avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate calinn_g

Activitate calinn_g

Daca cheltuielile pt reparatii, curent, lift, etc. sunt impartite pe scari, vi se pare normal ca veniturile din spatii inchiriate care tin doar de o singura scara sa se imparta la toate scarile?

ynocentta a scris:

elga50 a scris:


chiria ar trebui repartizata scarii respective.



@elga

Ne-am confruntat acum vreo 2 ani cu un control de la primarie taman pe speta utilizarii chiriei
Intr-o asociatie de proprietari,formata din 4 scari,exista inchiriate spatii parti comune-interioare si exterioare
La una din scari s-a incheiat contract de inchiriere pentru tabloul aparatura operator national telefonie
Ulterior suma rezultata din chiria acumulata,s-a decis de catre comitetul executiv sa se utilizeze exclusiv pentru realizarea de reparatii la acea scara
Bineinteles ca in orice asociatie ,mai exista "gica contra" care au contestat utilizarea banilor numai in folosul scarii care detinea inchiriat spatiul
Serviciul din primarie ,in urma controlului a precizatca sumele rezultate din inchirierea parti comune se utilizeaza de catre asociatia de proprietari care este parte in contract,respectiv nu scara de imobil este parte


Fac parte dintr-o asociatie de proprietari care administreaza 6 scari ale aceluiasi bloc. Pe terasa scarii in care locuiesc s-au amplasat niste antene de semnal telefonie mobila in urma cu cativa ani. Amplasarea acestora s-a facut cu respectarea tuturor prevederilor legale, cu consultarea proprietarilor din scara unde locuiesc si cu semnatura acestora (eu locuind chiar la ultimul etaj). Veniturile din chirie sunt incasate de asociatie si folosite pentru reparatiile spatiilor comune din scara unde sunt amplasate antenele. Problema e urmatoarea: acum proprietarii din celelalte 5 scari doresc sa beneficieze si ei de o parte din chirie. As dori sa stiu, din pdv legal, daca au acest drept sau daca de veniturile din inchirierea spatiilor comune unei scari beneficiaza exclusiv proprietarii din acea scara.
Multumesc anticipat!
Am fost contactat telefonic de un agent de la sectia locala de politie cum ca ar avea nevoie de niste informatii legate de o vizita pe care am facut-o unui detinut la penitenciar acum 8 ani. Aparent, CNP-ul meu apare in lista de vizite sau in registrul lor de acolo. Problema e ca nu am avut niciodata de a face cu niciun detinut si in niciun caz nu am vizitat vreodata pe cineva la vreun penitenciar. A ramas ca agentul va verifica din nou datele, dar spunea ca nu prea are cum sa fi inregistrat gresit cei de la penitenciar CNP-ul. In caz ca ei verifica si insista ca datele sunt corecte, ce ar trebui sa fac mai departe? Declaratie scrisa la sectie? Plangere pentru fals privind identitatea? Mentionez ca inca nu cunosc detalii concrete despre ce informatii asteapta de la mine.
Răspuns la discuția 2.10 alcool in sange
Daca te gandesti mai bine, nici macar n-ai baut alcool. Hai, mai taie putin din ea, ca e prea gogonata.

geo_host a scris:

deaia m-am mirat si eu
si bausem 2 pahare de vin
si in rest cola


Recunosc ca nu sunt f. informat pe subiect, deci posibil sa ma panichez mai mult decat trebuie. Din ce am mai citit, e nevoie de o expunere destul de indelungata la acele particule ca sa apara probleme serioase. Totusi, daca exista anumite norme si prevederi, iar aceste lucrari sunt facute de catre primarie mi s-ar parea normal sa se tina cont de acestea. Stiind totusi cine e primar in Iasi, nu ma mai mira nimic.
Din pacate si din neatentie nu am fost inspirat sa filmez cand i-am vazut demoland la blocul vecin, plecam la munca dimineata si ma grabeam. Pe drum mi-am dat seama ce prostie am facut ca nu am stat 30 de secunde sa filmez. Astept sa vad la scarile alaturate daca se apuca si acolo si cu siguranta voi filma, de pe blocul meu se vede perfect tot ce fac ei. Am vb deja si cu un prieten care are o drona profesionala, ii filmez ca la Hollywood pe baieti.

Multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua, locuiesc la etajul 8 (ultimul) al unui bloc din Iasi acoperit cu pod cu placi de azbest. La ultima sedinta a asociatiei de proprietari am fost informati ca primaria va incepe demolarea tuturor podurilor neautorizate de acest tip. Podul de deasupra apartamentului meu nu are autorizatie. Nu am nicio problema cu demolarea, avand in vedere ca nu l-am construit eu (ci fostul proprietar) si mai ales cunoscand cat de periculos e azbestul pt sanatate. Problema mea e ca primaria deja a inceput sa demoleze poduri de pe blocurile de 4 etaje din apropiere si mi se pare ca fac asta intr-un mod total inadecvat. Concret, vad niste baieti cu ciocane care sparg placile in mii de bucatele si nici macar nu poarta masti de protectie. Daca ei aleg sa poarte sau nu masti e problema lor, dar eu nu vreau sa imi darame la fel podul de deasupra mea si sa imprastie o gramada de particule fine in aer si care se vor depune cu siguranta pe suprafete si vor fi purtate de vant saptamani de zile probabil dupa ce termina ei.
Ce pot face sa ma asigur ca demoleaza adecvat aceste poduri, fara sa ne puna pe toti din zona in pericol?
Bună ziua, as avea 2 nelămuriri legate de continuitatea în munca. Menționez ca voi avea o perioada de circa 3 săptămâni libere între 2 joburi (ultima zi la actualul loc de munca va fi la sfârșitul lui martie, prima la noul loc de munca după jumătatea lui aprilie).
1. Ma afectează aceasta perioada de discontinuitate cumva la pensie? Dacă da, care sunt efectele? Pot cumpăra cele 3 săptămâni ca să nu apară ca perioada în care nu am cotizat pt pensie?
2. Voi rămâne neasigurat medical în cele 3 săptămâni sau exista o "perioada de grație" după încetarea muncii în care sa fiu asigurat în continuare? Citisem pe undeva pe net ca 3 luni după încetarea contractului ramai asigurat, dar nu am încredere pt ca era un blog obișnuit.
Va mulțumesc!
Ați putea să imi dați și baza legala pentru afirmația conform căreia sunt folosite doar pt scara care deține spațiul închiriat? M-ar ajuta foarte mult sa argumentez problema în AG. Din ce am citit eu în L196 am gasit doar ca veniturile respective merg în fondul de reparații al asociației, fără nicio referință cu privire la cum se împart și cine beneficiază de acele venituri. Prin urmare am presupus ca sunt folosite pt toate scările, dar dacă spuneți ca exista alte argumente legale care impun cheltuirea banilor doar în scara de care aparține spațiul, v-as multumi mult dacă mi-ați spune legea/articolul care reglementează acest aspect.

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 sumele rezultate din inchirierea partii comune de condominiu se depoziteaza in fondul de reparatii si in speta sunt folosite pentru executarea de reparatii strict la scara unde exista spatiul inchiriat

Intr-o asociație de proprietari a unui bloc cu mai multe scari, veniturile din închirierea unui spațiu comun aferent unei singure scari (sa zicem un uscator la ultimul etaj al scarii A) vor reveni ca fond de reparații doar pt scara respectiva sau este fond comun pentru toate scările? Legea 196/2018 cumva nu mi se pare foarte clară în acest aspect, întrucât la capitolul "Veniturile asociație..." menționează ca aceste venituri merg în fondul de reparații al asociației, deci pare sa sugereze ca ar beneficia și celelalte scari. Pe de alta parte, dacă acel uscator din exemplul meu este delimitat ca aparținând ca spațiu comun doar scarii A, de ce ar trebui sa beneficieze toate scările de acele venituri? Aștept păreri din partea celor mult mai în tema decât mine. Mulțumesc, cu respect!