avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate andreea2016guest

Activitate andreea2016guest

La inceperea lucrarilor de constructie este obligatorie afisarea unui panou care sa contina, alaturi de numarul autorizatiei de construire, beneficiarul (nume si numar de telefon), numele proiectantului, constructorului etc. Sunt tare inconfortabila cu afisarea numelui si numarului de telefon, chiar n-as vrea sa public aceste informatii. GDPR-ul ce spune? Ma pot prevala de GDPR ca sa scriu doar numarul autorizatiei si ce nu este personal? De asemenea, ar trebui sa semnez un acord GDPR cu arhitectul, constructorul pentru afisarea numelui pe panou? Legislatia din constructii nu a fost actualizata conform normelor GDPR, poate aveti o opinie... Multumesc frumos!
Suntem proprietari exclusiv asupra podului si acoperisului implicit, printr-o hotarare judecatoreasca anexa la actele de vanzare cumparare. Schimba cu ceva/ne ajuta cu ceva acest aspect?

Romeo Valentin a scris:

Trebuie acordul deoarece, este coproprietar asupra acoperișului / podului. Dacă actele de proprietate nu prevăd Altceva. Astfel e norma ceea ce s a trecut în Certificatul de Urbanism.
Dacă nu va semnează nu puteți obține Autorizatiei de Construire. Singura metoda e sa deschideți o acțiune prin care acesta sa fie obligat, obligația de a face,, sa va dea acordul.
Dupa aceea veți putea depune la Primărie întreaga documentație în vederea emiterii Autorizație de construire.

Buna seara! Avem o casa al carei acoperis este foarte vechi si deteriorat si trebuie inlocuit. Casa se afla in zona de protectie a unui monument istoric. Conform certificatului de urbanism, am nevoie de acordul vecinului. Acum, vecinul proprietar - printr-un contract de intretinere cu uzufruct viager, este plecat in Franta fara forme legale (ati ghicit deja ce nu mentionez). Vecinul “real” este beneficiarul uzufructului, dar care nu este si proprietar. Vecinul din acte nu vrea sa semneze nimic decat daca ii cumparam proprietatea (este exclus, pentru ca la parametrii pe care ii are, pretul lui este exorbitant). Cum sa fac eu sa imi rezolv problema cu acordul vecinilor, sa pot sa depun documentele pentru autorizatie si sa-mi refac si eu acoperisul? Mentionez ca acoperisul curent are si burlanele sparte si lui ii curge apa in curte/cap aiurea...dar nu o dau la pace sa-mi semneze din Franta... Multumesc anticipat oricui imi da o mana de ajutor! Poate cineva s-a mai confruntat cu asa ceva... Dreptul lui de a nu semna imi limiteaza mie dreptul de a locui in conditii omenesti,..
Buna ziua! Doi parinti, avand doi copii comuni au semnat cu unul dintre copii un contract de intretinere cu uzufruct viager, primind in schimb nuda proprietate a unui apartament la momentul decesului parintilor, in schimbul intretinerii acestora. Mama a murit, moment in care copilul beneficiar al contractului mai sus mentionat aproape a aruncat in strada pe tatal sau, retinandu-i cardul de pensie si lipsindu-l de mijloacele de supravietuire. Tatal a ales sa se mute la celalalt copil spre ingrijire. Cardul de pensie l-a recuperat, dar nu si certificatul de deces al sotiei, care i-ar permite mutarea permanenta in CI la celalalt copil. El doreste anularea contractului de intretinere viagera, pe motivul nerespectarii lui. Inncontract este mentionat ca in cazul in care ingrijitoarea nu isi indeplineste obligatiile asumate, parintii pot cere rezilierea fara nici o somatie sau punere in intarziere. Intrebarea este: rezilierea trebuie facuta in instanta sau poate fi facuta si la notar? Multumesc frumos!
Multumesc frumos pentru raspuns! Inteleg ca aceasta cotaparte indiviza este o chestiune abstracta. Pe mine ma intereseaza sa stiu, daca Doamne fereste pica imobilul cu totul la un cutremur, ce se intampla? Imi pot recostrui proprietatea la fel, tinand cont de aceasta cotaparte indiviza pe pamantul de sub jumatatea cealalta de parter? In prezent, etajul si mansarda se intind peste toata supeafata parterului, al meu si al vecinului. Ideea este ca nici actele mele de proprietate, nici ale vecinului nu reflecta aceasta chestiune. Si ne gandim amandoi ca ar trebui totusi sa gasim asta scris undeva. Nu?
Buna seara! Am cumparat o casa cu jumatate de parter, etaj si mansarda, dar cealalta jumatate din parter apartine unui alt proprietar cu alta intrare/curte si numar cadastral diferit. Etajul si mansarda se intind peste ambele jumatati de parter, inclusiv peste jumatatea care nu se afla in proprietatea mea.

Intrebarea mea este: eu ar trebui sa am cota parte indiviza pe pamantul de sub jumatatea de parter care nu e a mea? Pentru ca etajul si mansarda sunt deasupra celuilalt proprietar, la fel ca la bloc. Si daca da, unde ar trebui sa reiasa acest drept? Daca trebuie urmata vreo procedura, care ar fi aceea?
Multumesc frumos si seara buna!
Sunt inscrisa la masa credala impotriva unui debitor aflat in procedura de insolventa, alaturi de alti creditori.
Pot contesta creanta creditorului care a cerut intrarea in procedura de insolventa a debitoarei, care are creanta certa stabilita de instanta dar ale carei documente nu sustin in fapt certitudinea creantei?
Desi creditorul respectiv este cel care a cerut insolventa debitoarei si instanta a decis ca, creanta acestuia este certa, documentele depuse in sustinerea certitudinii nu dovedesc in fapt certitudinea creantei....
Mentionez ca debitoarea nu si-a organizat aparare la data judecarii cererii creditorului de intrare in procedura de insolventa, inteleg ca este o acceptare tacita?
Eu vreau sa contest creanta lui pentru ca nu se sustine din documentele suport depuse in cererea deschiderii procedurii de insolventa a debitoarei, respectiv nu are vreo factura semnata nici inregistrata in contabilitatea debitoarei, doar o comanda de produse fara nici o suma mentionata, transmisa de debitoare catre acest creditor. Suplimentar, a depus in sustinere dovada ca debitoarea a revandut produsul comercializat de acest creditor. Dar nici un document de asumare/acceptare a pretului intre parti. In plus, comanda este anexa a unui contract care nu a fost depus...suspectez ca nu il au sau l-au pierdut.
Eu vrea sa contest creanta lui si sa-l inlatur de la masa credala. Este posibil?
Am un contract educational cu o scoala privata, in care furnizorul se afla in culpa contractuala (a onorat doar parte din obligatiile contractuale) si refuza sa remedieze situatia, desi m-am adresat ANPC-ului si acesta a dispus aceasta masura. Suplimentar, furnizorul educational cere denuntarea unilaterala a contractului, drept recunoscut prin contract ambelor parti, cu efect in timpul anului scolar intre semestre. Probabil ca razbunare pentru ca am sesizat ANPC-ul. Eu nu vreau si nu pot sa schimb furnizorul educational pentru ca beneficiarul real este un minor care nu ar intelege de ce trebuie sa schimbe scoala la mijlocul anului. Ca as fi fost indreptatita eu sa o fac, dar am decis doar sa cer recalcularea costului contractului in conformitate cu obligatiile executate. Totusi nu pot nici sa accept sa platesc un intreg si sa primesc doar partial beneficiile contractate, de aceea am sesizat ANPC-ul. Intrebarea mea este: Poate un furnizor aflat in culpa contractuala sa ceara incetarea contractului? Cui ma pot adresa pentru anularea notificarii de incetare a contractului? Tot ANPC? Sau?
Multumesc frumos!