se poate radia o masina cu talonul retinut pt lipsa de ITP daca nici ITP-ul nu il trece?
multumesc
Care sunt riscurile cumpararii unei case pe terenul care este in diviziune cu un vecin? poate el la un moment dat sa zica " asta e casa mea" ?
Exista riscuri de a pierde un imobil cumparat daca vanzatorul imobilului este nevoit sa apeleze la uzucapiune si sa dea mortu in judecata? Cum pot sa ma asigur ca nu isi revendica dreptul vanzatorul in 30 de ani?
Am fost chemat urgent sa semnez notificarea de preaviz, dar fara sa am de ales. Mi s-a spus la telefon ca ori ca vin ori ca nu vin, notificarea va fi transmisa si ca nu am de ales altceva decat sa semnez. A fost mare presiune la telefon, s-a inregistrat automat, dar efectiv nu am avut de ales.
Acuma, eu ma simt nedreptatit din cauza ca eu pierd totul si ei pierd o pozitie care a fost dizolvata, pozitia de Programator ajutor, pozitie cu care oricum aveam de a face putin in timpul in care am lucrat (dadeam anumite rapoarte catre programatori, dar eu ma ocupam de solutii helpdesk in mare parte) Mentionez faptul ca am lucrat 5 luni de zile, dupa care au urmat 4 luni de zile in care asteptam sa imi gaseasca alt proiect.
Acuma, credeti ca s-ar merita sa apelez la consultanta si ce mai este necesar, mai pot oare rezolva ceva, doar din cauza ca pe ei nu ii dezavantajeaza atat de mult sa desfinteze o pozitie cu care oricum nu aveam mare legatura? In CV nu am precizat nimica de programare, nici ca as avea experienta nici pregatire.
Acuma, daca nu s-ar merita, as prefera sa am grija de banuti pana imi gasesc ceva si sa nu pierd timp si bani.
Multumesc,
M-a chemat angajatorul sa semnez notificarea de preaviz. Am cerut inca o zi, si a pus presiune pe mine ca sa merg sa o semnez.
Mi-a spus ca pozitia pe care sunt se desface si ca e totul legal ce fac ei. Si ca si daca nu semnez notificarea de preaviz, ea urmeaza sa fie trimisa in posta si se incep demersurile pentru terminarea contractului.
Intrebarea mea este: Ce alta varianta mai am, in cazul in care se desfinteaza pozitia pe care sunt, alta decat sa semnez notificarea de preaviz?
Multumesc mult
Multumesc frumos pentru raspuns, intr-adevar, cred ca este o idee buna sa consult un avocat impreuna cu contractul.
Buna ziua,
Urmeaza sa fiu concediat ( cred ) ilegal
In aprilie 2020 am parasit Sibiu impreuna cu un loc de munca bine platit, pentru bucuresti cu un loc de munca si mai bine platit in domeniul IT. Nu mi-a fost alocat bonus de relocare, am venit de bunavoie.
Incepand cu luna septembrie 2020, clientul firmei la care am fost angajat, a cerut sa fiu transferat de pe proiect fara a primi o atentionare scrisa, oficiala. Iar de atunci, nu mi-a fost gasit un alt proiect, asa ca am ramas pe "banca de rezerva"
Azi am avut o discutie neoficiala cu o persoana din management, care mi-a spus ca normal nu se spune asa ceva, dar el e baiat bun si imi spune pe la spatele celor mai sus ca el, ca am doua variante din care sa castig:
1. Sa imi dau demisia de buna voie si sa plec fara sa fie mentionat in nu mai tin minte ce document la care ar avea access alti angajotori, faptul ca am fost dat afara. Si asta fara motiv. Atat in scris fara motiv cat si oficial. ( nu mai tin minte despre ce act vorbea, posibil cartea de munca)? dar din cate stiu, acolo nu scrie acest lucru.
2. Sa ies in "castig" si sa cer 2 salarii compensatorii si sa plec pe urma de buna voie. Din discutia avuta, reiese faptul ca nu sunt in mod oficial 2 salarii compensatorii, dar el e baiat bun si vrea sa ma educe ceva bun. Eu tin minte ca am dreptul la 6 salarii minim
Intrebarea mea este: mi se pare, sau incearca angajatorul sa ma ia de fraier si sa ma incurajeze spre a cere 2 salarii si a termina contractul de munca, chiar daca stie ca as avea dreptul la mai mult?
Alta intrebare, ce m-ati sfatui sa fac in acest caz, in asa fel incat sa ies cat mai bine din aceasta situatie. Luand in calcul lucrurile de mai sus.
Pot refuza a cere acele doua salarii, iar sa ia ei decizia de a ma concedia fara acordul meu, iar pe urma sa merg mai departe in instanta? As avea sanse sa fac ceva banuti, sau nu merita tot efortul?
Multumesc mult,
Buna ziua,
As dori sa stiu daca as avea poprire pe conturi daca as fi angajat in afara Romaniei.
Motivul fiind ca am fost girant la un credit.
Multumesc
Buna ziua,
In urma cu cativa ani am ajutat o persoana ca sa isi scoata un credit de la banca.
In ultimii doi ani persoana respectiva nu si-a platit ratele, chiar daca ii scriam in continuu pe Fabook si prin mesaje ca sa isi plateasca ratele pentru ca imi vin scrisori in posta. Mereu spunea ca va fi ok si ca nu are ce sa mi se intample. Lucru care bineinteles nu l-am crezut dar am lasat totul asa ca am zis ca nu au ce sa imi ia.
Doar ca la sfarsitul anului trecut mi-am cumparat o masina, iar acuma mi-a trimis un birou executoresc o scrisoare prin care mentioneaza ca masina o sa imi fie luata silit de catre ei.
Am si poprire pe conturile de persoana fizica din acelasi motiv la momentul de fata.
Ma gandesc ca sa o vand sau sa o transfer pe un alt nume nu ma ajuta din cauza ca am nevoie de fiscal.
Ce solutii as avea?
Multumesc