avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters53977

Activitate ContSters53977

Răspuns la discuția Sesizari nefondate
Multumesc de raspuns. Totusi, pe langa dreptul de a face reclamatii nu avem obligatia de a verificam ceea ce reclamam/invinuim? Era suficient sa se citeasca legislatia, daca exista bunavointa...Referitor la demisie, sunt persoane care nu pot lucra sub presiunea stresului si a tracasarilor repetative. Daca este alcineva mai bun, locul e liber, nu?! Apropo dl consilier juridic, ma fascineaza speculatiile de genul "...ceva sa intamplat acolo, si nici seful lor nu a fost usa de biserica...."
Buna ziua. Seful institutie la care sunt angajata, a fost subiectul unei sesizari depuse de catre 2 colegi de-ai mei, catre superiorii directi ai acestuia, in urma careia s-a derulat un control la fata locului, finalizat cu un proces- verbal. In urma verificarilor efectuate de catre echipa de control, toate acuzele s-au dovedit a fi nefondate, rezultand punctual ca legislatia a fost respectata 100%. Intrebare: atitudinea colegilor poate fi considerata ca fiind defaimatoare, de rea- credinta etc? Mentionez faptul ca, cunoasterea legislatiei este obligatorie pentru toti angajatii, deci s-ar fi putut evita acel control inopinat, realizat in urma sesizarii depuse, daca cei ce au intocmit sesizarea ar fi citit legislatia. Mai mult, consecinta acestor tensiuni, a fost demisia sefului meu. Multumesc anticipat.
In cazul in care un martor depune marturie mincinoasa sub juramant, cine se sesizeaza privind acest fapt?Caz concret: un martor declara ca nu a fost intrebat privind un anumit aspect, dar exista un document doveditor in care apare semnatura sa ca dovada ca i s-a cerut parerea. Aceasta atitudine poate fi considerata ca fiind marturie mincinoasa?
roxanel a scris:

plangerea poate fi depusa atat de sora defunctei, cat si de parintii acesteia.


Va multumesc pentru raspuns. Am solicitat documentele medicale si mi s-a sugerat sa renunt deoarece, fiind sora decedatei, nu am calitatea de succesor al acesteia. Mentionez faptul ca nu dorim despagubiri, ci doar recunoasterea publica a neglijentei medicale.
legalmgm a scris:

Membrii familiei (ascendenti si/sau descendenti).

Conform Art. 25 (ORDIN Nr. 1343 din 6 noiembrie 2006 a MS): "Comisia poate fi sesizata de:
a) persoana sau, dupa caz, reprezentantul legal al acesteia, care se considera victima unui act de malpraxis savarsit in exercitarea unei activitati de preventie, diagnostic si tratament;
b) succesorii persoanei decedate".
Sa inteleg faptul ca parintii, respectiv sora decedatei pot depune plangere la Comisia de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis? Mentionez faptul ca sora decedatei apare in documentele medicale ca persoana desemnata de catre decedata pentru informarea starii etc.

S-a modificat legislatia? Eliberarea actelor medicale la solicitarea unei rude a decedatului, este posibila?
Revin cu informatia ca pacientul a decedat. In acest caz medicul poate fi acuzat doar in penal, nu?Multumesc.
In urma unei erori in stabilirea diagnosticului, starea pacientei s-a agravat, ducand la decesul acesteia. Parintii/sora decedatei pot sesiza Colegiul medicilor, sau doar sotul/copilul major al decedatei au acest drept?
Buna ziua. Parintii au vreun drept de a decide unde sa fie ingropat fiul lor decedat?Mentionez faptul ca sotia decedatului doreste ca acesta sa fie ingropat in localitatea de domiciliu, iar parintii ar dori ca fiul lor sa fie inmormantat in localitatea natala.
Buna ziua.
In urma unei sesizari, o comisie de verificare a aspectelor sesizate in acel material, s-a deplasat la institutia pe care o conduc iar procesul verbal intocmit de catre membri comisiei, infirma cele mentionate in sesizare. Deoarece pe langa aspecte profesionale, acea sesizarea contine si multe afirmatii jignitoare (atac la persoana), am solicitat in scris materialul respectiv, dar superiorii mei mi-au refuzat solicitarea mentionand prevederile OMECTS 5547/2011. Mentionez faptul ca in solicitarea mea am precizat faptul ca documentul respectiv imi este necesar in vederea asigurarii dreptului la aparare. Este legal refuzul institutiei respective?