de fapt ti se cuvin tie ca angajat ...
Discuție Salarizare
Este obligatorie inamanarea fluturasului de salariu angajatului ? Este legal sa se perceapa o ora de munca ce va fi recuperata din concediul de odihna legal ? Adica pentru fiecare zi de co angajatorul percepe o ora ce va trebui recuperata
Pentru ca norma de munca e de 9 ore pe zi si co se considera 8 ore pe zi. Imi iau 10 zile co legal si cand ma intorc trebuie sa recuperez 10 ore.. E normal si legal asa ceva ? Multumesc