avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate abraxaint

Activitate abraxaint

Buna ziua,

Referitor la inventarierea anuala in cadrul unei companii in care inventarierea nu se poate face prin metode de identificare electronică (de exemplu: cititor de cod de bare etc.), se face prin numarare manual, inventarele pot fi listate in format electronic sau este obligatoriu sa fie scrise de mana pe formulare tipizate? Multumesc!
Discuție Legea 283/2022
Buna ziua,
Pentru intocmirea noilor cim-uri, angajatorii sunt obligați să țină seama de noile elemente introduse de Legea nr. 283/2022.
Ce se intampla cu cele in desfasurare? Trebuie intocmit act aditional pentru fiecare cim existent, in care sa fie cuprinse toate aceste modificari?
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un cod cor pentru incadrarea unui muncitor necalificat angajat in industria de prelucrarea lemnului.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care un angajat a efectuat toate zilelel de co la care avea dreptul si are nevoie de zi libera este acceptata acordarea zilei in avans în contul prestării de către salariat a orelor suplimentare în următoarele 12 luni, tinand cont ca nu se restrange activitatea firmei. In caz ca nu, ce solutii am avea la indemana in afara de concediu fara plata. Multumesc!
Multumesc !
Buna ziua,
In situatia incetarii cim prin demisie, daca salariatul a plecat din unitate ulterior efectuării concediului de odihnă pe anul în curs, indemnizația pentru zilele de concediu aferente perioadei nelucrate se poate retine din lichidare de la persoana în cauză?
Art. 169 din Codul muncii prevede ca retinerile se fac doar in baza unei hotarari judecatoresti.
Concret, in situatia mea in care suma datorata depaseste restul de plata, eu pot sa nu ii mai platesc nimic, sau trebuie sa ii virez lichidarea , iar el, daca este de buna credinta sa imi plateasca sumele necuvenite?
Multumesc!
Buna ziua,
Angajatii firmei noastre cu progr de lucru de luni pana vineri, nu presteaza decat ocazional, munca in zilele de repaus saptamanal, platita cu spor de 100 % ( nu depasim cele maxim 48 h /sapt. Este problema daca nu acordam zi libera ? si nu respectam cele 48 h de repaus in saptamana respectiva? )
Cum procedam pentru compensarea zilei lucrate sambata? trebuie sa acordam o zi libera si sa si platim sporul de 100%? Daca ziua libera este in alta luna, sporul se plateste in luna cand se preseteza munca sau cand se compenseaza cu liber platit?
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul in care firma noastra a adoptat masura Kurzarbeit cu reducerea programului cu 50% si acum se doreste trecerea la noua masura cu 80%. . Cum se opereaza in Revisal? Multumesc!