Buna ziua! Am o problema cu un constructor, care trebuia sa imi construiasca o casa. Am semnat contract, in care am scris suma pentru care ne intelegem, i-am dat banii, problema este ca el a depasit termenul de predare a constructiei...marea mea dilema e ca atunci cand i-am dat banii, nu mi-a dat nici factura, nici chitanta, deci eu efectiv nu am nici o dovada ca i-am platit...cum sa fac, cum sa il fortez sa imi termine casa, sau macar sa imi dea banii inapoi? Casa acum e la planseul de la parter...multumesc!
Ideea e ca eu cu ea nu am contract, deci nu stiu nici cum va putea sa imi dea chitanta pe banii pe care am sa ii dau...i-am promis ca ii platesc, asa o sa fac, si atunci contabilul care a preluat actele din ultimele luni isi va putea face treaba.
Intrebarea e cum pot cere o amanare la fisc, o fac scrisa, ce sa scriu acolo ca sa nu fac rau nimanui.
Pentru suspendare am inteles ca trebuie sa nu mai am datorii la stat,nu e asa? Si ca trebuie depuse declaratiile? Asa ne-au spus cei de la fisc, oricum, nu am cum sa scap fara sa le dau spaga, asta mi-au sugerat...Romanica, ce sa facem!
Are cineva idee cum sa fac cererea de amanare ca sa nu spuna ca ma sustrag de la control??
Multumesc!
[Editat]
Eu i-am spus contabilei ca nu am mai avut incasari, deci nu o sa am bani sa platesc, dumneaei a facut actele bine-mersi si mi le-a pus in brate: da banii! Eu stai ca nu am, incasari ioc, de unde naibii? Eu abia am bani sa-mi scot painea de ici- de colo. Cred ca nu ati fost niciodata in situatia aceasta, de aceea va permiteti sa vorbiti...V-am spus, si cei de la fisc mi-au zis ca asa ceva nu e legal si nu se incadreaza nici unde in vreun cod fiscal . Cum ar fi sa ii dau eu cu vopsea omului pe pereti si daca nu-mi da banii, sa nu ii dau voie sa intre in casa???
Cred ca o sa fac asa cum m-a sfatuit consilierul juridic de mai sus, voi depune o plangere. Imi pare rau ca nu am facut-o mai demult...
Avem un SRL, si cam de 6 luni nu am mai depus declaratiile fiscale - deoarece contabila care mi-a facut actele nu vrea sa mi le dea, ca mai am sa ii dau bani. Am primit o instiintare de la Administratia fiscala (ANAF?) care imi zic sa ma prezint cu actele in dinti, ca daca nu, e de rau, imi da amenda sau chiar mai rau, daca nu ma duc inseamna ca incerc sa ma sustrag controlului,etc.
Acum, intrebarea mea e, cum le cer o amanare oficiala pana imi pun si eu actele la punct? sa fac rost de bani sa iau actele de la conta, sa depun declaratii, bilanturi, etc...pot sa le trimit o hartie scrisa, din partea societatii? Sa ii rog sa ne amane? Ce sa scriu acolo? Ei spun ca doamna contabil nu are dreptul sa imi tina actele, mai mult, nici nu ma cred ca asta e motivul...
Multumesc pentru orice ajutor!
IN nici un caz nu am vrut sa ne sustragem de la control, mai ales ca am mai avut vreo 4 anul asta...ni s-a cam acrit de atatea spagi in stanga si-n dreapta, sincer vorbind! Ideea e ca ne-am cam speriat, mai ales ca ne-a luat tare, ca el nu crede ca noi nu mai stam acolo, ca asta inseamna ascunderea sediului...etc., i-am zis si noi, daca voiam sa ne sustragem, ne schimbam si telefonul si chiar ca nu ne mai gaseau! Asta e, probabil ca sunt scoliti in sensul asta...stiu cum sa te ia sa te bage in sperieti!
Multumesc pentru raspunsuri!
Am avut sediul social la apartamentul unde locuiam, intre timp am vandut, am plecat de acolo si stam cu chirie. Nici prin ca nu mi-a trecut ca trebe sa anunt la Reg. Com. ca nu mai e sediul acolo...acuma ne suna de la fisc si ne zice ca asta e caz de inchisoare...asa e??? Multumesc!
Eu sustin cu tarie ca aceste banci "si-au luat-o", si ei stiu asta foarte bine...pe cine pot ameninta, pe cei pe care ii pot costrange cu ceva, orice, o vor face, cu restu'...asta e, ce, numai noi sa ne pierdem serviciile, casele, familiile? Astia cu bancile si cu electrocasnicele date cu buletinu' sa nu pateasca nimik? Asa e, si io daca dadeam credite cu buletinul, pun pariu ca mi se intampla aceeasi chestie! Nu prea e bine atunci cand cazi de sus!
Si acuma , na, singura chestie care mi se poate intampla e sa nu mai iau credite...in veci! E, si? Cine e nebunu' sa se mai inhame la asa ceva? La ce comisioane, plati ulterioare, finale si alte matrapazlacuri se practica prin bancile din Romania...nici ca imi trebe vreodata!
Noi la fel am intarziat, 3 rate si nu au mai primit nici o plata, nici o reesalonare, au luat masina pur si simplu, si dupa doua zile, cand am sunat sa vedem daca o putem recupera, au zis ca au si vandut-o! Mai aveam 2 ani de plata...