avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate piroscaemil

Activitate piroscaemil

Buna ziua,
As dori sa aflu daca in perioada 1982-1990 am lucrat din total perioada program redus de 4 ore, 24 luni, stagiul de cotizare contributiv este de 24 de luni sau 12 luni ?
Buna ziua,
Doresc a ma debransa de la termoficare in Bucuresti.Furnizorul imi cere pentru debransare un formular cu acordul vecinilor.Unul dintre vecini nu doreste sa-mi dea acordul.Cum pot sa rezolv pe cale legala aceasta situatie neplacuta pentru mine,sau daca exista vreo posibilitate legala prin care vecinul sa fie obligat sa-mi dea acordul, sau sa pot efectua debransarea fara acordul acestuia?Va multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare prejudiciu
Multumesc
In data de 23 mai 2020 am parcat masina pe un loc de parcare din orasul Sinaia,lasand in parbriz un bilet cu numarul meu de telefon in caz de nevoie..Locurile de parcare se aflau pe strada,acestea fiind marcate .Nu existau panouri sau alte mijloace de informare din care sa reiasa ca aceste locuri de parcare sunt de resedinta.In data de 24.05.2020 am gasit masina cu roata blocata si un biletel cam 10x5cm care ma anunta ca am incalcat HCL 61/2011 si ca pentru deblocare trebuie sa sun la un numar de telefon.Am sunat,a venit Politia Locala,am platit amenda(nedrept dupa mine) si la momentul incercarii deblocarii rotii mi s-a taiat anvelopa de la roata stanga fata.Am fost mai tarziu la Politia Sinaia si am depus plangere pentru distrugere si am solicitat recuperarea prejudiciului.Mi s-a inregistrat cererea si mi s-a spus ca voi primi o rezolutie din partea procurorului.In aceasta situatie,mai trebuie depusa o plangere la instanta pentru stabilirea vinovatului de distrugere a anvelopei sau trebuie sa astept rezolutia procurorului si apoi sa ma adresez instantei? Se poate cere in instanta odata cu contestatia la PV de contraventie si despagubiri pentru stricaciunea produsa ?Va multumesc
Răspuns la discuția Certificat grefă
Nu a fost redactata

Corina89 a scris:

Buna ziua, daca aveti Hotararea ramasa definitiva de ce mai aveti nevoie de certificatul de grefa?

Răspuns la discuția Certificat grefă
Prin certificat se confirma ca subsemnatul a obtinut de la instanta hotarare definitiva care anuleaza p.v. de contraventie intocmit de Politia Rutiera.

Corina89 a scris:

Buna dimineata. Nu. Certificatul de grefa este o adeverinta prin care se arata in ce stadiu este dosarul dvs, t, taxele platite, etc. Nu tine loc de Hotarare.

Pot folosi un certificat de grefă la DITL în locul hotarârii definitive a instanței pentru a recupera o amendă data de Poliția Rutieră?
Este posibil ca un C.U. sa aibe valabilitate 36 luni in conditiile in care legislatia prevede perioada de valabilitate intre 6 si 24 luni?
Răspuns la discuția Schimbare loc de munca
Multumesc
In ultimul act aditional la contractul individual de munca se scrie:"Datorita specificului activitatii unitatii,sarcinile de serviciu nu se realizeaza intr-un loc de munca stabil si salariatul va lucre in orice subunitate,la orice loc de munca in functie de necesitati,cu consultarea organizatiei sindicale reprezentative si cu asigurarea drepturilor salariale specifice locului de munca,conform pregatirii."Este posibila schimbarea locului de munca unilateral de catre angajator si in ce conditii?