avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Sp

Activitate Diana Sp

Copilul va împlini 1 an pe 20 septembrie 2020. Planul este ca mama sa se întoarcă la birou în Octombrie anul acesta, iar de acolo CCC va fii continuat de către tatăl. Planul actual al tatalui este sa nu se întoarcă la serviciu după încheierea CCC în 2021 cand copilul va împlini 2 ani, ci sa inițieze o activitate individuală.
In cazul acesta, mama poate sa solicite stimulentul de inserție, având în vedere că ea este deja întoarsă la serviciu și că tatăl nu va continua ca si salariat?
Cum se procedează? Ce opțiuni sunt?

Cornel Vasile a scris:

Mama cand a revenit la munca? ... adica precizati data revenirii si data cand implineste c opilul 2 ani.

Mama se întoarce la birou, iar tatăl rămâne în CCC. Dupa ce se finalizează CCC al tatalui, acesta nu mai dorește sa se întoarcă la serviciu. Mama poate sa ceara stimulent de inserție la finalul CCC al tatalui? Cum se procedeaza?
Multumesc.
Daca mama este in concediu de crestere copil, "luna tatalui" poate fi luată concomitent? Stiu ca de obicei tatăl intra în concediu când se întoarce mama la serviciu, dar luna respectivă poate fii luată oricând, din ceea ce înțeleg eu. Mama va sta tot 23 de luni în concediu, iar tatăl va beneficia de "luna lui" în aceeași perioadă cu mama.
Bună ziua. Locuiesc la parter, iar apartamentul nu are balcon. Ma intereseaza sa construiesc unul, dar suspendat: platformă, plus cateva elemente metalice de jur imprejur. Il voi folosi doar pt uscarea hainelor, nu ca si depozitare etc sau alte chestii care sa puna multa presiune. Având în vedere că nu are picioare de susținere sau fundație, mai necesita proiect?
Pentru situația urmatoare:
Mama reîncepe serviciul în martie si primește stimulent de insertie.
După 6 luni (aprox 20 Sept) intră în concediu maternitate. (126 zile)

Pe perioada concediului de maternitate (nu CCC) se mai primește stimulentul de insertie sau se suspendă?
Care va fii formula de calcul pentru cele 12 luni necesare indemnizației de creștere copil (sunt doar 6 luni de angajat si 4 luni de concediu maternitate. )?

Multumesc
Dacă sunt doar 10 luni cotizate din venit salarial si 2 din indemnizație bebe1, se primeste indemnizație pentru bebe2?
Anul acesta in martire ma voi întoarce la serviciu după maternitate cu bebe1. Îmi voi depune dosar pentru stimulent de insertie.
În septembrie vine bebe2.
Stimulentul de la bebe1 se mai acordă si în perioada de maternitate cu bebe2?