avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate calinn_g

Activitate calinn_g

Am fost contactat telefonic de un agent de la sectia locala de politie cum ca ar avea nevoie de niste informatii legate de o vizita pe care am facut-o unui detinut la penitenciar acum 8 ani. Aparent, CNP-ul meu apare in lista de vizite sau in registrul lor de acolo. Problema e ca nu am avut niciodata de a face cu niciun detinut si in niciun caz nu am vizitat vreodata pe cineva la vreun penitenciar. A ramas ca agentul va verifica din nou datele, dar spunea ca nu prea are cum sa fi inregistrat gresit cei de la penitenciar CNP-ul. In caz ca ei verifica si insista ca datele sunt corecte, ce ar trebui sa fac mai departe? Declaratie scrisa la sectie? Plangere pentru fals privind identitatea? Mentionez ca inca nu cunosc detalii concrete despre ce informatii asteapta de la mine.
Răspuns la discuția 2.10 alcool in sange
Daca te gandesti mai bine, nici macar n-ai baut alcool. Hai, mai taie putin din ea, ca e prea gogonata.

geo_host a scris:

deaia m-am mirat si eu
si bausem 2 pahare de vin
si in rest cola


Recunosc ca nu sunt f. informat pe subiect, deci posibil sa ma panichez mai mult decat trebuie. Din ce am mai citit, e nevoie de o expunere destul de indelungata la acele particule ca sa apara probleme serioase. Totusi, daca exista anumite norme si prevederi, iar aceste lucrari sunt facute de catre primarie mi s-ar parea normal sa se tina cont de acestea. Stiind totusi cine e primar in Iasi, nu ma mai mira nimic.
Din pacate si din neatentie nu am fost inspirat sa filmez cand i-am vazut demoland la blocul vecin, plecam la munca dimineata si ma grabeam. Pe drum mi-am dat seama ce prostie am facut ca nu am stat 30 de secunde sa filmez. Astept sa vad la scarile alaturate daca se apuca si acolo si cu siguranta voi filma, de pe blocul meu se vede perfect tot ce fac ei. Am vb deja si cu un prieten care are o drona profesionala, ii filmez ca la Hollywood pe baieti.

Multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua, locuiesc la etajul 8 (ultimul) al unui bloc din Iasi acoperit cu pod cu placi de azbest. La ultima sedinta a asociatiei de proprietari am fost informati ca primaria va incepe demolarea tuturor podurilor neautorizate de acest tip. Podul de deasupra apartamentului meu nu are autorizatie. Nu am nicio problema cu demolarea, avand in vedere ca nu l-am construit eu (ci fostul proprietar) si mai ales cunoscand cat de periculos e azbestul pt sanatate. Problema mea e ca primaria deja a inceput sa demoleze poduri de pe blocurile de 4 etaje din apropiere si mi se pare ca fac asta intr-un mod total inadecvat. Concret, vad niste baieti cu ciocane care sparg placile in mii de bucatele si nici macar nu poarta masti de protectie. Daca ei aleg sa poarte sau nu masti e problema lor, dar eu nu vreau sa imi darame la fel podul de deasupra mea si sa imprastie o gramada de particule fine in aer si care se vor depune cu siguranta pe suprafete si vor fi purtate de vant saptamani de zile probabil dupa ce termina ei.
Ce pot face sa ma asigur ca demoleaza adecvat aceste poduri, fara sa ne puna pe toti din zona in pericol?
Bună ziua, as avea 2 nelămuriri legate de continuitatea în munca. Menționez ca voi avea o perioada de circa 3 săptămâni libere între 2 joburi (ultima zi la actualul loc de munca va fi la sfârșitul lui martie, prima la noul loc de munca după jumătatea lui aprilie).
1. Ma afectează aceasta perioada de discontinuitate cumva la pensie? Dacă da, care sunt efectele? Pot cumpăra cele 3 săptămâni ca să nu apară ca perioada în care nu am cotizat pt pensie?
2. Voi rămâne neasigurat medical în cele 3 săptămâni sau exista o "perioada de grație" după încetarea muncii în care sa fiu asigurat în continuare? Citisem pe undeva pe net ca 3 luni după încetarea contractului ramai asigurat, dar nu am încredere pt ca era un blog obișnuit.
Va mulțumesc!
Ați putea să imi dați și baza legala pentru afirmația conform căreia sunt folosite doar pt scara care deține spațiul închiriat? M-ar ajuta foarte mult sa argumentez problema în AG. Din ce am citit eu în L196 am gasit doar ca veniturile respective merg în fondul de reparații al asociației, fără nicio referință cu privire la cum se împart și cine beneficiază de acele venituri. Prin urmare am presupus ca sunt folosite pt toate scările, dar dacă spuneți ca exista alte argumente legale care impun cheltuirea banilor doar în scara de care aparține spațiul, v-as multumi mult dacă mi-ați spune legea/articolul care reglementează acest aspect.

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 sumele rezultate din inchirierea partii comune de condominiu se depoziteaza in fondul de reparatii si in speta sunt folosite pentru executarea de reparatii strict la scara unde exista spatiul inchiriat

Intr-o asociație de proprietari a unui bloc cu mai multe scari, veniturile din închirierea unui spațiu comun aferent unei singure scari (sa zicem un uscator la ultimul etaj al scarii A) vor reveni ca fond de reparații doar pt scara respectiva sau este fond comun pentru toate scările? Legea 196/2018 cumva nu mi se pare foarte clară în acest aspect, întrucât la capitolul "Veniturile asociație..." menționează ca aceste venituri merg în fondul de reparații al asociației, deci pare sa sugereze ca ar beneficia și celelalte scari. Pe de alta parte, dacă acel uscator din exemplul meu este delimitat ca aparținând ca spațiu comun doar scarii A, de ce ar trebui sa beneficieze toate scările de acele venituri? Aștept păreri din partea celor mult mai în tema decât mine. Mulțumesc, cu respect!
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 8 etaje, cu un acoperiș din azbest pe structura de lemn. Acoperișul a fost construit fără autorizație de către fostul proprietar al apartamentului și fără un acord al asociație de locatari, din câte mi s-a spus. Este pe de alta parte și prost făcut, pt ca se infiltreaza apa prin mai multe puncte și balteste pe vechea hidroizolatie, iar stâlpii de susținere sunt semi-putrezi în anumite locuri, tocmai din cauza acestor infiltratii de apa.
Am solicitat de mai multe ori (doar verbal pana acum) președintelui asociației si administratorului sa constate starea precara, întrucât recent am început sa observ ca începe sa se infiltreze apa prin placa de beton în apartament, dar fiind ignorat as vrea sa "intru" puțin în ei pe cale oficială ca să se ia masuri. Fie sa se demoleze acoperișul și sa se pună hidroizolatie noua, fie sa fie recondiționat și pus în legalitate (dacă se poate asta, având în vedere ca e făcut cu azbest).
Din câte am citit, legea 196/2018 reglementează destul de clar ca este în atribuțiile asociației sa suporte cheltuielile cu toate spatiile comune, deci nu am nicio obligație sa suport costurile acestor lucrări. As vrea sa știu cum se procedează "ca la carte" in asemenea situații, care ar fi pașii de urmat, ca să zic așa. Știu ca trebuie sa existe o solicitare scrisa prun scrisoare recomandata către președintele asociației, dar nu știu urmatoarele: în cât timp trebuie sa-mi răspundă, în cât timp trebuie sa constate, dacă se constata și mi se da dreptate, trebuie acordul unui anumit procent din proprietari ca să se demareze lucrările, trebuie sa se aprobe în adunarea generala, etc?
Buna seara,

Doresc sa achizitionez prin Prima Casa un apartament pe care proprietarul mai are de platit 14000 de euro din creditul ipotecar. Proprietarul mi-a sugerat sa facem un antecontract (promisiune de vanzare-cumparare) cu un avans de 14000 de euro, pe care dansul sa-i foloseasca in stingerea datoriei ipotecare, urmand ca apoi sa ii achit restul de bani din imprumutul pe care il fac eu prin Prima Casa. Mentionez ca inca nu am facut niciun demers pentru Prima Casa, dar ca avand in vedere situatia noastra financiara, nu vor fi probleme in a obtine creditul.
As vrea sa stiu ce garantii imi ofera acest antecontract, pentru ca nu ma convinge deloc abordarea, avand in vedere ca indiferent daca platesc avansul de 14000 acum sau asteptam pana in momentul in care primesc eu confirmarea pentru creditul prin Prima Casa, timpul de asteptare pentru cumparator si vanzator este acelasi. Mi se pare suspect faptul ca vanzatorul doreste neaparat acest avans de 14000, nu as vrea sa raman cu ochii in soare dupa, avand in vedere ca este totusi o "promisiune de vanzare-cumparare". Banii poate nu ii pierd, dar n-as vrea sa-i blochez apoi cine stie cat timp, pana ii obtin inapoi dupa ce ma judec cu respectivul. Ce ma sfatuiti?