avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate ambra0

Activitate ambra0

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va sfatuiesc sa ajungeti la licitatie ca s-ar putea sa luati mult mai putini bani decat in cazul in care ati incerca sa-l vindeti de comun acord , cautand un potential cumparator.
Chiar nu stie nici un contabil cum trebuie procedat? Un contract scris intre parti ( persoana fizica in clitate de vanzator si administratorul firmei) ar putea fi inregistrat in contabilitate?
Cum se poate cumpara pe firma o componenta folosita de calculator de pe un sit de vanzari atunci cand vazatorul este persoana fizica?
Nu inteleg pentru ce ati primit 4 puncte de penalizare. Ati fost ambele parti la politie pentru constatare?
Daca persoana a carei masina ati lovit-o nu merge la politie, nu poti pati nimic. Si eu am dat cu spatele sa ies din parcare ( eram parcat intre alte masini) si am atins usor aripa fata a cuiva care trecea pe drum. M-am dat jos, dar doamna nu voia sa stea de vorba cu mine. M-a facut cu ou si otet. Eu mi-am cerut scuze si i-am spus sa mergem la constatare. Ea a urcat in masina si a plecat in tromba. Eu m-am dus dupa amiaza la politie - serviciul tamponari - unde am dat o declaratie cu cele intamplate. Mi s-a spus ca voi fi anuntat cand vine celalalt conducator auto. Nici pana azi nu am fost anuntat :) - au trecut 2 ani.
Dupa parerea mea sunteti vinovat:
Ati afirmat " Autoveiculul aflat în spatele meu, ......., a oprit pentru a-mi permite manevra" Pai ce ati fi vrut sa faca un conducator auto care are in fata sa o masina care opreste? nu sa-l depaseasca? Apoi tot dumneavoastra spuneti ca "acroșând autoturismul marca VW, la a cărui volan mă aflam, cu partea din spate, zona roții, în partea laterală din fată, stânga" Cam cum vedeti dumneavoastra posibilitatea ca cineva sa va acroseze cu partea din spate a masinii partea din fata a masinii dumneavoastra? Este clar ca dumneavoastra l-ati lovit in parte din spate incercand sa virati stanga dupa ce el a depasit masina dumneavoastra ajungand cu spatele in dreptul aripii fata a masinii pe care o conduceati. Ati spus " întrucât nu am observat semnalizarea unei intenții de depășire" Daca nu ati obsevat, nu insemna automat ca nu a semnalizat. Poate sa insemne numai ca nu ati fost suficient de atent.
Răspuns la discuția In cat timp se prescrie o datorie

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

.....
Datoria s-a prescris prin 5 ani care au inceput sa curga de la 01.01.al anului urmator .....

Multumesc de raspuns.
Pentru argumentatie puteti numi legea si articolul din lege care stipuleaza acest lucru? Este valabila si pentru taxa de regularizare de la insp. de stat pentru const.? Termenul de 5 ani curge de la 01.01 al anului urmator al certificatului de dare in folosinta?... pentru ca aici sunt penalitati pe zi de intarziere pentru cota de 0,7%
Buna ziua
Am o intrebare referitoare la prescrierea unei datorii la stat.
Daca acum 12 ani am avut obligatia de plata a unei taxe locale la bugetul primariei (taxa de regularizare autorizatie de constructie) si nu a fost platita nici pana acum, ( ne fiind somat niciodata,dar am constatat eu ca am omis aceasta plata) se poate teoretic solicita vreodata acesta plata ? Exista perioada de prescriptie? S-ar putea datora si majorari? daca da, pe ce perioada?
Multumesc.