avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate stefanprisacariu

Activitate stefanprisacariu

Răspuns la discuția Vouchere vacanta
Multumesc pentru raspuns!
Unde este mentionat deapre functia de baza?

Precum am raspuns mai devreme unui participant la acest topic, cele doua contracte sunt diferite, nu se conditioneaza unul pe celalalt, de altfel exista colegi ce au doar contract de garzi, fara norma in spital.

Danaioana a scris:

Voucherele de vacanță se acordă salariaților unde au funcția de bază. Acel contract pentru efectuarea de gărzi nu poate fi luat în calcul doar pt ca venitul salarial este sub 8000 lei.

Răspuns la discuția Vouchere vacanta
Asa este, nu mentioneaza.
Ele sunt contracte complet separate, nu se conditioneaza unul pe celalalt. Cum de altfel sunt colegi cu contract doae pentru garzi, fara norma in spital.

Cornel Vasile a scris:

Este singurul text ca va poate fi de ajutor ..insa , nu vorbeste de cumul/garzi...

Buna ziua,
Sunt medic specialist si cu "majorarile" ce vor avea loc de la 1 iunie (crestere serioasa cu 300 de lei pe luna ... ), voi depasi pragul de 8000 lei salariu net.
In acest context se vor pierde voucherele de vacanta.

Insa, separat de contractul de munca program normal zilnic, am semnat cu spitalul un contract SEPARAT pentru garzi. Plata variaza in fuctie de numarul de garzi lunare, insa nu depaseste niciodata 8000 lei (nici macar nu se apropie).
Tinand cont ca este un contract separat, plata aferenta acestui contract intra separat in cont, fluturas de salariu separat, intrebarea este: nu ar trebui sa primesc (eu si evident colegii care se afla in aceeasi situatie) voucherele aferente acestui contract de garzi?

Daca da, as ruga si in baza caror legi as pute argumenta acest aspect catre juridicul spitalului.

Multumesc!
Buna ziua,
Sotia mea este asistent medical debutant, angajata in februarie anul acesta pe unitatea de transfuzii sanguine a unui spital municipal.
Incepand cu luna martie a fost numita prin decizie a managerului, asistent coordonator al compartimentului.

Cu ocazia unei greseli de salarizare, am studiat mai atent legea 153/2017, anexa II si la capitolul I, pct. 1.4 exista un tabel unde specifica faptul ca asistentii cu gestiune primesc un spor salarial de 5% si de asemenea asistentii sefi de sectie/asistentii coordonatori primesc un spor de 15%.

Juristul spitalului a spus ca sporul de gestiune poate fi dat, in timp ce sporul pentru asistent coordonator nu.
Motivatia (verbala) nu am inteles-o exact. Initial i-a spus ca nu are subordonati, ulterior ca e spital mic si activitatea nu e la fel ca intr-un spital mare si ca nu se justifica, invocand si un eventual control al curtii de conturi.
Dar nu s-a motivat pe vreun articol de lege.

Din punctul nostru de vedere, legea e clara si nu lasa loc de interpretari. Sporul se acorda fara sa aiba vreo conditie de acordare.
De asemenea sporul se acorda pentru recompensarea responsabilitatilor si a posibilelor repercursiuni la care se supune coordonatorul in eventualitatea unor controale ulterioare.
Cam asta cred ca e logica. De altfel, nu tine mortis sa aiba titulatura de coordonator.

Singura interventie la acel punct a fost OUG 42/2018, care a crescut acel spor ce initial fusese stabilit la 10%, la 15%. De asemenea fara sa existe vreo conditie de indeplinit specificat in acea OUG.

Urmeaza sa trimitem catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si ITM-ul teritorial cerere de clarificare in acest sens.

Dar daca ne poate ajuta cineva si aici cu o parere, suntem recunoascatori.

Multumesc!
Buna ziua,
De cateva luni m-am mutat cu serviciul in alta localitate, in alt judet. Si as dori sa imi schimb si buletinul.
Intrebarea este: trebuie sa schimb si certificatul de inmatriculare si numerele masinii?
Daca nu, in eventualitatea in care o voi vinde, de unde iau certificatul fiscal?

Daca da, ce se intampla daca nu o reinmatriculez? Voi putea scoate fiscalul ulterior de la primarie desi nu voi mai avea domiciliul acolo?

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Nu ma poate ajuta nimeni?
Mentionez ca am contract semnat de ambele parti si este inregistrat la ANAF prin formularul unic depus in SPV.

P.S.: scuzati-mi va rog greselile de tastare, am scris de pe telefon.
Buna ziua,
Am un apartament inchiriat catre o firma care se ocupa cu subinchirierea in regim hotelier.
Problema este ca tipul care are firma intarzie plata foarte mult, cu scuze puerile, banii ii trimite din contul personal, nu al firmei, samd.
Cautand pe internet, am si gasit ca in anii trecuti a maj avut alte firme fu acelasi profil, inchise, evazijne fiscala, a fost executat silit, a dat tepe altora.
Tinand cont ca el a incalcat clauzele specificate in contract, pot considera ca este intrerupt si pot ignora termenul de 15 zile de preaviz pentru eliberarea apartamentului?

Cu alte cuvinte, daca maine spre exemplu merg la apartament, impreuna cu reprezentanta lui care ma insoteste la vizitare, pot sa ii spun la fata locului ca are timp 1, 2 ore sa ia lucrurile, fara sa ma ating eu de ele, iar eu sa schimb yala?

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!

Notarul a verificat printr-un inginer cadastrist care are planurile orasului si intr-adevar este extravilan.
Ciudata treaba cu OCPI-ul, dar asta este...