avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela .Vaida

Activitate Mihaela .Vaida



romascanu a scris:

Fiul 2 era viu sau mort în clipa decesului persoanei despre a cărei moștenire este vorba?

Dacă era viu, atunci e cum vi s-a spus mai sus. (pentru că soția își moștenește soțul, care la rândul lui, viu fiind, l-a moștenit pe defunct)
Dacă era mort, atunci mama copiilor/nora nu are ce să caute la moștenirea socrului ei: moștenitori sunt fiul în viață (1/2) și nepoții de fiu predecedat (1/2 :3)


Fiul nr 2 era decedat. Multumesc pentru răspunsuri.
Care este procentul de moștenire în situația în care în urma decedatului a rămas un fiu, 3 nepoți și nora decedatului?
Menționez că persoana decedată a avut 2 copii dintre care doar unul este în viață , în urma celuilalt au rămas 3 copiii și mama lor. Cum se va împarte moștenirea în această situație?
In anul 2021 am obținut un credit ipotecar la Libra BANK pentru achiziționarea unei locuințe. Locuința achiziționată se află în localitatea Crevedia , județul Dâmbovița. Din păcate aceasta locuință a fost afectată de explozia GPL ce a avut loc în data de 26.08.2023. Având asigurare facultativă la Alianz Tiriac Unit ,am deschis dosar de dauna. Ne-am “certat “ cu cei de la asigurare deoarece aceștia nu voiau să ne acopere despăgubiri pentru garaj motivând ca aceasta este o anexă, în realitate nu este anexă ci este lipit de locuința,este un singur corp construit.
În toate mailurile trimise către asigurare au fost adăugați și cei de la sucursala Libra Bank Nerva Traian, ne-am prezentat fizic în sucursala în data de 27.09, rugându-i să intervină către asigurator să urgenteze rezolvarea dosarului deoarece asigurarea este cesionată în favoarea băncii.
Răspunsul din partea bancii a fost ca le pare rău dar nu pot interveni decât prin mail și nu au cum să ne ajute mai mult, deși le-am spus că daunele nu au fost evaluate corect iar suma oferită nu acoperă toate cheltuielile pentru aducerea locuinței la starea inițială.
Într-un final ,după 3 reevaluări și amenințări ca vom merge în instanță și vom face reclamație la ANPC,le-am pus la dispoziție documentele în care se dovedea ca locuința nu are anexă și trebuie să despăgubească și cheltuielile pentru garaj, am ajuns la un acord cu cei de la asigurare ,am semnat cererea pentru acordarea sumei despăgubirilor, dar nu putem primi banii deoarece banca și-a dat seama că trebuie să intervină după aproape 3 luni , să trimită un evaluator să vadă în ce stadiu este locuința…
Ne-au cerut documente justificative pentru materialele pe care le-am achiziționat până în acest moment pentru repararea casei, au fost puse la dispoziția lor ,atât facturile,bonurile cat și fotografiile după explozie și după reparațiile efectuate…
Dosarul trebuie să treacă printr-o comisie a băncii și vor decide în ce mod vom primi suma…
În toată această perioadă am plătit ratele în continuare … doamna directoare a sucursalei ne-a comunicat ca după efectuarea evaluării locuinței din parte băncii, suma pentru despăgubiri trebuie încasată în contul lor , nicidecum în contul pe care eu l-am completat în cererea trimisă către asigurator.
Credeți ca este corect ceea ce se întâmplă,cum au procedat cei de la asigurare cat și cei de la bancă?
Sunt multe întrebări pentru care nu am răspuns despre această situație
În această situație există un termen legal în care să se efectueze plata despăgubiri?
Am ajuns la disperare deoarece ne chinuim 5 persoane (2 adulti și 3 minori)într-o singură cameră , într-o locuință pentru care plătim 2619 lei rata lunară.
Multumesc!
Bună ziua,
Se poate recomanda un Expert evaluator bunuri mobile si imobile, autorizat ANEVAR dar și judiciar? (ideal ar fi sa fie si expert constructor agreat)
Am nevoie de o expertiza pentru o locuința afectată de explozia GPL din Crevedia. Multumesc
Buna ziua
Locuiesc in Crevedia,Jud Dâmbovița, locuința a fost afectată de exploziile GPL ce au avut loc in data de 26.08.2023.
Am nevoie de un avocat pentru consultanta.
Multumesc!
Buna ziua,
La inceputul anului scolar am depus dosar pentru bursa sociala la unitatea de invatamant. Am trei minori pentru care prin hotararea judecatoreasca exercitarea drepturilor parintesti imi sunt exclusive in calitate de mama. Doresc sa mentionez faptul ca la completarea dosarului mi-au cerut si certificatul de casatorie desi sotul actual nu este tatal biologic,copiii nu sunt trecuti pe numele lui,nu au fost adoptati sau luati in intretinerea lui. Pentru acest document dosarul de bursa a fost refuzat. Am rugamintea sa imi spuneti daca hotararea a fost luata corect. Tatal biologic al copiilor nu a contribuit la cresterea si intretinerea lor de cand a fost dat in judecata in urma cu 8 ani,nu a platit niciodata alocatie de intretinere copiilor.
Astept cu interes raspuns din partea dvs.
Multumesc!
Buna ziua,
La inceputul anului scolar am depus dosar pentru bursa sociala la unitatea de invatamant. Am trei minori pentru care prin hotararea judecatoreasca exercitarea drepturilor parintesti imi sunt exclusive in calitate de mama. Doresc sa mentionez faptul ca la completarea dosarului mi-au cerut si certificatul de casatorie desi sotul actual nu este tatal biologic,copiii nu sunt trecuti pe numele lui,nu au fost adoptati sau luati in intretinerea lui. Pentru acest document dosarul de bursa a fost refuzat. Am rugamintea sa imi spuneti daca hotararea a fost luata corect. Tatal biologic al copiilor nu a contribuit la cresterea si intretinerea lor de cand a fost dat in judecata in urma cu 8 ani,nu a platit niciodata alocatie de intretinere copiilor.
Astept cu interes raspuns din partea dvs.
Multumesc!
Bună ziua!
Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul a fost tata, acesta a decedat în iunie 2021. Nu s-a făcut succesiunea ptr bunuri. Moștenitoare suntem 2 fete și mama. Noi ca fiice nu avem pretenții ptr bunuri,dorim sa lăsăm totul mamei noastre. Care sunt pași pentru a putea vinde acest auto?
Mulțumesc!
Buna ziua, am cerut eliberarea unui certificat de atestare fiscală ptr al depune la un dosar demonstrând că nu am datorii către stat. Am primit acest certificat in care scrie: "OBLIGATII FISCALE SI ALTE OBLIGATII BUGETARE
Sus-numitul contribuabil figureaza in evidentele fiscale cu urmatoarele obligatii fiscale si obligatii
bugetare individualizate in titluri executorii emise potrivit legii si existente in evidenta organului fiscal central
in vederea recuperarii, restante la data de 31/08/2019
0 Denumirea obligatiei de FISCALE/BUGETARE Suma
- lei -
Obligatii de plata principale
Obligatii de plata accesorii
TOTAL
4967
0
4967
1
2
3
B. SUME DE RAMBURSAT/RESTITUIT: 0 lei
Sus-numitul contribuabil figureaza in evidentele fiscale cu urmatoarele sume de rambursat/restituit:
0 Sume solicitate Suma
- lei -
0
0
0
1
2
3
Sume negative de TVA solicitate la rambursare
Sume solicitate a fi restituite
TOTAL
C. INFORMATII PRIVIND VERIFICAREA ELIGIBILITATII CONTRIBUABILILOR PENTRU
ACCESAREA FONDURILOR NERAMBURSABILE
a) Diferenta dintre obligatiile de plata cuprinse la sectiunea A si sumele mentionate la sectiunea B
"D. ALTE MENTIUNI:
I. OBLIGATII FISCALE / BUGETARE
Nr.
crt.
Denumirea obligatiei de plata Obligatii de plata
Total, din care Obligatii de
plata principale
Obligatii de
plata accesorii
Sume din recuperarea debitelor provenite din drepturile
necuvenite aferente sistemului public de pensii
1 4967 4967 0
TOTAL 4967 4967 0
0 1 2 = 3 + 4 3 4
IV. SUME CERTE, LICHIDE SI EXIGIBILE DE INCASAT DE LA AUTORITATILE
CONTRACTAN.
Totuși nu inteleg daca eu figurez cu această datorie deoarece este achitată din februarie 2018?

De ce ati face asta, ce sperati sau credeti ca obtineti ?
Nu credeti ca s-ar bucura copiii sa isi vada tatal ?
Nu stiu daca e cazul sa va faceti griji ca ar veni, ce sa il apuce dupa 3 ani?
Unde e plecat, in ce tara?

Copiii nu mai stiu nimic de el,nu il mai tine minte deoarece au avut vârste foarte mici...cel mai mare copil avea 5 anișori la acel moment. Ar putea sa ne caute acum doar din orgoliu,răzbunare sau a face rau. Am fost căutata in noiembrie 2015 doar ptr ai inapoia 300 de euro pe care ia trimis pentru copii. A fost plecat din 16 ianuarie 2015 in Anglia,acea zi a fost ultima in care a vazut copiii...legatura sa rupt din cauza ca el nu avea interesul față de creșterea copiilor,foarte greu obțineam sa trimita 50 £ la o lună-doua. Custodia exclusivă am primit-o dovedind prin sms-uri de amenințare și martori care a confirmat că era o persoană violentă si cat a fost lângă noi de creșterea copiilor m-am ocupat in mare parte eu,el plecând mereu pe la "prieteni". Financiar eram ajutată de părinți iar el lucra pe unde apuca si nu aducea mereu acasă cele necesare.