Ori de câte ori am scris angajatorului, acesta nu mi-a răspuns solicitarilor mele, fapt care a condus la procesul despre care vorbim - fac referire aici la solicitari cât se poate de pertinente în ceea ce privește salariul.
Acesta este ultimul mail trimis catre conducere, înainte de a contacta un avocat:
"Buna seara,
De doua luni ma confrunt cu o problema care, dupa cum bine stiti, imi afecteaza calitatea vietii din punct de verdere moral cat si fizic. Mai exact este vorba de faptul ca nu mi-am mai incasat salariul in toata aceasta perioada.
Cerand explicatii, pe rand, coordonatorului meu direct X si doamnei Y de la salarizare, nu am primit niciun raspuns concret.
Cand m-am adresat coordonatorului meu, acesta mi-a spus ca se va interesa si imi va comunica ce se intampla de nu mi se vireaza salariul.
Mi-a spus prima data sa iau legatura cu doamna Y. Am luat legatura cu aceasta si mi-a spus sa ma adresez sefului meu direct ca ar fi vorba de “un incident”.
In acest sens am luat din nou legatura cu X si acesta mi-a comunicat ca ar putea fi vorba despre un presupus prejudiciu adus companiei prin deteriorarea unui echipament. Acest ping pong dureaza de doua luni. Perioada in care eu nu am primit nicio remuneratie de la angajator.
Conform calculelor mele, aceasta suma (690 euro plus tva), ba chiar mai mult decat atat, a fost acoperita prin oprirea integrala a salariului pe luna aprilie si lichidarea pentru luna martie.
Pe cale ierarhica, sunteti urmatorul factor de decizie si doresc sa imi comunicati motivele pentru neplata salariului, deoarece coordonatorul meu a fost in imposibilitatea de a-mi prezenta o baza legala pe care s-a luat aceasta decizie si de a-mi raspunde la intrebarile: care este cauza pentru care nu mi-a fost virat salariul de catre angajator si cat va mai dura aceasta situatie?
Multumesc"
Dupa ce compania a primit o somație de plată, trimisa prin executor judecătoresc de către avocatul meu, aceasta a început să ma șantajeze (cred ca este corect folosit termenul) prin a-mi pune în față un angajament de plată pe care dacă îl voi semna, voi primi salariile restante integral. Refuzînd acest abuz m-am adresat instantei prin avocat.
Considerați formularea mea agresivă sau că am ofensat compania cerând să mi se spună motivele legale pentru care nu sunt plătit?
Mailurile anterioare au fost evitate și nu mi s-a raspuns in scris la niciunul, în afară de departamentul juridic, o singură dată. În rest, fiind pasat între șeful meu direct, doamna de la salarizare și casierie.
Mail catre coordonatorul direct:
"Salut,
ieri, 18.04.2017 nu am primit salariul. Consultandu-ma cu ceilalti colegi am aflat ca toti cei pe care i-am intrebat au primit drepturile salariale pana in ora 16. A trecut o luna de la ultimii bani pe care i-am primit sub forma de salariu de la angajator.
Consider ca este necesar sa mi se aduca o explicatie in legatura cu aceasta situatie si ma adresez tie in calitate superior al meu si coordonator al departamentului.
Multumesc,"
alt mail:
"Salut, astazi 05.05.2017 nu am primit lichidarea pentru luna aprilie. Mentionez ca ultimul drept salarial pe care l-am primit de la angajator a fost pe data de 17 martie reprezentand avansul pentru luna martie. De la acea data nu am mai incasat niciun ban. Doresc sa cunosc motivele pentru care nu mi-am primit salariul.
Multumesc"
raspuns de la juridic:
"raspuns
-------- Original Message --------
Subject: Fwd: Re: Fwd: Salariu Aprilie
Date: 2017-04-10 10:44
From: X
To: Robert Claudiu
fyi
-------- Forwarded Message --------
SUBJECT:
Re: Fwd: Salariu Aprilie
DATE:
Mon, 10 Apr 2017 10:42:06 +0300
FROM:
Z
ORGANIZATION:
0000
TO:
X
CC:
A, B, C
Salut,
Dupa cum ti-am spus si la telefon, nu stiu nimic de aceasta situatie.
Multumesc,
Z
On 10.04.2017 10:39, X wrote:
Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati .
Multumesc .
-------- Forwarded Message --------
SUBJECT:
Salariu Aprilie
DATE:
Mon, 10 Apr 2017 10:34:13 +0300
FROM:
Robert Claudiu
ORGANIZATION:
000
TO:
X
Salut, pe data de 5 Aprilie 2017 nu mi-a fost virat salariul pe card.
In
urma intrebarilor adresate catre doamna Y mi s-a comunicat ca
ar
fi vorba despre un incident si sa iau legatura cu superiorii
mei.
De asemenea mi s-a spus ca a primit dispozitie sa opreasca virarea
salariului de la superiorii dumneai. Eu nu am semnat niciun fel de
document in legatura cu situatia descrisa de doamna Y
o zi buna!"
Avocat Tabrea Alexandru a scris:
Exprimați-vă elegant și politicos, eu dacă aș primi notificarea dvs nu i-aș da curs, pentru a obține ce doriți, presărați cererea cu diplomație, nu fiți autoritar că vexați și nu obțineți nimic!